ایمن سازی طراحی اتاق کودک
19
شهریور

ایمن سازی طراحی اتاق کودک

ایمن سازی طراحی داخلی اتاق کودک

برای طراحی داخلی منازل به ویژه اتاق کودک باید به مواردی مثل در نظر گرفتن سلامت، راحتی و امنیت افراد آن خانه به ویژه کودک دقت فراوانی شود، لذا خانواده هایی که به تازگی صاحب فرزند شده اند موظف اند تا در طراحی داخلی ساختمان و طراحی داخلی منزل خود تغیییراتی انجام دهند، چرا که خانه برای فرزندان باید مکانی امن از از لحاظ فیزیکی و هم از لحاظ روحی باشد زیرا محیط امن خانه تاثیر مثبت فراوانی در رشد کودک دارد.

البته لازم به ذکر است که خانواده های دارای فرزند، با بزرگ تر شدن فرزند خود باز هم نیز محیط خانه و اتاق او را باید تغییر دهند، زیرا کودکان در هر مرحله ای از رشد دارای احتیاجات متفاوتی هستند.

 

ایمن سازی طراحی داخلی اتاق کودک

برای اینکه محیط خانه و اتاق کودک در عین ایمن بودن همچنان برای کودکان با جذابیت همراه باشد، متخصصان توصیه های کارآمدی را مطرح می کنند که با توجه به آن محیط خانه به محیطی امن، سالم و سر گرم کننده تبدیل می شود.

ممکن است اینگونه تصور شود که با ایمن سازی طراحی اتاق کودک و خانه، آزادی والدین محدود شود، اما می توان با انجام دادن برخی اقدامات دکوراسیونی راحت و لذت بخش را هم برای کودک و هم برای والد کودک مهیا کرد.

 

پیشنهاد نویسنده : در ارتباط با طراحی داخلی اتاق کودکان بخوانید.

 

انتخاب اکسسوری های مناسب و محل قرار گیری آن ها

باید دقت شود که در اتاق کودکان اکسسور ها و لوازمی مثل شمع و کبریت و لوازم برنده و تیز مانند چاقو و قیچی باید دور از دسترس کودک باشد و تا جای امکان در این مکان به طور کلی وجود نداشته باشند چرا که این موارد نام برده، اشیایی هستند که به طور خطرناکی می تواند سلامتی کودک را به خطر بیاندازد، زیرا از نظر کودک ممکن است به این وسایل به دید  اسباب بازی نگاه شود و خطر جدی را برای کودک در پیش داشته باشد. هر چند نباید فراموش کرد که لوازمی که بی خطر به نظر می رسند نیز در هنگام وقوع حادثه ای ممکن است خطرات فراوانی داشته باشند.

برای مثال قرار داشتن شمع خاموش روی میز کودک و یا نگهداری آن در کشو به خودی خود ممکن است خطری نداشته باشد، اما باید به این موضوع دقت شود که کودکان در ابتدا سن رشد برای شناسایی اشیا اکثرا آنان را در دهان خود میگذارند و اینکار خطرناک ممکن منجر به مسمومیت، خفگی و حتی مرگ شود، به همین دلیل باید در چیدمان همه نوع از وسایل حتی وسایل به ظاهر بی خطر، دقت فراوانی به خرج داد.

پیشنهاد می شود در صورت امکان و وجود مکان مناسب لزوما وسایلی مانند قاب عکس، کتابخانه، تلوزیون و وسایل تزئینی در خانه و اتاقی که کودکان در آن حضور دارند به دیوار ها متصل شوند. با توجه به این نکته همه وسایلی که در دست کودک قرار گیرد امکان سقوط آن و از دست کودک افتادنش درصد بالایی دارد بنابراین باید نوع چیدمان و وسایلی که در محل زندگی کودک قرار دارد را مجدد مورد ارزیابی قرار دهند و برای افزایش ایمنی و امنیت کودک باید آن ها با استفاده از ابزاری مانند رولپلاک به نحوی به دیوار متصل شوند تا حتی الامکان احتمال سقوط آنان وجود نداشته باشد.

نکته دیگر گوش زد این نکته می باشد که در منزل به ویژه اتاق کودک نباید از لوازمی(کمد لباس، قفسه، تختخواب و…) استفاده کرد که گوشه های تیز و برنده داشته باشد چرا که کودک ممکن در حین بازی و یا راه رفتن به آن دسته از واسیل اصابت کند و موجب جراحت خیلی خطرناک و عمیق در او شود، برای جلوگیری از این حادثه می توان از محافظ های گوشه وسایل استفاده کرد که اغلب جنس پلاستکی دارند و از تیزی آن شی به کلی می کاهد.

یکی دیگر از نکاتی که برای امنیت و ایمنی کودک لازم به ذکر است این می باشد که نه تنها در اتاق کودک بلکه در تمامی منزل پریز های برق که معمولی و باز هستند باید جمع آوری شود و به جای آنان از پریز های پوشش دار استفاده شود.

هم چنین باید کابل های موجود در فضای اتاق و هر جایی از منزل را از دسترس کودک با استفاده از جمع کننده های کابل دور نگه داشت.

انتخاب مبلمان در منزل افراد دارای کودک

انتخاب نوع و شکل مبلمان علاوه بر اهمیتی که از نظر ایمنی و سلامت دارد، از نظر زیبایی نیز تاثیر بسزایی در فضای خانه دارد.

پیشنهاد نویسنده: بهترین زمان خرید مبلمان

هنگام مراجعه برای خرید مبلمان برای خانه والدین صاحب فرزند باید به این نکته توجه شود که از خریداری مبلمانی شکننده و یا زاویه دار خودداری کنند.

والدین به این مسئله نیز دقت فرمایند که بهتر از است تا جای امکان میز ها را در مدلی دایره ای و یا منحنی( بدون گوشه و زاویه) انتخاب کنند، اما در صورت میل به خرید وسایلی زاویه دار همون طور که قبلا ذکر شد از پد های محافظتی استفاده شود تا به کودک آسیبی وارد نشود.

بهترین انتخاب برای افراد صاحب کودک خریداری مبلمان و میز هایی است که روکش دارند وشبیه به پاف هستند و باعث زیبایی تزئینات خانه شود.

برای انتخاب ست کردن مبل و میز می توان نوع کوتاه تری را انتخاب کرد تا در صورت لزوم کودک نیز به راحتی بتواند از آن استفاده کند و بالا و پایین برود.

برای فرش نشیمن نیز باید در عین زیبا بودن به لطافت و ضخیم بودن آن دقت شود مدل فرش ضحیم و نرم که تمیز شدن آن نیز به مراتب آسان تر ازسایر فرش ها است برای امنیت کودک نیز فرش مناسبی است.

 

حفاظ پنجره ها

یکی دیگر از مواردی که در تمامی اتاق های منزل به ویژه اتاق کودک باید رعایت شود، استفاده از حفاظ برای پنجره هاست.

برای افزایش ایمنی و حفاظت از پنجره روش های بسیار متفاوتی وجود دارد، در ایران معمولا در خانه هایی که خانواده دارای کودک هستند برای حفاظت از پنجره ها از نرده های فزی استفاده می شود.

اما دقت شود که یکی از مطمئن ترین روش های حفاظت برای کودکان، استفاده از قفل پنجره می باشد که کودک موفق به باز کردن آن به تنهایی نشود.

روش ذکر شده برای پنجره هایی که در اطراف میز و مبلمان و صندلی ها هستند حتما باید اجرا شوند.

 

پروژه های مرتبط با این مقاله که توسط شرکت دکوطرح طرح انجام شده است:

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله برای ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۲ میانگین: ۳.۵]