انواع کفپوش چوبی در دکوراسیون داخلی
13
خرداد

انواع کفپوش چوبی در دکوراسیون داخلی

انواع کفپوش چوبی در دکوراسیون داخلی

کفپوش، عنصری بسیار مهم در طراحی داخلی هر فضایی است، چرا که تاثیر بسیار زیادی روی ویژگی های عملکردی فضا و همچنین زیبایی آن می گذارد. انواع کفپوش به کار رفته در صنعت طراحی دکوراسیون داخلی از تنوع بسیار بالایی برخوردار بوده و با توجه به متریال به کار رفته در آن، رنگ و حتی بافت و میزان صیقلی بودن سطح آنها با هم تفاوت های زیادی دارند.
از طرفی پا قلب دوم انسان می باشد و با توجه به اینکه احساس آرامشی که در هنگام قدم گذاشتن بر روی سطوح مختلف در فرد ایجاد می گردد، در نتیجه باید بتوان در میان انواع کفپوش های موجود در بازار بهترین گزینه ها را انتخاب نمود. دکوطرح در ادامه به بررسی انواع کفپوش به طور کلی و کفپوش های چوبی به تفصیل در دکوراسیون داخلی پرداخته و هر آنچه که باید درباره انتخاب آنها بدانید را ارائه خواهد داد.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

 

انواع کفپوش چوبی در دکوراسیون داخلی

دلایل اهمیت انواع کفپوش در دکوراسیون

زمین و کف هر ساختمان محل قرار دادن وسایل مختلف از قبیل مبلمان، کمد، تخت خواب بوده و در بیشتر مواقع اصلی ترین نقطه برای نشستن و استراحت به شمار می رود. در نتیجه باید بتوان زبری و ضمختی زمین و مصالح ساختمانی مختلف به کار رفته در کف زمین را با استفاده از انواع کفپوش از بین برد.

علاوه براین، استفاده از کفپوش با طرح و رنگ مناسب می تواند جلوه بهتری را به محیط ببخشد و تاثیر بسیار زیادی بر دکوراسیون منزل خواهد داشت. تاثیر کفپوش ها بر تعادل دمایی محیط، رعایت اصول فنگشویی در دکوراسیون داخلی و فراهم کردن شرایط مناسب برای نشستن، بازی و خوابیدن کودکان و سایر افراد خانواده در کف محیط همگی از جمله دلایل اهمیت انتخاب انواع کفپوش در دکوراسیون داخلی محسوب می شوند.

 

رایج ترین انواع کفپوش خانه

صنعت تولید انواع کفپوش با گذر زمان و به دلایل مختلف با تغییر و تحول زیادی مواجه شده است به طوریکه در حال حاضر می توان تنوع بالایی از آنها را مشاهده نمود. از کاربردی ترین و پرطرفدارترین انواع کفپوش خانه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

انواع کفپوش چوبی

با توجه به زیبایی چوب و طرح و رنگ منحصر به فرد آن که براحتی با سبک های مختلف دکوراسیون داخلی ست می شود باعث شده است تا کفپوش های چوبی جایگاه ویژه ای در صنعت دکوراسیون داخلی داشته باشند. از اصلی ترین انواع کفپوش های چوبی می توان به پارکت، کفپوش بامبو و لمینت اشاره نمود که به شدت مورد توجه قرار گرفته اند.

 

پارکت چوبی

همان طور که از نام این گروه از کفپوش مشخص است، پارکت های چوبی (parchet) از چوب درختانی از قبیل کاخ و صنوبر ساخته شده و ظاهری کاملا طبیعی دارند. زیبایی ظاهری و آرامشی که به محیط میبخشند باعث شده است تا پارکت چوبی در دکوراسیون اتاق خواب و پذیرایی کاربرد زیادی داشته باشد. پارکت های چوبی در حالت کلی در دو گروه تمام چوب و پارکت های سه لایه تقسیم بندی می شوند.

تفاوت اصلی این دو گروه از پارکت چوبی این است که تمام چوب شامل سه لایه چوب ترمووود بوده و در نوع مهندسی شده تنها بیرونی ترین لایه از ترمووود تشکیل شده است. با توجه به اینکه متریال اصلی این نوع کفپوش چوب طبیعی می باشد، لذا در برابر رطوبت، دما و حرارت و خراش مقاومت مناسب نداشته و با قرار گرفتن در شرایط نمناک به مرور دچار تخریب می شوند. به همین خاطر است که اکیدا توصیه می گردد که برای طراحی دکوراسیون آشپزخانه از پارکت های چوبی به هیچ عنوان استفاده نشود تا کفپوش طول عمر مناسبی داشته باشد.

 

کفپوش لمینت

کفپوش لمینت یکی از رایج ترین انواع کفپوش چوبی می باشد که برخلاف پارکت تماما از چوب های طبیعی ساخته نشده است. این نوع کفپوش در واقع از الیاف چوبی فشرده که اصطلاحا HDF (Hard Density Fiberboard) نامیده می شوند ساخته شده و با توجه به نوع متریال به کار رفته در آن، مقاومت بالایی دربرابر رطوبت و دما و حرارت دارد. لازم به ذکر است که با توجه به شباهت ظاهری که میان کفپوش لمینت و پارکت های چوبی وجود دارد، اغلب افراد این دو گروه از کفپوش را با هم یکسان در نظر می گیرند که کاملا اشتباه است. کفپوش های لمینت نه تنها از نظر جنس با پارکت ها متفاوت می باشند، بلکه از نظر نصب نیز با هم فرق دارند.

لمینت ها از نوارهای پهن تشکیل شده اند که در کنار آنها نوعی شیار شبیه نر و مادگی وجود دارد و در هم قفل می شوند. به همین خاطر برای نصب آنها نیاز به استفاده از چسب نبوده و امکان جا به جایی و استفاده مجدد آنها در محیط های مختلف وجود دارد که در پارکت های چوبی چنین امکانی وجود ندارد. با توجه به مزایای کفپوش های لمینت در حال حاضر از پرطرفدارترین انواع کفپوش ساختمان به شمار می رود.

 

کفپوش بامبو

از دیگر انواع کفپوش منزل که در گروه کفپوش های چوبی قرار دارد، بامبو می باشد که زیبایی و جلوه بسیار خوبی را در محیط فراهم می کند. این نوع کفپوش در واقع از گیاه بامبو ساخته می شود که با توجه به سرعت بالای رشد این گیاه و همچنین قابل تجدید بودن آن، کاملا با محیط زیست سازگار می باشد.

کفپوش بامبو را می توان با توجه به شکل ظاهری و رنگ آنها در گروه های مختلفی از قبیل کفپوش بامبو با رگه های عمودی و افقی و کفپوش های بامبو مهندسی شده تقسیم بندی کرد. این گروه از کفپوش ها را با توجه به شکل و نوع رگه های موجود در آنها و همچنین رنگ هر یک می توان در محیط های مختلف استفاده نمود. البته لازم به ذکر است که کفپوش بامبو مانند پارکت در برابر نم و رطوبت مقاومت مناسبی نداشته و بهتر است برای آشپزخانه و محیط های مرطوب استفاده نشوند.

 

انواع کفپوش موکت

از گذشته تا امروز، یکی از اصلی ترین انواع کفپوش خانه موکت ها می باشند که در چند سال اخیر مانند سایر عناصر موجود در صنعت دکوراسیون داخلی با تغییر و تحول زیادی مواجه گردید. به طوریکه در حال حاضر با مشاهده بسیاری از موکت ها قادر به تشخیص تفاوت های آنها با قالیچه های فانتزی نخواهید بود. در گذشته موکت ها به صورت موکت راه پله ای و پرزدار تولید می شد و استفاده از آنها به تنهایی باعث آزرده شدن پاهای کودکان می شد. امروزه با روی کار آمدن موکت های پرز بلند با طرح و رنگبندی فوق العاده زیبا و جذاب می توان از آنها به عنوان یکی از بهترین انواع کفپوش خانه یاد کرد.

موکت تایل از جدیدترین و کاربردی ترین کفپوش ها می باشد که نه تنها برای محیط های مسکونی، بلکه در محیط های تجاری و صنعتی و سالن های ورزشی نیز کاربرد بسیار زیادی دارد. این نوع موکت همان طور که از نامش مشخص است از تکه ها یا تایل های جدا از هم تشکیل شده که دارای طرح های مختلفی بوده و در کنار هم نصب می شوند. جا به جایی آسان تایل ها باعث می شود تا این نوع از کفپوش های ساختمان به راحتی قابل تعمیر و تعویض بوده و شستشوی آسانی داشته باشند.

 

کفپوش سرامیک

کفپوش سرامیکی یکی از قدیمی ترین و اصلی ترین انواع کفپوش برای منزل و محیط های اداری و تجاری به شمار می رود که زیبایی خاصی را در محیط ایجاد می کنند. این نوع کفپوش با توجه به رنگ، طرح و صیقلی یا مات بودن آنها در گروه های مختلف تقسیم بندی می شوند و هر یک برای محیط های متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند.

از اصلی ترین ویژگی های این نوع کفپوش می توان به مقاومت بالای آنها در برابر رطوبت و نم اشاره نمود و به همین خاطر است که در آشپزخانه و سرویس های بهداشتی کاربرد زیادی دارد. در مقابل، این نوع کفپوش با توجه به جنس آنها نسبت به سایر انواع کفپوش سردتر بوده و بیشتر برای محیط هایی می تواند مناسب باشد که سیستم گرمایشی ایده آلی داشته باشند.

 

کفپوش آجری (آجر سفالینه)

از دیگر انواع کفپوش برای خانه می توان به کفپوش های آجری اشاره نمود که نمایی کلاسیک را در محیط مورد نظر ایجاد می کنند. این کفپوش ها از آجرهای سفالینه تشکیل شده اند که استقامت بسیار بالایی در برابر ضربه و خراشیدگی داشته و اغلب رنگ های قهوه ای و تیره برای آنها در نظر گرفته می شود.

با توجه به اینکه این نوع آجر برای کف ساختمان استفاده می شود، به همین دلیل ضخامت زیادی نداشته و اختلاف سطح بالایی را ایجاد نمی کند. البته لازم به ذکر است که کفپوش های آجری سرد و سخت بوده و به همین دلیل گزینه مناسبی برای ساختمان هایی که دارای سیستم گرمایش از کف نمی باشند نخواهد بود.

با توجه به رنگ و ساختار کلی این نوع کفپوش، بهتر است در خانه هایی که چیدمان و نوع وسایل آنها مدرن می باشد از این گزینه استفاده نشود. در مقابل، کفپوش های آجری سفالینه یکی از انتخاب های مناسب برای ویلا و کلبه و خانه باغ و همچنین منازل با سبک روستیک و کلاسیک به شمار می رود.

 

کفپوش چوب پنبه

در محیط هایی که نم و رطوبت کمی وجود دارد، انتخاب و نصب کفپوش چوب پنبه ای یکی از گزینه های مناسب به شمار می رود. این نوع کفپوش را می توان بر روی زیر ساخت های نا هموار نصب نمود و البته در مقایسه با سایر انواع کفپوش خانه قیمت بالاتری دارد. علیرغم زیبایی و جلوه منحصر به فردی که این کفپوش ها در محیط ایجاد می کنند، انبساط و انقباض آنها در برابر شرایط محیطی مختلف باعث می شود تا در تمام بخش های منزل از قبیل آشپرخانه و حمام و سرویس بهداشتی کاربرد نداشته باشد.

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]