ویژگی های عایق صوتی
ویژگی های عایق صوتی
با سلام خدمت دوستان و همراهان عزیز شرکت معماری و دکوراسیون داخلی دکوطرح در این مطلب می خواهیم در مورد ویژگی های عایق صوتی مطالبی را برایتان به اشتراک بگذاریم پس با ما همراه باشید.
قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:
ویژگی های عایق صوتی
در دهه های اخیر با توجه به رشد جمعیت و گرایش مردم به آپارتمان نشینی سبب شده تا با افزایش ساخت و ساز مواجه شویم که این خود یک معضل در زمینه افزایش آلودگی های صوتی می باشد و از همه مهمتر مشکلی که در دو سال اخیر و با افزایش شیوع ویروس کرونا به وجود آمده و با آن دست و پنجه نرم می کنیم، دور کاری بسیاری از مشاغل می باشد و بسیاری از افراد مجبور شده اند کارهای اداری خود را دور از محل کار، در خانه و فضایی توام با آرامش انجام دهند پس در اینجا ایجاد یک فضایی آرام و دور از هیا هوی اطرافیان مسئله مهمی است که باید به آن توجه ویژه ای داشت.
امروزه با توجه به پیشرفت قابل توجه علم در صنعت ساختمان شاهد متریال هایی هستیم که کاربرد بسیار مفیدی در جهت عایق کردن فضا دارند و می توانند تا حد بسیار زیادی پاسخ گوی نیازهای ما باشند که یکی از این فناوریها عایق صوتی می باشد که به منظور آکوستیک و عایق کردن فضا های مورد نظر به کار برده می شوند.
برای عایق کردن فضا باید به نکات خاصی توجه داشته باشیم که ما در این مطلب به این نکات اشاره خواهیم داشت.
در ابتدا و قبل از انجام هر گونه عملیاتی باید فضای مورد نظر را بررسی کنید و به این نکته توجه داشته باشید که هدف از عایق کردن آن فضا چیست؟
یک عایق خوب برای آنکه بتواند حالت اکوستیک خود را حفظ کند باید از چگالی مناسبی برخوردار باشد. به همین جهت در هنگام خرید و انتخاب یک عایق صوتی باید از چگالی و ضخامت آن مطمئن باشید و برای اطمینان خاطر بیشترمی توانید از شرکت هایی که در این زمینه فعالیت دارند خرید خود را انجام دهید و از آنها بخواهید مشخصات فنی عایق انتخابی شما را برایتان ارسال کنند.
در مرحله بعد شما باید با توجه به میزان آلودگی صوتی که در فضای شما احساس می شود، عایق صوتی ایده آل خود را انتخاب کنید. به عنوان مثال می توان گفت این عایق صوتی که شما انتخاب کرده اید تنها برای جلو گیری از انتقال سر و صدای تلویزیون، تلفن و مکالمات روزمره افراد خانواده به فضای شما می باشد و یا فراتر از این مساله است.
انواع عایق صدا بر اساس محل مورد استفاده
عایق صوتی دیوار
این نوع عایق صوتی به منظور ایزوله کردن دیوار های ساختمان در برابر سر و صدا های خیابان و همسایه ها می باشد و سیستم بسیار حرفه ای است که می توان از آن در استدیو ها و فضا های ضبط صدا نیز استفاده کرد.
این عایق های صوتی که در دیوار مورد استفاده قرار می گیرند، می توانند در برابر صداهای موجود در فضا های مجاور و همچنین صدا های ناشی از ضربات مکانیکی مانند اسباب کشی های همسایگان مقاومت بالایی از خود نشان دهند که یکی از این متریال ها که تا کنون توانسته است عملکردی بسیار مناسب به عنوان عایق صوتی از خود نشان دهد پشم سنگ است.
عایق صوتی دیوار مشترک روکار
این نوع از عایق های صوتی همانطور که از اسمشان مشخص است به صورت روکار مورد استفاده قرار می گیرند که از بهترین نوع این عایق های صوتی دیوار مشترک، می توان به عایق های تخته ای اشاره داشت که از مهمترین ویژگی های این نوع عایق این است که متریالی بسیار مناسب برای فضا های کوچک می باشد و شما میتوانید بدون ساختن دیوار از این عایق بهره برده و آن را مانند یک دیوار در برابر آلودگی های صوتی قرار داده و یک فضای آرام برای انجام کارهای اداری خود به وجود بیاورید.
ضخامت این نوع از عایق ها تنها ۳۰ میلیمتر می باشد که به صورت روکار نصب می شود. همانطور که در ابتدای مطلب به آن اشاره داشتیم بهترین عایق صوتی، عایقی می باشد که از جرم بالایی برخوردار باشد اما بر خلاف سایر عایق های صوتی این نوع عایق به دلیل برخوردار بودن از چند لایه که این لایه ها به یکدیگر لمینت شده اند می توانند طیف گسترده ای از فرکانس ها را مهار کنند ومقاومت بسیار بالایی در برابر آلودگی های صوتی از خود نشان دهند.
وزن تقریبی این نوع از عایق چیزی در حدود ۳۴ کیلوگرم می باشد و شما باید توجه داشته باشید که هر پنل از این عایق ۳۴ کیلوگرم بر بار دیوار شما می افزاید و از عبور ارتعاشات و صداهای فضاهای مجاور تا حد چشمگیری جلوگیری به عمل می آورد.
عایق صوتی سقف
در عایق بندی سقف باید از متریالی استفاده شود که از چگالی بالایی برخوردار باشد و ضمن افزایش وزن در سقف باعث بهبود انرژی صوتی و ارتعاشات در سقف شود و از انتقال صدا به فضای خانه جلوگیری به عمل بیاورد.
لازم به ذکر است که عایق کاری سقف شامل نکاتی است که قبل از انجام هر گونه عملیات باید به آن توجه کرد که ما در ادامه این مطلب به این موارد اشاره خواهیم داشت:
- در مرجله اول باید جنس سقف مشخص شود که سازه شما بتنی است یا فلزی
- صداهایی که باعث ایجاد مزاحمت برای شما می شود در چه قسمت هایی از سقف قابل احساس است.
- چه نوع صداهایی بیشتر احساس می شود، صحبت کردن افراد خانواده، تلویزیون، ضربه زدن و …
میزان بلندی صداهای نا هنجار به چه اندازه است؟
این امکان را دارید که از عایق صوتی توکار استفاده کنید یا روکار؟
بعد از بررسی مواردی که در بالا به آن اشاره کردیم باید انواع عایق های صوتی را بررسی کنید و همانطور که در ابتدای مطلب به آن اشاره داشتیم شما این امکان را خواهید داشت که از شرکت مربوطه مشخصات فنی عایق مورد نظر را مطالبه کرده و با توجه به شرایط حاکم نسبت به خرید و نصب آن اقدام فرمایید.
عایق صوتی کف
این نوع عایق از انواع و متریال های مختلفی تشکیل شده اند که به صورت لایه ای و یا ریزشی مورد استفاده قرار می گیرند و با توجه به مرغوبیتی که می توانند داشته باشند از آلودگی های صوتی جلوگیری به عمل می آورند. این نوع ازعایق ها می توانند بهترین گزینه برای استفاده در آپارتمان ها باشند که ضمن جلوگیری از نفوذ ارتعاشات و صدا های ناهنجار از خارج به داخل از عبور صدا ها از داخل فضا به خارج آن جلوگیری به عمل بیاورند.
عایق صوتی کف روکار
با بهره گیری از این نوع عایق در کف ساختمان می توان به یک محیط آرامش بخش دست پیدا کرد. این نوع ازعایق می تواند در اکوستیک کردن یک فضا بسیار موثر باشند که دارای طراحی و اجرای متفاوت می باشند.
این نوع از عایق بر دو نوع روکار و توکار می باشند که نوع تو کار از این عایق مناسب ساختمان هایی است که در حال ساخت می باشند که روش اجرای آن بدین صورت است که قبل از اجرای کف نهایی مراحل عایق بندی صورت می پذیرد.
عایق های کف روکار دارای مقاومت بسیار بالایی است که بهترین نوع از این عایق ها می تواند پشم شیشه، پلی یورتان، پشم سنگ، پلی استایرن، تایل های به کار برده شده از فیبرهای معدنی و بتن لیکا باشند.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه