بتن استامپی چیست؟
04
شهریور

بتن استامپی چیست؟

بتن استامپی چیست؟

بتن استامپی یکی از هوشمندانه ترین و خلاقانه ترین نوآوری ها در صنعت بتن سازی می باشد که به صورت گسترده در پاسیوها، گاراژها و پیاده روها از آن استفاده می شود. ایده ی استفاده از بتن به صورت قطعات استامپی، نه تنها باعث افزایش مقاومت کف پوش ها می شود، بلکه زیبایی ظاهری هم به آن می افزاید. استفاده از بتن استامپی می تواند جایگزین خوبی برای انواع سنگ های کف پوش از جمله گرانیت ها باشد که هزینه های زیادی نیز روی دست شما می گذارند.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

بتن استامپی چیست؟

بتن استامپی را بتن چاپی یا بتن بافتی نیز می نامند. این نوع از بتن بعد از پایان کار می تواند ظاهری شبیه سنگ، آجر، کاشی و یا حتی چوب داشته باشد. بتن استامپی بهترین انتخاب برای کف پوش استخرها، حیاط منزل و ورودی ساختمان ها می باشد. در واقع بتن استامپی برای استفاده های بیرونی بهترین است.

 

آیا بتن استامپی همان بتن نقش دار است؟

بتن منقش یا بتن طرح دار و یا بتن استامپی، هر سه نام یک نوع از بتن های صنعتی می باشند. تفاوت عمده بتن منقش یا بتن استامپی در نوع و نحوه  اجرای آن با سایر انواع بتن های صنعتی می باشد. در اجرای بتن منقش دیگر خبر از عملیات پرداخت توسط ماله پروانه نیست و کار پرداخت توسط ماله دستی و ماله گاوی صورت می پذیرد. برای اجرای بتن طرح دار یا همان بتن استامپی، پس از ریختن بتن در قالب کف و تسطیح آن، روی بتن، مواد سخت کننده که اصطلاحا هاردنر نام دارند پاشیده می شود.

پس از پاشیدن هاردنر روی بتن و ماله زدن، مواد جدا کننده به نام ریلیز روی آن ریخته میشود. ریلیز برای سهولت در جدا شدن قالب های استامپی از سطح بتن، مورد استفاده قرار می گیرد. در بتن استامپی یا بتن منقش معمولا برای اختلاط مخلوط بتن بستر از الیاف pp و ژل میکروسیلیس برای بالا بردن کیفیت و جلوگیری از ترک های انبساطی استفاده می گردد. پس از پاشیدن پودر ریلیز روی سطح بتن و تسطیح آن با ماله گاوی، قالب های استامپی را روی سطح بتن قرار داده، با فشار و کمی ضربه روی قالب ها نقش قالب روی بتن خواهد افتاد.

 

تاریخچه بتن استامپی

استفاده از بتن استامپی از دهه ی ۱۹۵۰ میلادی آغاز شد. در ابتدا، تنها مشکلی که با آن روبه رو بودند، تنوع کم رنگ و شکل های مختلف آن بود. به مرور و با پیشرفت فناوری، انواع و طرح های مختلفی از بتن های استامپی روانه ی بازار شد. پوشاندن کف به وسیله ی بتن استامپی از زمان معرفی اش به دنیا، مورد توجه بسیاری قرار گرفت و جزو محبوب ترین ها شد. در واقع هزینه ی کم تر آن باعث شد تا مشتریان از آن بسیار راضی باشند.

 

نحوه اجرای بتن استامپی

نصب کف پوش استامپی بسیار آسان است و در نتیجه هزینه ی نصب آن نسبت به انواع دیگر کف پوش کم تر است. هم چنین دارای تنوع بسیار زیادی در طرح و رنگ هستند که باعث می شود تا مالک و خریدار انتخاب های زیادی داشته باشد. در برابر انواع دیگر کف پوش ها (سنگ و گرانیت) دارای هزینه ای بسیار کم تری هستند.

 

مقاومت بتن استامپی

در بحث مقاومت و کارایی، بتن یکی از بهترین و بی نقص ترین گزینه های موجود برای کف پوش ها می باشد. انتخاب بتن استامپی برای کف پوش، حتی زیبایی و طبیعی بودن کف پوش ها را تحت تاثیر قرار نمی دهد و از این نظر هیچ مشکلی ندارد. اما بتن استامپی چگونه شکل می گیرد و چگونه نصب می شود؟ در ادامه به شرح این موضوع می پردازیم.

 

ساخت بتن استامپی

در واقع اولین پروسه ای که برای ایجاد بتن استامپی صورت می گیرد، بتن ریزی ساده است. بتن به همان صورتی که کف پوش های بتنی ساده شکل می گیرد، روی زمین ریخته می شود. پیش از گیرش و سخت شدن کامل بتن، فرایندهایی بر روی آن صورت می گیرد که بتن را به بتن استامپی تبدیل می کند یا به عبارت دیگر بتن را استامپ می کنند. تمامی این پروسه ها باید بر روی بتن تازه انجام شود.

اولین مرحله و نخستین کاری که بر روی بتن تازه صورت می گیرد، پاشیدن پودر رنگ است. پودر رنگ بایستی بر روی بتن به صورت همگن ریخته شود. هم چنین توجه به این نکته نیز بسیاری ضروری است که سطح بتن نباید دچار آب انداختگی باشد

بعد از ریختن پودر و پس از این که از آماده بودن بتن تازه به صورت کامل اطمینان به عمل آمد، قالب ها را بر روی بتن قرار می دهند. پس از قرار دادن قالب ها، کار جداسازی و علامت گذاری بر روی بتن تازه آغاز می شود. با وسایل مخصوص این کار انجام می گیرد.

مرحله ی بعدی و در واقع مرحله ی آخر می تواند به دو صورت انجام بگیرد. اول این که حد فاصل بین استامپ ها (خط های علامت گذاری شده) زمانی که بتن هنوز تازه است جدا شود یا پس از سخت شدن بتن به وسیله ی اره برقی این کار صورت گیرد.پیشنهاد می شود جهت بهتر شدن کیفیت این نوع کفپوش ها می توان از مواد افزودنی نیز برای بهبود عملکرد استفاده نمود.

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]