اصول مهم طراحی داخلی باشگاه بدنسازی و ورزشی
19
دی

اصول مهم طراحی داخلی باشگاه بدنسازی و ورزشی

۷ اصل مهم در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی و ورزشی

یکی از جنبه های زندگی مدرن، ورزش در نوع برنامه ریزی شده و به صورت منظم است. همین موضوع باعث می شود باشگاه های ورزشی به یکی از پر تردد ترین اماکن عمومی تبدیل شوند. بسیاری از افراد هستند که ساعات طولانی از ایام هر هفته خود را به ورزش در این سالن ها اختصاص داده و به طور مداوم در حال رفت و آمد به این فضاها می باشند. مسلما کیفیت فضاهای ورزشی در انتخاب افراد برای تجربه بهترین اماکن جهت انجام تمرینات مداوم تاثیر زیادی دارد. کیفیت چنین فضاهایی، جدا از ارتباط مستقیمی که با سطح آموزش و امکانات هر سالن ورزشی دارد، اگر چه به طور غیر مستقیم اما تا حد زیادی نیز به طراحی فضا وابسته است. یک باشگاه ورزشی که طبق اصول و با رعایت نکات حائز اهمیت طراحی شده باشد و از زیبایی نیز برخوردار باشد، مسلما فضای بهتری برای گذراندن اوقات مربوط به انجام تمرینات ورزشی خواهد بود. این است که افراد در هنگام اولویت بندی کردن گزینه های خود، یک باشگاه از لحاظ نوع طراحی محیط نیز بررسی می کنند. اصول بسیار مهمی در رابطه با طراحی یک باشگاه ورزشی وجود دارند که می توانند در ایجاد یک فضای مناسب نقش زیادی داشته باشند. به کارگیری این اصول جزو ساده ترین و در عین حال اصلی ترین مقدمات طراحی یک باشگاه ورزشی به شمار می آید. با دکوطرح همراه باشید تا اصول طراحی دکوراسیون یک باشگاه ورزشی ایده آل را بشناسید.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

اصول مهم طراحی داخلی باشگاه بدنسازی و ورزشی

استفاده از نور طبیعی در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی و ورزشی

بهره گیری از نور طبیعی یکی از نقاط قوت طراحی فضاهای ورزشی به شمار می رود که نمی توان تاثیرش را در ایجاد یک فضای ایده آل نادیده گرفت. نور طبیعی علاوه بر تامین روشنایی مناسب در فضا، در ایجاد و انتقال انرژی در محیط نیز نقش دارد. وجود پنجره های بزرگ در دیواره های یک باشگاه ورزشی می تواند بسیار تاثیر گذار باشد.

 

اجرای نورپردازی مناسب در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی و ورزشی

در رابطه با طراحی فضاهایی که از نور طبیعی بی بهره اند و یا در طول ساعات عصر نیز مورد استفاده قرار می گیرند، اجرای نورپردازی مناسب یکی دیگر از نکاتی است که باید مد نظر قرار گیرد. وجود نور مناسب به میزان کافی و در همه قسمت های فضا باید حتما در طراحی منظور شود.

 

جایگذاری مناسب دستگاه ها

یکی از شروط ایجاد یک باشگاه ورزشی با کیفیت، جایگذاری وسایل ورزشی در مکان های مناسب است؛ به طوری که استفاده از یک وسیله توسط یک یا چند نفر، باعث ایجاد مزاحمت برای سایر افراد نشود. حفظ فاصله مورد نیاز بین دستگاه ها و در نظر گرفتن یک محل عبور به عرض کافی در همه قسمت های فضا، از نکاتی است که باید در حین جایگذاری وسایل به آن توجه شود.

 

وجود تجهیزات پیشرفته در طراحی داخلی باشگاه بدنسازی و ورزشی

به کارگیری تجهیزات صوتی و تصویری پیشرفته در یک باشگاه ورزشی، از لحاظ اهمیت بعد از کیفیت دستگاه های موجود در رتبه بعدی قرار می گیرد. یک فضای ورزشی به تجهیزات لازم و مرتبط برای آموزش و همچنین استفاده حین تمرینات نیاز دارد که باید به خوبی، با کیفیت و در فضاهای مناسب کار گذاشته شده باشند.

 

در نظر گرفتن محل استراحت

یکی از قسمت هایی که شاید کمتر در طراحی باشگاه های ورزشی به آن توجه شود، در نظر گرفتن فضای استراحت برای افراد است. مسلما با ایجاد چنین فضایی، یک جایگاه مشخص برای افرادی که نیاز به استراحت در بین سکشن های تمرین خود دارند تعیین می شود که بسیار مناسب خواهد بود. بهتر است این بخش به صورت مجزا در نزدیکی همه دستگاه ها قرار گیرد تا از تمرکز افراد در یک قسمت خاص جلوگیری شده و نظم بیشتری در محیط برقرار باشد.

 

ایجاد فضای آرامش بخش

این نکته به طراحی فضاهایی اختصاص پیدا می کند که به عنوان باشگاه تخصصی یوگا طراحی می شوند. طراحی فضایی که برای انجام تمرینات مدیتیشن ایجاد می شود، باید به گونه ای صورت گیرد که افراد در طول مدت تمرین خود احساس آرامش و راحتی داشته باشند. به این منظور، استفاده از رنگ ها، طرح ها و نور مناسب می تواند جزو اصلی ترین نکات به حساب آید.

 

جذابیت دکوراسیون فضا

آخرین مورد از مجموعه اصول کلی طراحی باشگاه های ورزشی، توجه به جذابیت دکوراسیون فضا است. این درست است که فضای یک باشگاه ورزشی در وهله اول جنبه عملکردی دارد؛ اما به هر حال نمی توان انکار کرد که جذابیت و زیبایی فضا در ایجاد یک فضای ایده آل، هر چند عملکردی باشد، تاثیر زیادی می گذارد. استفاده از طرح های ساده ولی جذاب در دیواره ها، کف و سقف فضا می تواند برای طراحی یک باشگاه ورزشی مناسب باشد. به طور کلی طراحی یک باشگاه ورزشی باید در جهت ارتقای جنبه عملکردی آن باشد و اصول زیبایی شناسانه تنها در صورتی قابلیت اجرا پیدا خواهند کرد که لطمه ای به کاربرد اصلی فضا وارد نسازند. بنابراین بهتر است فضای ورزشی مورد نظر با حفظ سادگی و توجه به در نظر گرفتن بیشترین فضای ممکن برای استفاده جهت عملکردهای اصلی طراحی شود.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۲ میانگین: ۵]