معماری به سبک پست مدرن
06
مرداد

معماری به سبک پست مدرن

معماری به سبک پست مدرن

پست مدرن در فارسی به معنای فرا مدرن است که شرایط یا مرحله‌ای بعد از مدرن است.

 

معماری به سبک پست مدرن

برخی از معماران برجسته آن را دوره فرا صنعتی نامیده‌اند و برخ دیگر آن را متفاوت از دوره مدرن نامیده‌اند نظریات پست مدرن در موارد زیر قابل بررسی است:

  • عقلانیت.
  • ایده ئولوژی.
  • کثرت‌گرایی.
  • تاریخ.
  • رسانه‌ها.
  • تکنولوژی.
  • زبان.

پست مدرن در اواخر دهه ۱۹۶۰ جایگاه خود را به دست آورد و در آمریکا و اروپا و به خصوص در بین معماران و هنرمندان گسترش پیدا کرد و از دیدگاه پست مدرن هنر راهی است برای شناسایی جهان و هنر صرفاً یک تجربه برای زیبایی نیست و از خصوصیات بارز هنر از دیدگاه پست مدرن تقلید زیاد از سبک‌های متنوع است و هنر از دیدگاه پست مدرن دارای چهارچوب و معیار خاصی نیست.

از مهم‌ترین ویژگی‌های این سبک بدون شرح بودن آن است و اولویت را با جامعه محلی و بومی دیده است معماری در این سبک از اشکال هندسی ساده مانند مکعب، هرم، استوانه که با رنگ‌های متضاد با هم ترکیب شده‌اند و این سبک در دو جهت مطرح می‌شود:

  • برای معمارانی که پیگیر و علاقه‌مند به مفهوم معماری است.
  • برای مردم عادی که در مناطق بومی زندگی می‌کنند و به دنبال آسایش و آرامش هستند.

یکی دیگر از ویژگی‌های پست مدرن به وجود آمدن تدریجی آن است و در آن آنچه که در سبک معماری مدرن از بین رفته است را دوباره زنده کرده است. در پست مدرن به ترکیب رنگ‌ها، متریال و المان‌ها توجه شده است که اکثریت مردم آن را می‌پسندند و به آن اهمیت می‌دهند و این دقیقا برخلاف سبک مدرن است که عده کمی آن را می‌پسندند و به آن اهمیت می‌دهند و از دیگر خصوصیات این سبک فرم طراحی قابل درک برای عموم هستند.

در سبک معماری مدرن بیشتر به خطوط افقی و عمودی توجه می‌شود و به آن اهمیت می‌دهند و این در حالی است که در سبک پست مدرن توجه ویژه‌ای به خطوط منحنی و نامعقول شده است. در سبک معماری مدرن بیشتر به سادگی توجه می‌شود و در آن بیشتر از رنگ‌های سرد استفاده می‌شود این در حال است که در سبک معماری پست مدرن از تزیینات فراوان و رنگ‌های درخشان استفاده می‌شود.

به طور کلی می‌توان گفت در معماری مدرن بیشتر به استفاده از المان‌ها و متریال‌های جدید بدون توجه به گذشته پرداخته شده است اما در سبک معماری پست مدرن علاوه بر استفاده از المان‌ها و متریال‌های جدید از معماری گذشته و اقلیم نیز الهام گرفته شده است.

در معماری پست مدرن فرم ساختمان‌ها و بناها از ویژگی‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، تاریخی استفاده شده است و ویژگی‌هایی مانند خیابان‌ها، میادین، شرایط آب و هوایی مانند رطوبت، سرما، گرما، مناطق جنگلی و شیوه زندگی ساکنین ساختمان و نیازهای آن‌ها در این سبک دخیل است.

معماری پست مدرن تاثیر بسیار گسترده‌ای در جهان داشت و تا نیمه دهه هشتاد به عنوان سبکی فراگیر مطرح بود و در ایران نیز این سبک بعد از انقلاب در معماری ایران مطرح شد و به میان آمد اما آنچه که در شهرهای بزرگ ایران مخصوصا در تهران ساخته شد در اصل تقلیدی از معماری غرب بود.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این نوشته برای ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۳ میانگین: ۴.۷]