انواع پشم در معماری
استفاده از پشم در معماری
استفاده از پشم در معماری به عنوان عایق و روشی برای صرفه جویی در مصرف انرژی به خصوص در خانههای نوساخت یا خانهها و ساختمانهایی که قصد بازسازی دارند، استفاده میشود. محبوبترین و یکی از بهترین انواع پشم در معماری بدون شک پشم سنگ (Rock Wool) جزو خانواده عایقهای حرارتی متشکل از الیاف معدنی است به همین دلیل گاهی به آن Mineral Wool هم اطلاق میشود. محصولات عایق پشم سنگ نقش مهمی در صرفه جویی انرژی به وسیله کاهش مصرف انرژی در خانهها، ساختمانهای اداری و تجاری و کارخانههای تولیدی دارند. عایق کاری اصولی کمک میکند که در خانهها و محل کارمان انرژی فوق العاده کمتری مصرف شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد انواع پشم در معماری و همچنین بازسازی در فصول سرد، این نوشتهها را بخوانید!
چرا استفاده از پشم در معماری مهم است؟
گفتیم که در خانههای نوساخت یا خانهها و ساختمانهایی که قصد بازسازی دارند، انواع پشم در معماری به قصد صرفه جویی در انرژی استفاده میشوند. صرفه جویی در مصرف انرژی به وسیلهی عایق کاری به محیط زیست نیز کمک میکند. عایق پشمسنگ به وسیله کاهش انرژی مورد لزوم برای گرم یا سرد کردن خانهها و ساختمانهای تجاری از متصاعد شدن دی اکسید کربن بیشتر از کارخانههای مواد برق برای گرمایش و سرمایش ساختمانها جلوگیری میکند.
همچنبن پشم سنگ و سرباره در انواع ایزو ترم (پشم خام فله)، ایزو بلانکت (پتویی)، ایزو پایپ (لولهای)، فنوپانل (تختهای فشرده) و فنوفلت (لحافی) تولید میشود و کاربردهای مختلفی دارد، از جمله صنایع پالایشگاهی، نیروگاهی، صنایع غذایی، ساختمان و تأسیسات و حتی گلخانههای هیدروپونیک (بستر کشت بدون خاک) برای کاهش هزینههای بالای انرژی، استفاده از عایقهای حرارتی در هنگام بنا کردن ساختمانها ضروری میباشد. البته استفاده از این عایق ممکن است تا حدودی هزینه ساخت و قیمت تمام شده را بالا برد.
عایق حرارتی پشم سنگ (Rock Wool) متشکل از الیاف معدنی است به همین دلیل گاهی به آن Mineral Wool هم گفته میشود. مواد تشکیل دهندهٔ اولیه تولید این عایق، سنگ بازالت است. پشم سنگ عملکرد خوبی نیز به عنوان عایق رطوبتی دارا میباشد. این نوع عایق میتواند مقدار زیادی رطوبت را در خود جمع کند و مانع از نم دادن دیوارها و سقف شود.
انواع عایق پشم سنگ در معماری
- عایق لولهای پیش ساخته یا ایزوبایب
- عایق پشم سنگ لحافی رزیندار
- پشم خام فلهای یا ایزوترم
- پشم سنگ پتویی
- عایق تختهای فشرده یا فنوپانل
- عایق لولهای پیش ساخته
- پشم خام فلهای
- عایق لحافی دوخته شده
- عایق تختهای فشرده الیاف پشم سنگ
خواص کلی پشم در معماری
مهمترین ویژگی عایق پشم سنگ مقاومت استثنایی آن در برابر آتش است. پشم سنگ آتشگیر نیست و مشتعل نمیشود در نتیجه به عنوان نوعی حفاظ در برابر آتش شناخته شده است. به همین دلیل در اکثر کشورها تخفیفهای ویژهای در مورد بیمه ساختمانهایی که با پشم سنگ عایق شده باشند قائل میشوند. پشم سنگ محیط مناسبی برای رشد آفت، قارچ، باکتری و حشرات موذی نیست و به عنوان یک ماده غیرآلی در برابر این انگلها مصونیت دارد.
بین انواع پشم در معماری و عایقهایی که تا به حال در دنیا ساخته شدهاند، پشم سنگ بیضررترین آنهاست و با محیط زیست کاملا سازگار است. برخلاف عایقهای دیگر در این گروه، پشم سنگ آسیبی به پوست نمیرساند و باعث سوزش آن نمیشود. همچنین با تمام مصالحی که در ساختمان و صنایع به کار میروند سازگار است و تماس آن با این مصالح مشکلی به وجود نمیآورد.
مزایای پشم در معماری
- پشم سنگ بصورت مادهای با ویژگیهای مشخص و استاندارد قابل تولید است.
- تحت تاثیر ترکیبات شیمیایی و یا میکرو ارگانیسمها تجزیه نمیشود.
- هوادهی ریشه در آن به خوبی صورت میگیرد.
- به دلیل حفظ رطوبت کافی، گیاهان کمتر تحت تاثیر کم آبی موقت قرار میگیرند.
- پشم سنگ مادهای سبک استریل و عاری از عوامل آلوده کننده است.
برای مشاورهی رایگان می توانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه