مزایای استفاده از سقف کاذب در ساختمان
03
اسفند

مزایای استفاده از سقف کاذب در ساختمان

چرا باید از سقف کاذب در ساختمان استفاده کنیم؟

سقف کاذب در ساختمان که در معماری‌های امروزی مورد توجه قرار گرفته است، نوعی سقف است که زیر سقف اصلی قرار می‌گیرد. این سقف معمولا به اسکلت ساختمان و سقف اصلی متصل می‌شود. سقف کاذب علاوه بر ایجاد جلوه بصری در معماری و طراحی داخلی یک ساختمان، از نظر تاسیساتی کمک زیادی می‌کند که بتوان سیم‌کشی‌های داخل ساختمان و نورپردازی‌ها را بسیار آسان‌تر انجام داد. همچنین وجود چنین سقفی زیر سقف اصلی کمک می‌کند که در آینده برای عبور انواع سیم و لوله در ساختمان دچار مشکل کمتری بشویم.

این سازه ساختمانی به دلیل کاهش فضای محیط داخلی ساختمان و ایجاد عایق حرارتی باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی برای متعادل کردن دمای هوای داخل ساختمان می‌شود. اما همین موضوع کوتاه شدن سقف ساختمان و دلگیر شدن فضای داخلی را در پی دارد. همچنین سقف‌های کاذب نیاز به نگهداری و تعمیرات زمان‌بر و هزینه‌بری دارند. به طور کلی، مزایا و معایب سقف کاذب زیاد است و باید با توجه به شرایط، برای استفاده از آن اقدام کرد.

 

اگر مایلید از سقف کاذب در ساختمان بیشتر بدانید، این نوشته‌ها را حتما بخوانید!

 

 

سقف کاذب در ساختمان چیست؟

سقف‌های کاذب کاربرد و فواید مختلفی دارند. سقف‌های ساخته شده با رابیتس به گچکار سقف کمک می‌کند که طرح خود را بهتر و با خلاقیت بیشتری روی سقف خلق کند و از جمله فواید سقف کاذب آکوستیک عایق صدا و حرارت بودن آن و جلوگیری از پژواک صدا است.

 

کاربردهای سقف کاذب در ساختمان

ممکن است که شما سقف کاذب را برای مکان‌های مختلف با کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار دهید. در ادامه به این کاربردها و نوع سقف کاذب متناسب هر کاربرد می‌پردازیم:

  • کاربرد سقف کاذب رابیتس: یکی از کاربردهای سقف کاذب این است که به معمار و گچکار ابتکار عمل بیشتری برای اجرای طرح‌های خود روی سقف را می‌دهد. بیشتر در محیط‌‌‌‌‌‌‌‌های مسکونی از این مدل از سقف‌ها استفاده می‌شود. برای اجرای این مدل از ورق رابیتس استفاده می‌کنند و با طراحی دلخواه با میلگردها جوش می‌دهند، سپس گچکار کار خود را روی این طراحی انجام می‌دهد.
  • کارایی سقف کاذب آکوستیک: از دیگر کاربردهای سقف کاذب در ساختمان، عایق صدا و حرارت بودن آن است. این سقف با ایجاد فاصله تا سقف اصلی کمک می‌کند که محیط در شرایط ایزوله قرار بگیرد. جدا از این فاصله، خود سقف هم باید دارای متریال عایق در برابر صدا و حرارت باشد. جنس این نوع از سقف‌ها باید نوع آکوستیک باشد. معمولا این سقف در مکان‌‌‌‌‌‌‌‌های پر سر و صدا که صدا نباید پژواک داشته باشد مورد استفاده قرار می‌گیرد. مکان‌های عمومی همچون سینما، تئاتر، تالارها و محل همایش‌ها از سقف آکوستیک استفاده می‌کنند. معمولا سقف آکوستیک شامل پارچه و مقوا فشرده و گاهی اوقات گچ است. افرادی که کارشان نیاز به تمرکز بالا دارد هم، از علاقه‌مندان به این نوع از سقف هستند. مثلا برای استدیوهای ضبط صدا و خوانندگی هم از این نوع سقف در کنار متریال دیگر نظیر آلومینیوم استفاده می‌کنند.
  • کاربرد سقف کاذب پی‌وی‌سی: گاهی هزینه و زمان در انتخاب نوع سقف کاذب در اولویت‌ قرار می‌گیرد. یعنی سقفی که با هزینه کم و در زمان محدود قابل نصب باشد و سایر مزایای سقف کاذب را تا حدودی دارا باشد. به افرادی که دنبال چنین سقف کارراه‌اندازی هستند، مدل پی‌وی‌سی (PVC) توصیه می‌شود. این مدل از سقف‌ها ضد رطوبت هستند و برای شهرهای شمالی کشور مناسب‌اند. همچنین معمولا معماران برای حمام و توالت از این سقف استفاده می‌کنند. این سقف هزینه کمی دارد و به راحتی نصب می‌شود. همچنین مناسب سیمکشی و کارهای تاسیسات داخلی ساختمان است. تنوع طرح، رنگ و مدل در سقف‌های پی‌وی‌سی بالا است و عایق نسبتا خوبی هستند. این مدل سقف کاذب قابل شست و شو، معمولا از پلاستیک ساخته شده است.

مزایای استفاده از سقف کاذب در ساختمان | شرکت معماری دکوطرح

  • کاربرد سقف کاذب آلومینیومی: گاهی در محل‌های عمومی استفاده از سقف زیاد است. مثلا در یک بیمارستان کار با تاسیسات و سیم‌کشی و لوله‌کشی بسیار زیاد است و دائما مسئولان تاسیسات در حال رفع و رجوع مشکلات هستند. همچنین سیستم‌های روشنایی به طور مکرر دچار مشکل می‌شوند و نیاز به تعمیر و تعویض دارند. در این حالت استفاده از سقف‌های غیر کاذب و اصلی باعث زخمی شدن و زشت شدن سقف‌ها می‌شود. از طرفی سایر سقف‌های کاذبی که تاکنون معرفی شدند هم اینگونه نیستند که به راحتی آن‌ها را کنار زد و کار تاسیساتی انجام داد. سقف‌های کاذب آلومینیومی که به صورت بلوک‌های ۶۰*۶۰ سانتی‌متر است، مناسب این مشکل هستند. این سقف‌ها را در کنار هم می‌چینند و هر زمانی که در قسمتی از سقف کاری داشتند، بلوک آلومینیومی آن قسمت را بر می‌دارند و کارشان را انجام می‌دهند و دوباره سر جای خود قرار می‌دهند. این سقف بیشترین کاربرد را در استخرهای سرپوشیده، واحدهای اداری، فرودگاه‌ها و بیمارستان‌ها دارد. همچنین به دلیل آلومینیومی بودن این سازه، طول عمر آن زیاد است. این سازه دارای طرح‌های متنوعی است و در موارد استثنا کاربرد مسکونی هم دارد.
  • کاربرد سقف کاذب پیش‌ساخته گچی: یکی از ایرادهای مدل قبلی این است که روی آن خیلی نمی‌توان طرح‌های خلاقانه و منحصربه‌فردی اجرا کرد. از طرفی سقف‌های آلومینیومی دارای مزایای زیادی هستند و کار با آن‌ها بسیار آسان است. از این رو، متخصصان حوزه ساختمان سقف‌های کاذب پیش‌ساخته گچی را وارد بازار کردند. این قطعات پیش‌ساخته گچی مانند سقف آلومینیومی بلوک‌های ۶۰*۶۰ سانتی‌متر هستند. در واقع جنس این مدل، همان آلومینیومی است که روی آن طرح‌های گچی سوار شده است. این مدل در برابر مدل‌های سقف‌های گچی دیگر بسیار سبک‌تر بوده و نصب آن بسیار راحت‌تر است.
  • کارایی سقف کاذب گریلیوم: ایمنی یکی از اولویت‌های مهم در ساخت یک سازه است. در صورتی که افراد زیادی در یک محیط عمومی خاص قرار بگیرند، این اولویت به مهم‌ترین دغدغه تبدیل می‌شود. زیبایی یک بنا اهمیت زیادی دارد ولی تا زمانی که امنیت جانی وجود نداشته باشد این زیبایی معنایی ندارد. سقف کاذب گریلیوم دقیقا به همین علت ساخته شده است. این سقف‌ها که با آلیاژهای فلزی به دست آمده از ترکیب آهن و آلومینیوم و… ساخته می‌شود، به صورت سقف کاذب دارای سوراخ‌های مشبک طراحی شده است. درست است که این سوراخ‌های مشبک باعث می‌شود که تا حدودی تاسیسات ساختمانی زشت دیده شود، ولی برای تهویه هوا مناسب است. همچنین این سقف ایمنی بالایی در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی دارد و در برابر آتش‌سوزی مقاوم است. قابلیت بالا در تعویض و راحتی در کارهای تاسیسات ساختمان از دیگر مزایای این سقف است. معمولا در مکان‌هایی مانند مترو و ساختمان‌های بزرگ پرجمعیت از سقف گریلیوم استفاده می‌کنند.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]