معماری داخلی مصری
سبک معماری داخلی مصری
طراحی یک محیط در هر مکانی در اکثر کشورهای مختلف بستگی به شرایط آب و هوایی و اقلیمی و سنت و دین و مذهب و خیلی موارد دیگر دارد. یکی از سبکهای قدیمی و زیبا سبک مصری است. در طراحی داخلی باید به جزئیات توجه ویژه کرد. رنگهای به کار گرفته شده در محیط داخل، مبلمان، کفپوش، سقف داخلی، ظروف، دیوارها باید باهم هماهنگ باشند.
قبل از خواندن این مقاله توصیه میشود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید!
سبک مصری در معماری و طراحی داخلی
در معماری مصر ستونهای منقش و متعددی به چشم میخورد. تصاویر هنری بسیاری بر روی دیوارها حکاکی میشود و شامل گرایشات مذهبی و مقدس مردم میباشد، که با طرحهای برجسته، سفال و آجرهای صیقل داده شده نیز تزئین میگردد. در رنگآمیزی دیوارها از رنگهای طبیعی (خنثی، زرد روشن و…) استفاده میشود. براساس این سبک فضای داخلی خانه باشکوه و رنگارنگ طراحی میشود.
فرهنگهای دیگر، برخی از نمادهای خود را از فرهنگ مصری گرفته اند. در قرن ۱۹، در معماری داخلی و خارجی میتوانیم سمبلهایی از مصر را مشاهده کنیم. ایدههای طراحی داخلی به سبک مصری شامل نمایشی از خصوصیات گرم و رنگهای روشن است که تداعی کننده شن و خورشید است. آنها میتوانند توسط سایههای تیره تر مانند مشکی یا شکلاتی تکمیل شوند.
ویژگیهای سبک مصری در معماری داخلی
- زوایای گرد شده و قوس دار و استفاده از طاقچههای متنوع در دکوراسیون مصری
- تقارن هندسی در تمام اجزای کف پوشهای حصیریمجسمه ملکه مصر حکاکی، طلا کاری و لعاب رنگی در جزئیات ظریف معماری در سبک مصر
- استفاده از ساقههای پاپیروس در گلدانهای بلند سفالی
- استفاده از رنگهای گرم و روشن
- بهره گیری از مجسمه گربه، سوسمار، مار و قورباغه
- روی ستونها و طاقچههای متعددی که در این سبک رواج دارد، از تزئینات به سبک مصری استفاده کنید.
رنگهای معماری داخلی مصری
در این سبک باید به رنگهای طبیعی بیشتر توجه شود. استفاده از طیف رنگهای روشن و گرم که با ترکیب کردن این رنگها با یکدیگر، محیطی شبیه به صحرا با تلفیقی از خورشید و شن را در ذهن افراد تداعی میکند.
رنگهای شکلاتی و مشکی در کنار این طیف رنگ، جلوه ای زیبا به فضا میبخشد که موجب هماهنگی بیشتر بین رنگها میشود. برای هارمونی بهتر رنگها میتوان رنگهای زرد، قرمز و آبی را به کار برد. برای خطوط مرزی به کارگیری از رنگهای سیاه و سفید و سبز پیشنهاد میشود.
تاریخچه سبک معماری داخلی مصری
نکته جالب توجه در مورد مصریان، علاقه فراوان آنها به تزیینات و آراستگی محیط اطرافشان است. بر اساس شواهد تاریخی، در سال ۱۹۲۲ میلادی یک باستان شناس بریتانیایی به نام هاوارد کارتر در تحقیقات خود از مقبره توتنخامون (یازدهمین فرعون مصر باستان) جواهرات زینتی بسیاری کشف کرد.
همین امر بر علاقه مردمان مصر به تزیینات محیط و وسایل پیرامون صحه گذاشت. مطالعات نشان میدهد که خدمتکاران مصری به آراستگی لوازم زندگی توجه میکردند. یکی از اولین سبکهای طراحی شکل گرفته در دنیا سبک مصری است. به شکلی که در برخی منابع گفتهشده بیشتر سبکهای اروپایی از این سبک الهام گرفتهاند.
مبلمان مصری
اینکه چرا به این نوع مبلمان سلطنتی مصری میگویند، احتمالا واضح است. خب مبلمان سلطنتی که با تزئینات و جزئیات خود اشرافی گری و تجمل شاهانهای را به نمایش میگذارند. از طرفی مصریان باستان، مانند تمام شاهان دیگر به تجمل گرایی و اشرافیت شناخته شده هستند.
جواهرات و مدل مبلمان شاه و سایر افراد عالی رتبه، مدام قدرت و ثروت را به چشم همگان میآورد. یافتهها حاکی از این است که ارتفاع پایههای مبلمان مصر باستان ارتباط مستقیم با رتبه صاحب آن صندلی (مبل) در جامعه یا دربار بوده است.
به این شکل که داخل قصر و دربار فراعنه صندلیهایی با ارتفاعهای مختلف وجود داشته و هر چقدر که جایگاه و رتبه صاحب آن صندلی بالاتر از دیگران بوده، به همین اندازه ارتفاع پایههای صندلی آن شخص نیز بلند تر میشده و بلندترین صندلی و تخت را خود فراعنه داشته اند.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه