چوب پلاست و کاربرد آن
15
تیر

چوب پلاست و کاربرد آن

چوب پلاست و کاربرد آن

چوب پلاستیک به عنوان محصولی جدید که در گروه مواد کامپوزیتی قرار گرفته متشکل از گرانول چوب یا پودر چوب با مقدار معین به همراه مواد پلیمری بوده و در ابعاد و قالب‌های متعدد به روش اکستروژن تولید و عرضه می‌گردد. از مزایای چوب پلاست می‌توان به عواملی همچون صرفه جویی در مواد اولیه و جلوگیری از قطع ببهوده درختان و استفاده پرکاربرد در صنعت ساختمان و ساخت مصنوعاتی همچون کفپوش‌های چوب پلاست، نماپوش چوب پلاست، فلاورباکس و مبلمان شهری اشاره کرد. مهم‌ترین مزیت پروفیل‌های چوب پلاست مقاوت بالای آن در مقابل عوامل جوی همچون اشعه uv آفتاب و به طور خاص مقاومت بالا در مقابل رطوبت و استفاده بسیار زیاد در مناطق مرطوب اشاره کرد.

 

قبل از خواندن این نوشته توصیه می‌شود نوشته‌های زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

چوب پلاست و کاربرد آن

از جمله ویژگی‌های چوب پلاست، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ثبات ابعادی بالا.
  • عدم رشد باکتری.
  • مقاوم در مقابل رطوبت.
  • هزینه نگهداری پایین.
  • مقاوت بالا در مقابل عوامل جوی.
  • مقاوم در مقابل پوسیدگی طبیعی.
  • مقاوم در برابر قارچها و حمله حشرات.
  • ضریب خمشی بالا.

 

نحوه تولید چوب پلاست

چوب پلاستیک که در گروه مواد کامپوزیتی طبقه بندی می‌شود از ترکیب الیاف چوب با پلاستیک به همراه یک سری از مواد افزودنی مورد نیاز تولید می‌گردد که به آن wpc چوب پلاستیک یا چوب پلاست می‌گویند.

استفاده به عنوان کفپوش مخصوصا در محوطه‌های باز و فضاهای بیرونی یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین کاربرد چوب پلاست است. به علت مقاومت بالایی که انواع چوب پلاست در برابر تغییرات شرایط آب و هوایی دارد به راحتی در فضای باز مورد استفاده قرار می‌گیرد و کارایی بسیار بالایی دارد. به علاوه در فضاهای مختلف مانند کف بالکن‌ها، تراس‌ها، روف گاردن، اسکله‌ها، پیاده رو پارک‌ها و حاشیه استخرها و… به عنوان کفپوش مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

تفاوت چوب و چوب پلاست

در مقایسه با چوب و چوب پلاست، به دلیل عدم مقاومت و نفوذ پذیری چوب در نما مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، در عین حال چوب پلاست از ترکیبات آلی برخوردار است به همین دلیل در برابر رطوبت مقاوم است. به علاوه استفاده از چوب در نمای ساختمان بسیار هزینه بر است، اما از نظر اقتصادی استفاده از چوب پلاست مقرون به صرفه و کم هزینه است.

 

کاربرد چوب پلاست به عنوان کفپوش

استفاده از چوب پلاست به عنوان کفپوش به دو صورت تو خالی و تو پر در دسترس هستند که با در نظر گرفتن شرایط خاص فضا مورد استفاده قرار می‌گیرند. به عنوان مثال استفاده از چوب پلاست در کف سازی پل طبیعت. همان طور که ذکر شد یکی از کاربرد چوب پلاست استفاده به عنوان کف پوش است، در چنین مواردی باید میزان جذب آب، مقاومت پروفیل‌ها نسبت به خش پذیری و سایشی، ثبات رنگ کامپوزیت‌ها، مقاومت نسبت به شرایط محیطی و شعله سیگار، تورم ناشی از رطوبت، پوسیدگی نسبت به حشرات موزی و… مورد تحلیل و بررسی قرار گردد.

 

کاربرد چوب پلاست به عنوان دیوارپوش

به علت شباهت ظاهری که پروفیل چوب پلاست WPC نسبت به چوب دارد، در حال حاضر توسط معماران برای استفاده در نمای ساختمان و دیوارپوش مورد توجه قرار می‌گیرد. کاربرد انواع چوب پلاست نسبت به ترموود از قیمت پایین‌تری برخوردار است و از انظر روش نصب، اندازه، رنگ و بافت بسیار شبیه به ترموود است. بنابراین استفاده از چوب پلاست به عنوان دیوارپوش فضای داخلی و نمای ساختمان روز به روز افزایش می یابد. در صورت استفاده از پروفیل چوپ پلاست برای نمای خارجی ساختمان باید موارد زیر مورد بررسی قرار گیرد:

  • میزان مقاومت پروفیل نسبت به UV.
  • ثبات رنگ پروفیل‌ها.
  • مقاومت نسبت به شرایط محیطی مانند جذب آب، تورم ناشی از رطوبت و انبساط حرارتی.
  • محدوده دمای قابل تحمل.

 

کاربرد چوب پلاست در دکوراسیون

همان طور که ذکر شد چوب پلاست در موارد مختلفی مانند کفپوش، دیوارپوش، گلدان، نمای ساختمان و… استفاده می‌شود. کم‌تر شدن قیمت نهایی محصول به دلیل اضافه کردن چوب به پلاستیک است که باعث کاهش ضریب انبساط حرارتی و بالا رفتن ضریب کشسانی پروفیل چوب پلاست می‌گردد. چوب آسیاب شده‌ی غربال در کامپوزیت‌های چوب پلاست مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

کاربرد چوب پلاست به عنوان سقف کاذب

استفاده از چوب پلاست به عنوان سقف کاذب یکی از جدیدترین کاربردهای چوب پلاست در پروژه‌های اداری، تجاری و… است. با توجه به سبک بودن این پروفیل‌ها، تنوع رنگ و ابعاد آن از نظر معماران برای استفاده در سقف‌ها گزینه‌ی جذابی است.

 

کاربرد چوب پلاست در مبلمان شهری

تولید مبلمان شهری با توجه به اهمیت موارد محیط زیستی و کاهش استفاده از چوب درختان عمده‌ترین کاربرد چوب پلاست است. متاسفانه در کشور ما به دلیل بی توجهی به کیفیت ساخت این پروفیل‌ها موجب شده چوب پلاتس در ایران عمری کوتاه داشته باشد و بازدهی مناسب را ارائه ندهد. توجه کنید که اگر نکات فنی و دقت در نحوه ساخت، نصب و اجرای مبلمان رعایت شود، می‌توان محصولاتی با عمر مفید بالا تولید کرد.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]