مکرومه چه کاربردهایی دارد؟
19
شهریور

مکرومه چه کاربردهایی دارد؟

مکرومه چه کاربردهایی دارد؟

آیا تا به حال طرح های خاصی را که به وسیله نخ های کلفت ساخته می شوند، دیده اید؟ این طرح ها که با نام مکرومه بافی شناخته می شوند، یکی از هنرهای بسیار زیبا و محبوب در هنرهای دستی هستند که در مدتی کوتاه، طرفداران بسیار زیادی نیز پیدا کرده اند! اما مکرومه بافی چیست؟ شاید تصور کنید طرح ها و صنایع دستی که نام مکرومه بافی را به خود گرفته اند، بسیار خاص بوده و آن ها را ندیده اید. این در حالی است که احتمالا بسیاری از شما از آن در منزل خود استفاده می کنید، بدون آن که نام آن را بدانید. ما در این مقاله از سایت دکوطرح قصد داریم به توضیح و معرفی مکرومه بافی بپردازیم و ببینیم چه کاربردهایی دارد.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

مکرومه چه کاربردهایی دارد؟

مکرومه بافی چیست؟

مکرومه یا مکرمه که به صورت Macrame نوشته می شود، یکی از هنرهای جذاب دستی است که در کشورهای مختلف موردپسند واقع می شود. مهم ترین نکته در این هنر داشتن خلاقیت و ایده های جدید است تا هنرمند بتواند نیازها و خواسته های مراجعان خود را برآورده ساخته و طرح هایی را با توجه به نیاز آن ها طراحی کند. در واقع در مکرومه بافی، با استفاده از نوع خاصی از نخ به نام نخ مکرومه، گره هایی را بر قالب ها و طرح ها ایجاد می کنند که می توانند به رنگ ها مختلف بوده و به همراه مهره های تزئینی نیز تزئین شود. مکرومه بافی از جمله زیباترین هنرهای دستی است که می تواند به صورت آویز، رومیزی، رو فرشی و… به کار برده شود.

 

تاریخچه مکرومه بافی

برخلاف تصور بسیاری از افراد، اولین کسانی که هنر مکرومه بافی را ایجاد و از آن استفاده کردند، افرادی از سرزمین بابل و همچنین جامعه آشوریان بوده اند. صنایع دستی ساخته شده از مکرومه، در آثار باستانی و حکاکی هی تزئینی روی اشیا آن ها، تشخیص پذیر است. همچنین پوشش هایی که این افراد برای خودشان بر روی حکاکی های خود ایجاد کرده اند، نشان دهنده استفاده از هنر مکرومه بافی است. بعد از اینکه اسپانیا شمال آفریقا را فتح کرد، این هنر را به سرزمین خود منتقل کرده و آن را به اروپایی های نیز معرفی نمود. بسیاری از افراد معتقد هستند که کلمه مکرومه ریشه ای عربی داشته و به معنای حاشیه است. اما برخی دیگر گفته اند که مکرومه دارای ریشه ای ترکی نیز می باشد.

با گذشت زمان، محبوبیت این هنر در میان افراد و در کشورهای مختلف، کاهش پیدا کرد. تا اینکه مجددا از این هنر برای بافت رومیزی ها، بدلیجات و اکسسوری ها مانند گردن بند، دستبند و گوشواره، استفاده شد. به همین دلیل از آن زمان به بعد، افرادی که به این هنر علاقه مند بودند افزایش یافته و این هنر نیز محبوب تر شد.

 

انواع گره ها در مکرومه بافی

طراحی و بافت مکرومه بافی، مانند هر هنر دیگری دارای تکنیک هایی است که باعث زیباتر شدن این هنر می شود. به عنوان مثلا در مکرومه بافی با ایجاد گره هایی در طرح ها خاص، به زیبایی هنر دستی، افزوده می شود. برخی از این گره ها به صورت زیر هستند:

  • سر انداختن عمودی
  • سر انداختن افقی
  • مربعی
  • دو برابر نیمه
  • مربعی متناوب
  • نیمه عمودی
  • مارپیچ
  • نیمه مارپیچ

 

نخ مکرومه بافی

همانطور که پیشتر گفتیم، نخ استفاده پذیر برای مکرومه بافی، نخ مکرومه نام دارد که به دلیل داشتن ضخامت و استحکام مناسب، هم زیبایی طرح را فراهم می کند و هم باعث محکم و ماندگار بودن آن می شود. این نخ ها انواع و رنگ های مختلف دارند که شامل نخ های بافته شده، تک رشته و سه لایه می باشند و از جنس های مختلفی نظیر ابریشم، کتان، پنبه و پلی استر یا پلاستیک ساخته می شوند.

 

کاربردهای مکرومه بافی

شما می توانید از مکرومه بافی برای تزئین هر قسمت از خانه یا حتی محل کار خود استفاده کنید. برخی از استفاده از این هنر به صورت زیر می باشد:

  • طرح های آویزان در اندازه های کوچک و بزرگ
  • رومیزی های متنوع
  • اکسسوری های شخصی مانند گوشواره، دستبند، گردن بند، زیبایی مو و…
  • مکرومه بافی های متناسب با شیشه های تزئینی

مکرومه بافی به عنوان یکی از زیباترین هنرهای دستی در جهان شناخته شده است که طرح های آن در مدت زمان کوتاهی به روز می شود. یکی از مهم ترین مزیت های این هنر، سادگی یادگیری آن است که شما می توانید تنها با داشتن حوصله و وقت کافی در کنار خلاقیت خود، طرح های جدید را ایجاد کرده و به راحتی این هنر را بیاموزید.

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]