نکات مرتبط با بازسازی خانه
نکات مرتبط با بازسازی خانه
بازسازی و یا مرمت یک بنا و ساختمان به مجموعه فعالیتهایی گفته میشود که با انجام این فعالیت ها بر یک بنا عمر آن سازه را تا حدود زیادی افزایش داده و با این تعمیرات سبب حفظ و ماندگاری آن بنا میشود. بازسازی منزل و بازسازی ساختمان یک بنا قوانین و روشهای خاص خود را دارد. معمولا خانههای فرسوده و کلنگی در مقایسه با دیگر خانهها به بازسازی بیشتری نیاز دارند.
همانطور که میدانید اقدام به بازسازی خانه و نوسازی آن تصمیم بسیار بزرگی است که با توجه داشتن به عوامل متعددی مانند مقدار بودجه در دسترس کارفرما و نیازهای او باید گرفته شود. ابتدا باید در درجه اول این موضوع مشخص شود که چه فضاهایی از منزل نیاز به بازسازی دارد و مشخص شود که این بازسازی به زیر ساختهایی مانند تاسیسات نیز مربوط میشود یا خیر؟
نکات مرتبط با بازسازی خانه
مراحل بازسازی منزل به چه صورتی می باشد؟
پس از اینکه هدف کارفرما از بازسازی منزل با توجه به بودجه و نیازهای او مشخص شد باید طبق فرآیند اصلی بازسازی وارد عمل شد که این فرآیند شامل دو مرحله کلی می باشد: بازسازی زیر ساخت های بنا و بازسازی دکوراسیون داخلی ساختمان.
بازسازی زیر ساخت ساختمان های قدیمی شامل تغییر و یا تعمییر بخشهای حیاتی بنا مانند برق ساختمان و لوله کشی می باشد که به نیازهای روزانه کارفرما مربوط میشود. بازسازی دکوراسیون نیز شامل مواردی که مربوط به ظاهر و زیبایی داخلی خانه میشود و تمام بخش هایی که کارفرما میخواهد آن را نوسازی کند، می باشد.
برآورد هزینه بازسازی ساختمان چگونه محاسبه میشود؟
به جهت برآورد هزینه بازسازی خانه های قدیمی ابتدا باید هزینههای دیگری که بعد بازسازی ممکن است با آن مواجه شوید را مشخص نمایید سپس یک لیست کامل از قسمتهایی که قصد دارید بازسازی خانه را در آن انجام دهید تهیه کنید. پس از آن باید هزینه هر کدام از بخش ها رو به صورت حدودی برآورد نموده و مدت زمانی که هر کدام از این قسمت ها برای بازسازی نیاز دارند را مشخص نمایید.
البته نباید این نکته را فراموش کرد که در مرحله برآورد هزینه بازسازی بنا و و هم در تمامی مراحل دیگراز کارشناسان مربوطه در زمینه بازسازی بناهای فرسوده مشورت نمود. هزینههای بازسازی یک بنای قدیمی و فرسوده در حالت کلی شامل موارد زیر میباشد:
- خرید مصالح ساختمانی
- هزینه های حمل و نقل زباله
- هزینه های تعمیرات در صورت نیاز کارفرما
- هزینه های تغییر دکوراسیون در صورت نیازکارفرما
دستمزد پیمانکاران، کارگران، مجریان و نیروهایی که در طول پروژه بازسازی حضور خواهند داشت.
هزینه افرادی که در بالا ذکر شد معمولا به دو روش اصلی محاسبه میشود. این دو روش بصورت روزمزد و کنترات است که در روش روزمزد که عمدتا برای پروژههایی که متراژ بالایی ندارند، دستمزد مجریان روزانه محاسبه میشود ولی در روش کنترات بر اساس متر مربعی کار محاسبه میشود.
دستمزد استاد کاران حرفهای متغییر می باشد ولی معمولا روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان در نظر گرفته میشود.
در روش کنتراتی موضوع کمی با روزمزد فرق میکند و در این روش که امروزه در بیشتر پروژههای ساختمانی اجرا میشود، پیمانکاران بر اساس متر مربع و نوع کاری که قرار است انجام دهند قیمتی را به کارفرما اعلام میکنند. در این روش سرعت انجام کار بیشتر از روش روزمزد است و پیمانکار سعی میکند تا سریعتر پروژه را به پایان برساند تا دستمزد خود را دریافت کند و پروژه بعدی را شروع کند.
هزینه بازسازی خانه قدیمی چقدر می باشد؟
هزینه های بازسازی خانه های قدیمی و کلنگی همواره از مهمترین دغدغه های کارفرمایان در زمینه زمینه بازسازی می باشد که در صورت کافی بودن دانش فنی و تجربی کارشناسان و افرادی که در این زمینه فعالیت میکنند، هزینههای آشکار و پنهان عملیات بازسازی خانه قدیمی را میتوان برآورد نمود.
بازسازی خانه های قدیمی با کمترین هزینه
به جهت بازسازی خانه کلنگی و کنترل هزینههای آن باید اولویت را برنامه ریزی قرار دهید زیرا عدم برنامه ریزی در بازسازی سبب پیشامدهایی میشود که خسارات مالی زیادی را میتواند به همراه داشته باشد که از بودجه کارفرما بیشتر بوده و همین امر سبب متوقف کردن پروژه شود.
همچنین اگر پس از برآورد هزینه ها برای بازسازی خانههای کلنگی، متوجه شدید بودجه شما محدود است میتوانید از گزینههای دیگر برای بازسازی بخشی از خانه استفاده کنید.
کارفرما ابتدا باید مشخص کند که کدام بخش از خانه در اولویت بازسازی قرار دارد. برای مثال اگر اتاق خواب منزل بی روح، کسل کننده و قدیمی شده، آن را در اولویت قرار دهد و به جای هزینههای سر سام آور بازسازی تنها یک کاغذ دیواری با رنگ و طرح جذاب استفاده کند.
بازسازی خانه های قدیمی چطور انجام میشود؟
نوسازی ساختمانها به دو روش صورت میگیرد اولین روش بازسازی ساختمان حفاظتی میباشد و دومین روش بازسازی ساختمان سبکی است. در ادامه بازسازیهای مختلف را برایتان شرح خواهیم داد. این دو روش کاملا از لحاظ هزینه بازسازی یکسان هستند.
بازسازی ساختمان حفاظتی:
به بازسازی و حفاظت کلی از ساختمان بازسازی ساختمان حفاظتی گفته میشود.
در روش بازسازی حفاظتی کلیات یک بنا مورد حفاظت و بازسازی قرار میگیرد. در روش بازسازی حفاظتی باید مطالعه ای جامع و دقیق بر روی تمام مصالح و ویژگیهای یک ساختمان انجام شود تا بتوان مراحل بازسازی را به صورت کامل و صحیح انجام داد.
بازسازی ساختمان سبکی:
به روشی که قسمت های جدید جایگزین قسمت های فرسوده تر میشود بازسازی ساختمان سبکی گفته میشود که در این روش کمترین تغییرات نسبت به طرح اولیه ایجاد می شود.
این روش بیشتر در بازسازی بناهای تاریخی کاربرد دارد زیرا در بنا های تاریخی باید سبک و هارمونی تاریخی بدون هیچ تغییر اساسی باقی بماند.
روش مهم دیگری که در بازسازی ساختمان میتوان به آن اشاره کرد قسمت طراحی پروژه است. نکاتی که باید در این نوع بازسازی رعایت شود که شامل موارد زیر میباشد:
- محکم کردن و مقاوم سازی یک ساختمان.
- سوار کردن المانهایی که جدا شده میباشد.
- سفت کاری بخشهای ترک خورده ساختمان .
- نوسازی نمای ساختمان در صورت لزوم.
- تغییرات در مصالح به کار برده شده در نوسازی و یا بازسازی بنای جدید.
به جهت شروع بازسازی خانه های قدیمی ابتدا باید یک نقشه از منزل تهیه شود که مکان دقیق بخشهای مختلف خانه از جمله اتاق ها ، آشپزخانه و غیره در آن مشخص شود تا تغییرات لازم برای بازسازی بر روی آن پیاده شود. آیتمهایی که در معمولا در بازسازی خانههای فرسوده انجام میشود، شامل موارد زیر می باشد:
اعمال تغییرات لازم در پوشش کف و دیوارها
این تغییرات از راحتترین تغییراتی میباشد که در طول بازسازی خانه های کلنگی صورت میگیرد و برای ایجاد تغییرات میتوان از موارد متعددی مانند سنگ دکوراتیو، پوستر سه بعدی، دیوار پوش، شیشه های تزیینی، پنلهای دکوراتیو سه بعدی، تایل آلومینیومی و انواع کاغذ های دیواری متنوع و یا حتی رنگ آمیزی خانه و بسیاری از موارد دیگر استفاده نمود. برای کف پوش نیزمی توان از مواردی همچون پارکت، لمینت، سرامیک، انواع کف پوشهای سه بعدی، موکت، کف پوشهای پلاستیکی و غیره قابل استفاده کرد.
بازسازی آشپزخانه
بازسازی آشپزخانه شامل مواردی همچون اوپن کردن آشپزخانه ، کاشی کاری و تغییر دکوراسیون داخل آشپزخانه مانند تعویض کابینتها می باشد. علاوه بر این در نوسازی آشپزخانه موارد دیگری نیز انجام میشود که عبارتند از: تغییر کاشی بین کابینتی، تخریب آرکهای قدیمی و رابیتس کاری، تخریب دیوارها، نوسازی و یا حتی در صورت نیاز جابه جایی لوله کشی، تغییرپرده آشپزخانه و غیره.
اغلب بازسازی آشپزخانه اگر به صورت گسترده انجام شود از قسمت های پرهزینه ی پروژه خواهد بود.
بازسازی اتاقها
در بازسازی اتاقها نیز معمولا سه گزینه اصلی نیاز به تغییر دارند که شامل دیوارها، کمدها و کف می باشند. برای تغییر در این موارد میتوانید از انواع کفپوش ها و یا تغییر موکت کف استفاده کنید.برای تغییر در سقف نیز کناف کاری گزینه مناسبی است و در نهایت کمدها را میتوان با نوع جدیدتر آن تعویض کرد. تعویض لوسترها و وسایل اتاق نیز جلوه آن را تغییرمیدهد.
بازسازی خانه های کلنگی
در شهر تهران حدودا ۳۳۰۰ هکتار بافت فرسوده وجود دارد که بر اساس مصوبه شهرداری قرار است سالانه حدود ۱۰ درصد از این بافت فرسوده نوسازی شود. به همین جهت برای اجرای بازسازی خانه های کلنگی نیازمند چندین گام اساسی هستیم که در ادامه بیان خواهیم کرد.
شرایط بازسازی و تعمیرات خانه های کلنگی چیست؟
در وحله اول برای بازسازی خانه های کلنگی نیاز به مجوز شهرداری هست که از دفاتر خدمات الکترونیکی میتوان آن را تهیه نمود. در طول بازسازی ساختمانی و مراحل تخریب آن و تمامی کارهایی که انجام میشود باید یک نفر مهندس ناظر که نام او در پروانه ساختمان درج شده باشد، نظارت صورت پذیرد و مالکین منازل مسکونی بدون اخذ مجوز و پروانه، نباید اقدام به تخریب بنا کنند.
مهندس ناظر باید بر تمامی مراحل عملیات تخریب نظارت کامل و مستقیم داشته باشد و اقدامات لازم را انجام بدهد زیرا بدون نظارت مهندس ناظر عملیات تخریب بسیار خطرناک خواهد بود.
نکاتی که باید به صورت کلی رعایت شود عبارت اند از:
- تمامی عملیاتهای اجرایی یک ساختمان باید تحت نظر مهندس ناظر که نام او در پروانه ساخت قید شده باشد، انجام پذیرد و باید از شهرداری مجوز بازسازی تهیه شود.
- مالکانی که قصد نوسازی منازل خود را دارند، باید پروانه ساخت اخذ نمایند تا امکان تغییر کاربری و تخریب بنا را داشته باشند.
- در مرحله اول ا باید از ملک مورد نظر بازدید شود.
- قسمتهایی از ساختمان که نیاز به بازسازی دارد مشخص شود.
- یک پیمانکار تمامی اوامر کارفرما را برای طراحی داخلی و خارجی در نظر میگیرد .
مراحل بازسازی ساختمان به شرح زیر است:
درک و پی بردن به نظر و سلیقه ی کارفرما و ارائه ی یک طرح سه بعدی پیشنهادی توسط طراح تیم.
به توافق رسیدن با کارفرما جهت برنامه زمانبندی انجام پروژه و در نهایت بستن قرارداد و دریافت مبلغی به عنوان پیش پرداخت.
شروع عملیات بازسازی
در نهایت پس از اتمام کار کارفرما از پروژه دیدن میکند و در صورت رضایت مابقی مبلغ باقی مانده تسویه میشود.
پیشنهاد نویسنده: مراحل ساخت خانه های کلنگی ، طراحی داخلی منزل
پروژه های مرتبط با این مقاله که توسط شرکت دکوطرح طرح انجام شده است:
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این مقاله برای ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه