کمال گرایی در معماری
تاثیرات کمال گرایی در معماری!
کمال گرایی در معماری چیست؟ آیا کمال گرایی در معماری یک مزیت است یا یک عیب بزرگ؟ چگونه از کمال گرایی در معماری استفاده کنیم؟ کمال گرایی در معماری را باید چگونه مهار کرد؟ در دنیای امروز کمال گرایی به عنوان عامل شکست یک بیزینس یا کار تیمی معرفی میشود و کمال گرایی در معماری نیز به همین علت اهمیت بالایی پیدا کردهاست. به عنوان یک معمار آیا تاکنون در فرآیند طراحی، ایدهپردازی جهت حل مسئله و تحویل پروژه با چالشهای کمال گرایی مواجه شدهاید؟ آیا کمال گرایی منجر به کاهش عملکرد و دستاوردهای شما در حوزه طراحی و بیزینس معماری گشتهاست؟ معماری حاصل کار تیمی است؛ آیا در روند کار تیمی کمال گرایی و اهمالکاری شما به چالشی برای موفقیت کار تیمی تبدیل شدهاست؟
قبل از خواندن نوشتهی کمال گرایی در معماری، توصیه میشود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید!
کمال گرایی در معماری معمولا نتایج خوبی به همراه ندارد!
شاید در نگاه نخست کمالگرایی یک ویژگی مثبت تلقی شود. به هر حال چه کسی نمیخواهد کامل باشد؟ برخی از الهامبخشترین دستاوردهای بشری در علم، تجارت، ورزش و هنر توسط افراد کمالگرا انجام شدهاست. تلاش جهت دستیابی به کمال میتواند منافع زیادی را در تمام حوزههای زندگی برای شما به ارمغان آورد.
همهی ما ایدهآلهایی در زندگی داریم. چالش اصلی کمالگرایی وقتی اتفاق میافتد که به محض نزدیک شدن یا رسیدن به ایدهآلهای خود، سطح کیفی ایدهآلها تغییر میکند. تلاش مستمر جهت دستیابی به کمال مانند تلاش برای رسیدن به افق است! این نکته را نباید اشتباه برداشت کنیم؛ ما به ایدهآلها نیاز داریم.
ایدهآلها در تعیین اهداف، ایجاد انگیزه و قدرت مبارزه در برابر سختیها موثرخواهدبود. مشکل زمانی رخ میدهد که شخصیت و هویت خود را با آرمانها و ایدهآلها بسنجیم. صرف نظر از روند پیشرفت خود، اگر فقط ایدهآلها معیار سنجش شما قرار بگیرند، همیشه احساس ضعف خواهید کرد.
روانشناسان کمالگرایی را یک اختلال میدانند و متفکران برجستهی حوزهی کسبوکار کارآفرینان را از کمالگرایی منع میکنند. کمالگرایی به جای عاملی موثر جهت دستیابی به موفقیت، در واقع میتواند به مانع پیشرفت و رشد فردی تبدیل شود. شما نیازی به پذیرش حد متوسط ندارید؛ در واقع برای حصول موفقیت و پیشرفت نیازی به کمالگرایی ندارید.
کمالگرایی کنترلنشده میتواند شما را در معرض خطرات زیادی قرار دهد؛ در بیشتر موارد این خطرات منجر به سقوط نهایی موقعیت فردی میشود. قسمت تاریک کمالگرایی، در واقع میتواند به سلامت روان و عملکرد شما آسیب برساند.
در کمالگرایی حاد به ناچار فشار زیادی را متحمل میشویم تا استانداردهای بسیار بالا (و غالباً دست نیافتنی) را برآورده کنیم. اما مسئله به اینجا ختم نمیشود. مشکل از آنجا شروع میشود که عزت نفس خود را بر اساس توانایی دستیابی به استانداردها پایهگذاری کنیم.
تفکر کمال گرایی در معماری
شیوهی تفکر افراد کمالگرا میتواند منجر به حفظ و تشدید این الگوی رفتاری شود. افراد کمالگرا میتوانند در دام سبکهای تفکر بیفایدهای بیفتند. این سبکهای تفکر اغلب نادرست هستند اما به عنوان بازتابی از واقعیت پذیرفته میشوند. این سبکهای فکری سبب افزایش استرس، صرف انرژی جهت غلبه بر استرس و در نهایت منجر به بیانگیزگی میشود.
افراد کمالگرا غالباً مراقب علائمی هستند که نشاندهندهی ضعف عملکرد آنها است و نسبت به بازخوردهای منفی حساس هستند. به همین جهت یک فرد کمالگرا هنگام شروع یک کار تلاش زیادی صرف کنترل استرس و اضطراب خود میکند. به تعویق انداختن امور مهمترین پیامد طبیعی هنگام مواجهه با چنین احساسات منفی است.
از آنجایی که کمالگرایان تمایل زیادی به انتقاد از خود دارند، در صورت برآوردهنشدن انتظاراتشان (ناگزیر) احساسات منفی تجربه میکنند. سبکهای فکری این افراد سبب بروز احساسات منفی، اضطراب، احساس گناه، تردید و سرکوب ارزش و عزت نفس میگردد. این احساسات ممکن است آنقدر شدید و غیرقابل تحمل باشد که تعویق انداختن کار امنترین و راحتترین گزینه تلقی شود. برخی از روانشناسان کمالگرایی را یک فوبیا میدانند: ترس از شکست یا اشتباه!
اگر تصور شکست شما را از برداشتن گام بعدی باز میدارد، در واقع شما وارد چرخهی کمالگرایی و اهمالکاری شدهاید. این در حالی است که کارآفرینان موفق با درس گرفتن از اشتباهات خود پیشرفت میکنند. تقریباً همهی کارآفرینان در طول راه با شکستهای بزرگ روبرو شدهاند.
کمال گرایی در معماری، مشکلات در کار تیمی
معماری کاری واقعا تیمی است و بدون همکاری پیش نخواهد رفت. رفتارهای اهمالکارانهی افراد کمالگرا علاوه بر افزایش فشار روانی، سبب حفظ و تشدید کمالگرایی واهمالکاری نیز میشود. هنگامی که ما رفتارهای اهمالکارانه انجام میدهیم، هرگز متوجه نمیشویم که آیا واقعاً به اندازه کافی خوب هستیم یا نه. افکار ما باعث میشود همیشه در حلقهی کمالگرایی واهمالکاری باقیبمانیم. برخی از نمونه های رایج رفتارهای اهمالکارانه عبارتند از:
- اجتناب از تصمیم گیری: ناتوانی در انتخاب موضوع تکلیف مصداقی از این مورد است؛ زیرا شما باید “بهترین گزینه” را انتخاب کنید که منجر به جذابترین ارائه و بالاترین امتیاز شود. یک فرد کمالگرا با دقتی وسواسگونه و به تعویق انداختن تصمیمگیری، در صورت احتمال خطا از شکست جلوگیری میکند!
عدم انعطافپذیری: انعطافپذیری در بین کمالگرایان سرسخت و آرمانگرا یک ویژگی بسیار نادر است. این در حالی است که انعطافپذیری یکی از ویژگیهای مهم در زمینهی کار گروهی، مدیریت کسبوکار و کارآفرینی است. کارآفرینان برتر به سرعت با شرایط سازگار میشوند؛ این امر برگ برندهی کارآفرینان موفق نسبت به افراد کمالگرا است.
زود تسلیم شدن: معمول است که افراد کمالگرا دست از تلاش کشیدهاند؛ زیرا انجام کار و ادامهی روند به معنای مواجه شدن با شکست تلقی میشود.
تاخیر در شروع یک کار: شامل اجتناب از شروع پروژه یا حتی صرف زمان بیش از حد برای تحقیقات و کسب اطلاعات اولیه.
بسیاری از مردم خود را کمالگرا میدانند و به این ویژگی خود میبالند. این افراد خود و دیگران را توسط استانداردهای تقریبا غیرممکنی میسنجند. کمالگرایی عامل نابودی کار گروهی است؛ این ویژگی بهرهوری را کند میکند و خلاقیت دیگران را زیر سوال میبرد. کمالگرایان کار تیمی را به آرمانی دستنیافتنی پیوند میزنند و زحمات، پیشرفت تیم را نیز به رسمیت نمیشناسد. شاید اگر این ویژگی فقط بر فرد کمالگرا تأثیر بگذارد تا حدودی قابل چشمپوشی باشد؛ اما اینطور نیست. کمالگرایی شما روی همه افرادی که با آنها کار میکنید و روند کار تیمی تأثیرگذار است.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه