سیستم لوله‌کشی ساختمان
05
شهریور

سیستم لوله‌کشی ساختمان

انواع سیستم‌های لوله‌کشی ساختمان

همان‌طور که میدانیم سیستم لوله‌کشی ساختمان از بخش‌های بسیار مهم ساختمان است که به واسطه‌ی آن آبرسانی به ساختمان صورت می‌گیرد. لوله‌کشی ساختمان علاوه بر آبرسانی به آشپزخانه، حمام، سرویس بهداشتی و… برای دفع فاضلاب و انتقال فاضلاب سطح زمین نیز استفاده می‌شود.

 

سیستم لوله‌کشی ساختمان

لوله‌کشی به روش سنتی

در این روش که گذشته کاربرد فراوانی داشته است از لوله‌های فلزی برای لوله‌کشی استفاده می‌شده است اما در طولانی مدت لوله‌ها دچار زنگ زدگی می‌شدند و هم‌چنین از دیگر معایب آن می‌توان به سنگین بودن لوله‌های فلزی اشاره کرد به همین دلیل امروزه از این روش استفاده نمی‌کنند.

 

لوله‌کشی انشعابی

در این روش لوله‌ی اصلی از داخل خیابان وارد ساختمان شده و بعد از نصب کنتور در داخل ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. لوله‌کشی انشعابی با کمک لوله‌های پلیمری مورد استفاده قرار می‌گرد و سریعترین نوع لوله‌کشی است.

 

بهترین روش لوله‌کشی در ساختمان

انتخاب بهترین روش برای لوله‌کشی ساختمان بستگی به عواملی مانند سرعت اجرا، هزینه‌ی انجام لوله‌کشی، کیفیت لوله‌کشی و هم‌چنین نوع و شکل سازه دارد.

 

سیستم آبرسانی ساختمان

سیستم آبرسانی به اینگونه است که از طریق لوله‌کشی آب به داخل خانه هدایت می‌شود و آب داخل شیرهای آب با استفاده از لوله‌های انشعاب فراهم می‌شود. تجهیزات آبرسانی شامل، اتصالات، شیر، فلکه، دوراهی، سه راهی می‌شود.

 

سیستم لوله‌کشی آشپزخانه

ساده‌ترین قسمت لوله‌کشی ساختمان سیستم لوله‌کشی آشپزخانه است و از لوله آب گرم، آب سرد، ظرف‌شویی، سینک و لوله تشکیل می‌شود.

 

سیستم لوله‌کشی آب و فاصلاب

از سخت‌ترین مراحل لوله‌کشی می‌توان به لوله‌کشی آب و فاضلاب اشاره کرد که به منظور انتقال مواد گندزدای سرویس‌های بهداشتی و آشپزخانه به صورت توکار نصب می‌گردد.

 

سیستم لوله‌کشی حمام

باید توجه داشت که این سیستم هیچ‌گونه نشتی ایجاد نکند. در سیستم لوله‌کشی حمام از دو سیستم آب و آب و فاضلاب استفاده می‌شود.

 

انواع لوله‌های ساختمان

لوله‌ها با توجه به کاربرد آن‌ها در بخش‌های متفاوت سیستم لوله کشی دارای جنس‌های مختلفی هستند.

  • سیستم فاصلاب: لوله از جنس فولاد، چدن و گالوانیزه.
  • سیستم توزیع آب: لوله از جنس فولاد و پلاستیک.
  • سیستم آبرسانی: لوله از جنس آهن، چدن و پلاستیک.
  • قسمت تخلیه مدفوع: سفال، لاستیک، آزبست.

لوله‌های باران نیز از جنس آزبست و چدن هستند.

 

لوله و اتصالات پلیمری

لوله و اتصالات پلیمری در بازار دارای کارایی زیادی بوده که علت آن داشتن ویزگی‌های فیزیکی و شیمیایی خاص است. از پرکاربردترین اتصالات پلیمری می‌توان به لوله و اتصالات پی‌وی‌سی اشاره کرد که برای انتقال آب سرد استفاده می‌شود.

 

لوله‌های پی‌وی‌سی

نصب این لوله‌ها آسان و راحت است، با محیط زیست سازگاری بالایی دارند، انعطاف‌پذیری بالایی دارند، وزن آن‌ها سبک است و در دمایی بالاتر از ۱۲۰ درجه سانتی گراد نیز کاربرد دارند.

 

لوله و اتصالات گالوانیزه

لوله‌های گالوانیزه که یکی دیگر از سیستم‌های لوله‌کشی ساختمان است که ضخامت آن‌ها حدود ۵ میلی متر بوده و دارای روکشی از فلز روی هستند که این روکش از آن‌ها در برابر خوردگی و زنگ زدگی محافظت می‌کند.

 

لوله و اتصالات چدنی

نوعی دیگر از اتصالات برای لوله‌کشی ساختمان، لوله و اتصالات چدنی یا همان لوله‌های ریخته‌گری هستند که از طریق قالب‌گیری تولید می‌شوند. طول آن‌ها بین ۲ تا ۵ متر و ضخامت آن‌ها بین ۵ تا ۶ میلیمتر است.

 

لوله‌های بتنی

لوله‌های بتنی دارای قطر زیادی بوده و به صورت پیش ساخته در کارخانه تولید می‌شوند و برای انتقال حجم زیادی از آب و فاضلاب کاربرد دارند.

 

لوله سیمان آزبستی

مورد استفاده از این سیستم لوله‌کشی برای تخلیه زباله، تخلیه آب باران و… است. این سیستم لوله‌کشی دارای معایب و مزایای زیادی است. اگر بخواهیم از معایب این سیستم را نام ببریم این است که درصد شکنندگی آن بسیار زیاد است و در مقابل از مزایای آن نیز می‌توان به ارزان بودنش اشاره کرد.

 

لوله‌های سنگ شکن

قطر داخلی لوله‌های سنگ شکن بین ۱۰ تا ۶۰۰ میلیمتر و ضخامت آن‌ها بین ۱۲ تا ۴۳ میلی متر است. از مزایای این نوع لوله می‌توان به قیمت ارزان آن در مقایسه با دیگر لوله‌ها اشاره کرد. از لوله‌های سنگ شکن در سیستم‌های زیرزمینی استفاده می‌شود.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این نوشته برای ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱۰ میانگین: ۴.۹]