معماری بیونیک چیست؟
20
خرداد

معماری بیونیک چیست؟

معماری بیونیک چیست؟

امروزه همه اختراعات بشر را می‌توان به نوعی بهره گرفته از مدل‌های زنده دانست. رایانه‌ها و ربات‌های دستیار که رفته رفته جای انسان را گرفته‌اند با توجه به مطالعه بر روی ساختارهای زیستی ساخته شده‌اند. در سال ۱۹۴۱ «جورج دمسترال» مهندسی سوییسی هنگامی که همراه سگش از شکار بازگشت متوجه شد نوعی دانه گیاهی به لباس های او و موهای بدن سگش چسبیده است. او دریافت که این دانه ها حاوی تعداد زیادی «قلاب» هستند که با «حلقه» به هر چیزی گیر می کنند. با مطالعه و بررسی روی این گیاه هفت سال بعد او بست های قلاب-حلقه را اختراع کرد و نام آن را ولکرو (Velcro) گذاشت و اکنون این شرکت خصوصی انواع چسب ها و بست ها را برای مصارف گوناگون تولید می کند.

زیست تقلیدیذیری دانش جدیدی است که بر روی مدل های طبیعت مطالعه می کند و سپس این شکل ها، فرایندها، سیستم ها و استراتژی ها را برای یافتن راه حلی پایدار در جهت حل مشکلات انسان تقلید می کند.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

معماری بیونیک چیست؟

اهمیت زیست تقلید پذیری

ساختارها و مواد با سازگاری مناسب در موجودات زنده در طول زمان از طریق انتخاب طبیعی تکامل یافته‌اند. علم زیست تقلید منجر به ایجاد فناوری‌های جدید با الهام از راه حل‌های زیستی در اندازه‌های کلان و نانو شده‌است. انسان‌ها برای پاسخ به مشکلات خود به طبیعت نگاه کرده و الهام می‌گیرند. طبیعت مشکلات مهندسی مانند توانایی‌های ترمیمی، تحمل و مقاومت در محیط زیست‌های مختلف، آبگریزی و بهره‌برداری از انرژی خورشیدی را حل کرده‌است.

 

طبیعت به عنوان ابزار اندازه گیری

بیومیمیکری یک استاندارد زیست محیطی را برای برآورد پایداری نوآوری های ما به کار می گیرد. زیرا بدون شک جهان پس از ۳/۸ میلیارد سال تکامل آموخته که چه چیزی کارایی دارد و چه چیزی دوام می آورد.

 

طبیعت به عنوان مربی

زیست تقلیدی روشی نوین برای مشاهده و ارزیابی طبیعت است و معماری بیومیمتیک یک رویکرد علمی چند رشته ای با هدف طراحی پایدار است. این رشته از بهره گیری از طبیعت به عنوان منبع الهام بخش زیبایی شناسی فراتر رفته و در حقیقت مطالعه و به کارگیری اصول ساختاری است که در محیط ها و گونه های طبیعی به کار رفته است.

 

معماری بیومیمتیک؛ دانشی معاصر

این رشته در سال های اخیر محبوبیت بیشتری پیدا کرده است و به عنوان دانشی معاصر در نظر گرفته می شود. معمار« مایکل پاولین» در مقاله اش که در فایننشال نیویورک منتشر شد، بیان می کند که چگونه می توان از «زیست تقلیدی» در معماری بهره برد. او در این مقاله به نمونه های اولیه معماری زیست تقلیدی به کار «فیلیپو برونسکلی» معمار دوره رنسانس اشاره می کند که وی پس از مطالعه در مورد قدرت پوسته تخم مرغ برای کلیسای جامع خود گنبدی سبک تر و کم ضخامت تر در فلورانس طراحی کرد که در سال۱۴۳۶ کامل شد. پاولین همچنین به نمونه های جدیدتری نیز اشاره می کند؛ ایست گیت سنتر (Eastgate Centre) که یک مرکز خرید و ساختمان اداری در هراره پایتخت زیمبابوه است. در طراحی این بنا از تپه های موریانه و سیستم بیولوژیکی کنترل دمای این موجودات در محیط های بسیار گرم و بدون تهویه الهام گرفته شده است.

 

کاربردهای تجاری

کانی‌سازی بیومورفیک (Biomorphic mineralization)، تکنیکی است که در آن مواد با شکل و ساختاری شبیه به موجودات زنده طبیعی با استفاده از ساختارهای زیستی (به عنوان الگو)، تولید می‌شوند. در مقایسه با روش‌های دیگر تولید مواد، کانی‌سازی بیومورفیک آسان، سازگار با محیط زیست و اقتصادی است. فناوری صفحه نمایش (Mirasol) بر اساس خواص بازتابی بال پروانه مورفو توسط شرکت کوالکام در سال ۲۰۰۷ به صورت تجاری وارد بازار گردید. این فناوری با استفاده از تلفیق تداخل امواج (Interferometric Modulation)، نور را به صورتی بازتاب می‌کند که تنها یک رنگ دلخواه در هر یک از پیکسل‌های صفحه نمایش قابل مشاهده باشد.

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]