آینده شغلی رشته معماری
06
مهر

آینده شغلی رشته معماری

آینده شغلی رشته معماری

معماری، یکی از رشته هایی است که امروزه در میان بسیاری از جوانان رواج یافته و به دلیل جذابیت این رشته، افراد زیادی در دانشگاه، به فعالیت در این حوزه می پردازند. در این میان، افرادی هستند که می توانند از توانمندی خود استفاده کرده و آن را به حوزه‌ی کار وارد کنند. اما بسیاری دیگر از افراد تصور می کنند این رشته بازار کار گرمی ندارد. به همین دلیل یا تغییر رشته می دهند، یا بعد از دانشگاه به فعالیت در عرصه‌ی دیگری می پردازند.

در ابتدا بیایید ببینیم برای ورود به رشته معماری باید از چه طریقی اقدام کنیم؟ چگونه می توان از دبیرستان برای رشته معماری فعالیت کرد؟ ما این جا هستیم تا به سوالات شما درباره‌ی آینده شغلی رشته معماری پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

آینده شغلی رشته معماری

ورود به رشته‌ی معماری

همان طور که گفته شد، رشته‌ی معماری یک رشته‌ی محبوب و جذاب در میان افراد مختلف است. بسیاری از افراد با توجه به شنیده های خود وارد این رشته می شوند و تصور می کنند به آسانی می توانند مهارت خود را در آن بالا ببرند. در حالی مانند سایر رشته ها، برای کسب موفقیت در رشته‌ی معماری می بایست تمام توان خود را بگذارید و در بسیاری از مواقع برای انجام پروژه های مختلف، شب ها بیدار بمانید!

اما برای ورود به رشته‌ی معماری دو راه وجود دارد:

ورود به رشته‌ی معماری از طریق هنرستان

اگر شما یا فرزندتان قصد ورود به رشته معماری را دارید، یکی از راه های ورود به این رشته، تحصیل در رشته‌ی معماری در هنرستان و سپس تحصیل در این رشته در دانشگاه های مخصوص است. این دانشگاه ها، میزبان دانشجویانی هستند که در رشته‌ی معماری از هنرستان تحصیل می‌کرده‌اند.

ورود به رشته‌ی معماری از طریق دبیرستان

اگر قصد دارید از طریق دبیرستان وارد رشته‌ی معماری شوید، باید در رشته‌ی ریاضی و فیزیک درس بخوانید. بعد از تحصیل در دبیرستان می توانید در دانشگاه های مختلف کشور در رشته‌ی معماری به تحصیل خود ادامه دهید.

 

گرایش های مختلف معماری

زمانی که وارد رشته‌ی معماری می شوید، اگر قصد ادامه‌ی تحصیل در مقطع فوق لیسانس را داشته باشید، باید گرایش مورد نظر خود را انتخاب کنید. انتخاب گرایش می تواند زمینه‌ی فعالیت و شغل شما را در آینده‌ی شغلی‌تان مشخص کند. بنابراین توجه کردن به علایق و با دقت انتخاب کردن گرایش اهمیت زیادی دارد. در اینجا به بررسی این گرایش های می پردازیم:

  • گرایش معماری – معماری: در این گرایش، معماران به بررسی دقیق تر سازه ها و بناها می پردازند و در مورد بهبود کیفیت آن ها تحقیق می کنند. در واقع این گرایش ادامه‌ی دروس لیسانس به صورت تخصصی تر است.
  • گرایش معماری منظر: معماران در این رشته، به بررسی و طراحی فضاهای بیرونی می پردازند.
  • طراحی داخلی: همان طور که از نام این گرایش پیداست، دانشجویان در این گرایش فضاهای داخلی را بررسی می کنند. دکوراسیون داخلی نیز بخشی از این گرایش می باشد.
  • معماری اسلامی: در این گرایش افراد به بررسی معماری اسلامی و سازه ها آن می پردازند. به دلیل خاص بود ساختارهای اسلامی، بررسی آن ها در گرایشی به خصوص صورت می گیرد.

گرایش های دیگر معماری عبارتند از:

  • مدیریت پروژه و ساخت
  • انرژی معماری
  • مرمت بناهای سنتی
  • مطالعات معماری ایران
  • طراحی شهری
  • تکنولوژی معماری
  • برنامه ریزی شهری

 

بازار کار رشته معماری

بعد از اتمام تحصیلات در این رشته، شما به بسیاری از مهارت ها دست پیدا می کنید که شامل انجام پروژه های طراحی مختلف، کار با نرم افزارهای حرفه‌ ای در رشته‌ی معماری، اظهار نظر در زمینه‌ی طراحی دکوراسیون داخلی و ساختار یک ساختمان و غیره، هستند. مهم ترین نکته ای که در مورد این رشته وجود دارد این است که شما باید سعی کنید با انجام دادن پروژه های بزرگ و کوچک، برای خودتان، دوستان یا آشنایان، رزومه ای قوی برای خود ایجاد کنید.

بسیاری از افراد تصور می کنند رشته‌ی معماری بازار کار مناسبی ندارد و نمی توان با استفاده از این رشته در ایران، به درآمد بالایی رسید. در حالی همه چیز به تلاش شما بر می گردد. این افراد عقیده دارند معمارانی که توانسته اند به جای خوبی در این رشته برسند،‌ شانس داشته اند!

رشته‌ی معماری یکی از رشته های محبوب در سراسر جهان است. این افراد یکی از مهم ترین نیازهای ما، یعنی نیاز به مسکن را برآورده می کنند. به همین دلیل بازار کار بسیار رونقی دارد. اگر دوست دارید در این رشته تحصیل و سپس کار کنید، در ابتدا باید زمینه‌ی فعالیت خود را مشخص کنید. همان طور که می دانید افراد مختلفی که در یک شرکت معماری کار می کنند، در قسمت های مختلفی مشغول به فعالیت می باشند. به عنوان مثال برخی افراد در حوزه‌ی طراحی کار می کنند و برخی در حوزه‌ی اجرا. مهم این است که شما بتوانید علاقه مندی خود را پیدا کنید.

اما برای شروع فعالیت در حوزه‌ی معماری و ایجاد کردن شرکت مخصوص خودتان باید بتوانید مجوزهای لازم را بگیرید. گرفتن این مجوزها کار ساده ای نیست. چرا که شما قرار است برای افرادی خانه و ساختمان بسازید و طراحی کنید. به همین دلیل عملا جان افراد زیادی در دستان شما قرار می گیرد.

بازار کار این رشته بسیار رونق دارد. شما اگر بتوانید با نرم افزارهای حرفه ای معماری کار کنید، می توانید از همی نقسمت درآمد زیادی داشته باشید. چرا که وقتی فردی قصد تغییر دکوراسیون یا طراحی داخلی منزل، اداره یا ملک تجاری خود را دارد، در ابتدا ترجیح می دهد طرح را به صورت سه بعدی ببیند. علت ایجاد شدن این نرم افزارها هم برای راحتی کارفرماها بود.

اگر بتوانید به صورت حرفه ای با نرم افزارهای زیر کار کنید، مطمئن باشید بعد از مدتی می توانید به درامد دلخواه خود برسید:

  • Revit
  • ۳D Max
  • Autocad
  • Photoshop
  • Rhinoceros 3D

بسیاری از شما ممکن است در نرم افزارهای دیگر معماری توانایی داشته باشید. مهم این است که این نرم افزارها توسط متخصصان تاییده شده باشند. البته باید توجه داشته باشید برای کار کردن با این نرم افزارها به سیستم قوی‌ای احتیاج دارید. چرا که کیفیت طراحی ها در آن ها زیاد بوده و سیستم های معمولی ساز و کار مناسبی برای آن ها ندارند.

 

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۳ میانگین: ۲.۷]