آزمون نظام مهندسی چیست؟
آزمون نظام مهندسی چیست؟
اگر دانشجوی یکی از رشتههای مهندسی عمران، برق، مکانیک، معماری، نقشهبرداری و شهرسازی هستید، حتماً بین زمزمههای همکلاسیها از این آزمون چیزی شنیدهاید. در واقع، این آزمون چیزی شبیه به آزمونی است که فارغالتحصیلان رشته حقوق برای دریافت پروانه وکالت از کانون وکلا یا فارغ التحصیلان پزشکی برای دریافت پروانه پزشکی از نظام پزشکی میگذرانند. نکتهی مهم این است که فقط فارغ التحصیلان رشتههای مهندسی عمران، برق، مکانیک، نقشهبرداری، معماری، ترافیک و شهرسازی میتوانند در آزمون نظام مهندسی ثبتنام و شرکت کنند و سایر رشتههای مهندسی که به تأسیسات مربوط نباشند نمیتوانند در نظام مهندسی شرکت کنند. حداقل مدرک شما نیز باید مدرک کارشناسی در آن رشته است.
آزمون نظام مهندسی چیست؟
شیوه برگزاری آزمون نظام مهندسی
به همراه بردن منابع آموزشی در سر جلسه آزمون نظام مهندسی آزاد است و به عبارت دیگر این آزمون Open Book برگزار میشود. آزمون نظام مهندسی در تمامی رشتهها به جز صلاحیت معماری طراحی به صورت تستی برگزار میشود. معمولاً در هر آزمون ۶۰ سوال پرسیده میشود. داوطلبان برای قبولی در این آزمون میبایست نمرهی ۵۰ درصد را کسب کنند. سوالات چهارگزینهای دارای نمرهی منفی نیز هستند. آزمون نظام مهندسی آزمونی رقابتی نیست و هر تعداد از شرکتکنندگان که بتوانند حد لازم نمره را کسب کنند در این آزمون پذیرفته میشوند. برای ثبت نام در آزمون نظام مهندسی، عضویت در سازمان مربوطه الزامی نیست ولی پس از قبولی و برای گرفتن پروانه اشتغال به کار، میبایست به عضویت این سازمان درآیید. آزمون نظام مهندسی در رشتههای هفتگانه مهندسی و بشرح صلاحیتهای زیر برگزار میشود:
- آزمون نظام مهندسی در رشته عمران.
آزمون نظام مهندسی عمران نظارت.
آزمون نظام مهندسی عمران اجرا.
آزمون نظام مهندسی عمران محاسبات.
آزمون نظام مهندسی در رشته معماری.
آزمون نظام مهندسی معماری نظارت.
آزمون نظام مهندسی معماری اجرا.
آزمون نظام مهندسی معماری طراحی.
آزمون نظام مهندسی در رشته تاسیسات برقی.
آزمون نظام مهندسی تاسیسات برقی نظارت.
آزمون نظام مهندسی تاسیسات برقی طراحی.
آزمون نظام مهندسی در رشته تاسیسات مکانیکی.
آزمون نظام مهندسی تاسیسات مکانیکی نظارت.
آزمون نظام مهندسی تاسیسات مکانیکی طراحی.
آزمون نظام مهندسی نقشهبرداری.
آزمون نظام مهندسی شهرسازی.
آزمون نظام مهندسی ترافیک.
همانطور که در بالای نوشته هم گفته شد، آزمون نظام مهندسی جزوه باز و به اصطلاح «open book» هست بنابراین کلیه منابع را میتوانید به همراه خود سر جلسه آزمون برده و از آنها استفاده نمایید.
جزئیات آزمون نظام مهندسی
آزمون نظام مهندسی در تمامی رشتهها و صلاحیتها بجز صلاحیت معماری طراحی بهصورت تستهای چهارگزینهای است، معمولاً در هر آزمون ۶۰ سوال طرح میشود و حد نصاب قبولی در این آزمون کسب نمره ۵۰ درصد است. توجه داشته باشید در آزمون نظام مهندسی بهعلت عدم محدودیت ظرفیت، رقابتی بین داوطلبان وجود ندارد و داوطلبان میبایست حد نصاب قبولی (۵۰ درصد) را در این آزمون کسب نمایند، همچنین این آزمون نمره منفی هم دارد و در واقع هر ۳ سوال غلط یک سوال صحیح را حذف میکند. توجه کنید جهت ثبتنام در آزمون نظام مهندسی عضویت در سازمان نظام مهندسی اختیاری است اما در صورت قبولی در این آزمون برای اخذ پروانه اشتغال بهکار مهندسی (گرفتن مدرک پایه ۳) عضویت در این سازمان الزامی است.
ثبتنام آزمون نظام مهندسی بهصورت اینترنتی و از طریق سایت دفتر مقررات ملی ساختمان صورت میگیرد، یکی از شرایط ثبتنام داشتن سنوات لازم میباشد. در نظر داشته باشید اعتبار قبولی در آزمونهای نظام مهندسی حداکثر به مدت ۴ سال از تاریخ آزمون است، لذا در صورت قبولی میتوانید ظرف این مدت شرایط لازم جهت دریافت پروانه اشتغال بهکار مهندسی را فراهم نمایید. از مزایای قبولی در آزمون نظام مهندسی و گرفتن پروانه اشتغال بهکار (پایه ۳) ثبت رتبهبندی شرکت مهندسی و مجوز کار در رشته مربوطه است، از دیگر مزایای قبولی در این آزمون بعنوان کارشناس نظام مهندسی فعالیت در پروژهها است و حداقل مزیت آن اجاره حق امضاء به شرکتهای معتبر میباشد. در ضمن توجه کنید برای رفتن به پایههای بالاتر و گرفتن پروژههای بزرگتر حتما نیاز به گرفتن پروانه پایه ۳ هستیم.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۱ دیدگاه