نمای g f r c چیست؟
04
خرداد

نمای g f r c چیست؟

نمای g f r c چیست؟

نمای ساختمان از موضوعات مهمی است که تمامی دست اندرکاران صنعت ساختمان درگیر آن هستند. یکی از مناسب‌ترین مصالح برای نمای ساختمان‌های مدرن و یا سنتی استفاده از نمای جی اف آر سی (نمای جی آر سی) و به عبارت دیگر نمای بتن مسلح شده با الیاف شیشه و یا همان بتن GFRC یا GRC است.

در گذشته، نمای ساختمان‌ها بتنی بود و به دلیل وزن بالا و همچنین مقاوم نبودن در برابر شرایط جوی دارای مزایای کمی بود. نماهای سنتی به مرور زمان جلوه خود را از دست داده و دچار فرسایش، ترک و حتی ریزش می‌شوند؛ اما با استفاده از نسل جدی نمای GFRC، می‌توان این مشکلات را مرتفع کرد.

همانطور که از اسمش مشخص است بتنی است که تسلیح آن توسط الیاف شیشه انجام گرفته که به واسطه اشتراک سیلیس در سیمان بکار رفته و الیاف، یک کریستالیزاسیون بین بتن و الیاف به وجود می‌آید که باعث افزایش مقاومت کششی بتن خواهد شد و در نتیجه‌ی آن از به وجود آمدن ترک‌های سطحی و عمقی در بتن تا حد مناسبی جلوگیری به عمل می‌آورد.

علاوه بر افزایش مقاومت کششی، استفاده از الیاف شیشه در بتن باعث افزایش مقاومت سایشی، مقاومت در برابر آتش و مقاومت‌های مکانیکی می‌شود.

 

قبل از خواندن این نوشته توصیه می‌شود نوشته‌های زیر را نیز مطالعه کنید:

 

نمای g f r c چیست؟

تاریخچه بتن جی اف آر سی

شکل گیری جی اف آر سی در سال ۱۹۴۰ میلادی توسط روس‌ها بوده که از الیاف بازالت به عنوان الیاف جهت مسلح کردن بتن استفاده می‌کردند ولی بعد از جنگ جهانی دوم به واسطه حجم سنگین ساخت و ساز در کشورهای اروپایی و نبود الیاف بازالت به واسطه‌ی شرایط محیطی این کشورها از الیاف شیشه به عنوان الیاف جایگزین استفاده شد.

به همین وسیله کاربرد بسیاری در صنعتی سازی ساختمان پیدا کرد و از سال ۱۹۷۰ میلادی در معماری‌های خاص و جنبه‌های دکوراتیو نیز مصرف شد به خصوص در کشورهای مسلمان در حال پیشرفت از قبیل مالزی، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و ترکیه به دلیل امکان استفاده در معماری اسلامی جایگاه خاصی را پیدا کرده است. در ایران نیز در اواخر دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد در چندین پروژه از GRC و یا GFRC استفاده شد ولی به علت عدم تمایل کارفرمایان و به علاوه دشواری های تولید آن، این محصول مورد استقبال قرار نگرفت.

در طی سالیان اخیر با افزایش اطلاعات سرمایه گذاران، مهندسین سازنده، مشاوران و معماران و نماکاران و همچنین رفع معایب تولید، این محصول در بازار داخلی جای خود را پیدا کرده است و به عنوان یکی از مصالح مناسب جهت استفاده در نما ساختمان‌ها شناخته می‌شود.

 

مواد و مصالح بتن جی اف آر سی

اصلی تشکیل دهنده‌ی بتن جی آر سی یا بتن جی اف آر سی از ترکیب آب، سیمان (سیاه و یا سفید) و سنگ دانه که به‌ طور کلی از سنگ دانه‌های سیلیسی دارای دانه بندی مشخص و همچنین الیاف شیشه است. جهت ارتقای ویژگی‌های بتن می‌تواند از مواد افزودنی، پلیمرهای حلال و پیگمنت‌ها نیز استفاده کرد به‌ طوری که در ساختار شیمیایی آن پارامترهای اساسی ارتقا پیدا کنند.

 

روش‌های نصب و اجرای بتن جی اف آر سی

معمولاً روش نصب اصولی و پیشنهادی سیستم اجرای خشک است که به سازه‌ایی به عنوان زیرسازی احتیاج دارد که بر روی سازه اصلی نصب شده و سپس پنل‌ها با دیتیل‌های مختلفی از قبیل جوش قطعات به زیرسازی، اتصال از طریق پیچ و یا فریم سازی و قراردادن پنل‌ها در فریم‌ها امکان پذیر است، ولی گاهی اوقات به دلیل اصرار کارفرمایان به کاهش هزینه‌های اجرا و همچنین عدم آشنایی به مزایای سیستم‌های نوین اجرای نما اصرار به سیستم قدیمی نصب از طریق ملات یا دوغابی دارند که در این حالت می‌توان با قراردادن مفتول‌های گالوانایز درون پنل‌ها می‌توان به روش اسکوپ آنرا اجرا کرد.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]