معماری چیست؟
معماری چیست؟
معماری به انگلیسی (Architecture)، شیوه و سبک نقشهکشی، طراحی و ساخت ساختمانها و دیگر سازههای فیزیکی است. آثار معماری، سمبل فرهنگ یک ملت به شمار میروند و در ردیف آثار هنری قرار میگیرند. در اغلب موارد، تمدنهای تاریخی را با آثار معماری بهجامانده از آنها میشناسیم.
معماری چیست؟
به تعداد معماران جهان تعریف از معمارى وجود دارد بعدهاى معمارى را هنر میدانند و عدهاى ان را یک مسئولیت اجتماعى در قبال افراد جامعه میدانند و به طور کلى ارائه یک تعریف کامل از معمار و یا معمارى بسیار کار سخت و دشوار است.
معمار تمرین سخت است، یا شاید بتوانیم معمارى را خلق ممکنها نامید و یا معمارى را یک فرایند بسیار مشترک و یا ان را دانش و یا هنرى دانست که ساختمانها و شهرهاى مارا با شیوه زندگى که داریم متناسب میکند که در کل معمارى حقیقتى بس هنرمندانه است.
معمارى در لغت به معناى علم بنایى و آبادسازى امده است و معمار به معناى بسیار آباد کننده و کسى که در ابادى جهان میکوشد و قدمت معمارى به عنوان یک فن براى ایجاد سر پناه به قدمت تاریخ بشر مىرسد ولى امروزه در جهان مهمارى ترکیبى از صنعت ساختمان سازى به علاوه هنر، روانشناسى اجتماعى و اخلاقى، اقتصاد، برنامهریزى و علوم طبیعى نظیر زیست شناسى هستند.
معمارى در دنیاى باستان به عنوان حرفهاى مطرح بود که از یک سو فنىترین حوزه هاى مربوط به علوم ساختمانى تا هنرىترین مباحث مربوط به زیبایىشناسى و از سوى دیگر طراحى در مقیاس کوچک تا طراحى در حوزههاى بزرگتر و پیچیدهتر را در بر میگیرد که در مجموع اکثر فعالیتهاى ساختمان و شهرسازى در حوزه معمارى قرار دارد که در خلق ساختمانهاى زیبا کاربرد خط، شکل، فضا، نور و رنگ براى ایجاد یک الگو توازن، ریتم، کنتراست و وحدت این عناصر در کنار هم است که اجازه خلق یک اثر زیبا را به معمار میدهد.
کسى که خود را معمار میداند کسى است که باید به علوم و معارف گوناگون مسلط شود چون با قوه متمایز اوست که تمامى آثار دیگر هنرها به محک در مىآید.
معمار فرزند علم و عمل است یعنى کار دستى با انواع مصالح طبق یک نقشه و ضوابط خاص است، لیکن آنان که درک کاملى از علم و عمل دارند بىدرنگ به مراد خود دست یافتهاند و افتخار را نسیب خویش کردهاند.
معمارى یعنى ارائه بهترین روش و راه حل، چه با استفاده از راه حلهاى قدیمى و چه خلق راه حلهاى جدید براى دست یافتن به بهترین هدف در کمترین زمان است که این راه حلها شامل طراحى تمامى محیط مصنوع از طراحى شهرى تا طراحى منظر تا طراحى خرد و جزئیات ساختمانى و حتى طراحى مبلمان میدانند و طراحى معمارى در اصل استفاده از توده فضا، بافت نور، سایه، مصالح و برنامه ریزى مانند هزینه ساخت و فناورى به منظور دستیابى به اهدافى زیبا شناختى، عملکردى و خلق اثارى زیبا هست.
به طور کلى میتوان معمارى را فرایند سامندهى فضا نامید.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این مقاله برای ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۸ دیدگاه