تعمیر ساختمان بتنی
تعمیر ساختمان بتنی : آیا بتن زیر خانه شما دچار مشکل است؟ آیا قصد تعمیر ساختمان بتنی خود را دارید؟ مشکلات بنیادی می تواند منجر به آسیب اساسی در ساختمان شما شود. چه صاحب خانه باشید و چه خریدار احتمالی و مستاجر، مسائل بنیادی در مورد ساختمان ترسناک و هزینه بر است و احتمالاً سوالات زیادی دارید.
در ابتدا بیایید در مورد تعمیرات یک ساختمان صحبت کنیم. در واقع تعمیرات ساختمان به عملیاتی گفته می شود که بر رفع و بهبود خرابی های به وجود آمده در آن انجام می دهند. یکی از مهم ترین نکاتی که باید در تعمیرات ساختمان به آن توجه کنید، استفاده از تعمیرکاران و افراد حرفه ای است. چرا که تعمیر شدن ساختمان توسط کسانی که در این کار مهارت ندارند، می تواند منجر به تکرار عملیات تعمیر و هزینهی اضافه شود.
ویدیو + صوت تعمیر ساختمان بتنی
نسخه ویدیویی
نسخه ی صوتی
تعمیر ساختمان بتنی
معرفی بتن و ویژگی های آن
همان طور که می دانید برای ساخت یک ساختمان از مصالح مختلفی استفاده می شود که یکی از این مصالح بتن است. بتن ماده ای است که در حالت عادی و در مراحل اولیه ای که تولید می شود، حالت مایع دارد اما بعد از گذشت مدتی به ماده ای بسیار سخت و محکم تبدیل می شود. به همین از آن در ساختمان سازی استفاده می کنند.
در ساختمان سازی و برای استفاده از بتن، از عبارت ها و کلماتی استفاده می کنند که دانستن برخی از آنها به شما برای همراهی با مراحل تعمیر کمک می کند. به عنوان مثال زمانی که کسی با شما در مورد عیار بتن صحبت می کند، منظور مقدار سیمان موجود در ملات بتن شماست. در هنگام ساخت بتن نیز از مصالح مختلفی از جمله سیمان پرتلند، سنگدانه ها و آب استفاده می شود که با ترکیب آنها مایع بتن به دست می آید.
پیشنهاد نویسنده: برنامه های طراحی داخلی و خدمات تزئینات داخلی، ۱۵ تغییر کوچک در دکور خانه که تاثیری بزرگ دارند
دو سوال اصلی در مورد ساختمان بتنی عبارتند از:
- هزینه تعمیر ساختمان بتنی چقدر است؟
- آیا بیمه من خسارت اساسی را پوشش می دهد؟
اگر مشکوک به مشکلی در ساختمان خود هستید ، موارد زیر را انجام دهید:
- ساختمان را برای تشخیص مشکلات بررسی کنید
- از یک متخصص تعمیرات بخواهید بازرسی زیرساخت منزل را انجام دهد
- در صورت لزوم با یک مهندس سازه مشورت کنید و از او بخواهید پروژه شما را بازدید کند
علائم مشکلات بنیادی در تعمیر ساختمان بتنی چیست؟
شاید از خودتان بپرسید آیا مشکلات اساسی در تعمیرات خانهی من وجود دارد؟ همه اجزای یک ساختمان به مرور زمان کارایی اولیهی خود را از دست می دهند و این موضوع امری طبیعی است، اما مشکلات اصلی زمانی رخ می دهد که ما دیر متوجه مشکلات موجود در ساختمان بتنی خود می شویم.
در ادامه مطلب علائم رایج در به وجود آمدن این مشکلات را بیان خواهیم کرد:
- علائم هشدار دهنده بیرونی و مشکل در ظاهر ساختمان
- ترک خوردن دیوار
- علائم جدا شدگی در اطراف درب پارکینگ، پنجره ها یا دیوارها
- آجرهای ترک خورده
- پایه شکسته یا ترک خورده
- قالب های جا به جا شده
علائم هشدار دهنده داخلی در ساختمان
- جا به جایی یا آثار شکستگی در درها و پنجره ها
- دیوارهای ترک خورده در داخل خانه
- ترک کف
- کف های ناهموار
برآمدگی کف ، ترک خوردگی دیوار ها و در هایی که بسته نمی شوند ، همه نشانه های مشکل در پایه ساختمان است. ۶۰ درصد از کل خانه های ساخته شده در کشور دارای مشکلات بنیادی در ساختمان هستند که باعث می شود در گذر زمان مجبور شوند هزینهی بیشتری را برای تعمیرات آن اختصاص دهند. این مشکل زمانی اتفاق می افتد که فقط بخشی از پی سازه بلند شده باشد یا ته نشین شود و باعث ایجاد ترک و آسیب قسمت های دیگر شود.
ترک هایی که ناشی از ته نشینی هستند، تقریباً همیشه عمودی بوده و نباید آنها را با ترک هایی که هنگام جا به جایی جانبی دیواره از فشار خاک ایجاد می شود اشتباه گرفت.
بنابراین تشخیص دادن تفاوت در میان ترک های خطرناک و غیرخطرناک اهمیت زیادی دارد.
چه موضوعاتی بنیاد را ایجاد می کند؟
یکی از دلایل اصلی که برای اکثر قریب به اتفاق خسارت های اتفاق افتاده در ساختمان به وجود می آید، آب است و نشتی آب با توجه به مقدار آن می تواند در بازه زمانی متفاوت این مشکلات را به وجود بیاورد. زمانی که شیر آب شما چکه می کند یا پیچ شوفاژ در یکی از قسمت های خانهی هرز و یا فرسوده می شود، آب از آن چکه می کند، بعد از گذشت مدتی این آب بیشتر می شود و منجر به ترک خوردن کف خانهی شما و سقف همسایه طبقهی پایین شما می شود.
بنابراین می توان گفت نشت آب یکی مشکلات متداول در خانهی همهی ماست. اما در صورتی که به آن اهمیت داده نشود می تواند هزینه بر و خطرناک باشد. بروز مشکلات در قالب، ساختار و خطرات الکتریکی تنها برخی از مشکلاتی هستند که ممکن است در اثر نشتی آب با آن روبرو شوید. همچنین تعمیرات آن می تواند بسیار هزینه بر باشد.
در اینجا برخی از رایج ترین دلایل نشت آب ذکر شده است ، بنابراین می توانید با دقت بیشتری از مناطقی که احتمال نشت آب در آنها زیاد است مراقبت کنید:
-
گرفتگی لوله ها
در بهترین حالت، گرفتگی لوله ها آزار دهنده و ناراحت کننده است و باعث کثیفی می شود. در بدترین حالت ممکن است باعث سرریز شدن مواد و ترکیدگی لوله ها شوند. از ریختن موادی که می تواند لوله ها را مسدود کند اجتناب کنید.
-
اتصالات ضعیف لوله
نقاطی که لوله های شما به هم متصل می شوند بسیار ضعیف و مستعد آسیب هستند. با گذشت زمان، خرابی در این اتصالات می تواند منجر به نشت آب شود. به سر و صدای زیاد ناشی از لوله های خود مانند تیک تاک آنها گوش دهید. مخصوصاً وقتی از آب گرم استفاده می کنید. این ها شاخص های خوبی هستند که نشان می دهند این مفاصل نیاز به تعویض و یا تعمیر دارند.
-
نوسانات شدید دما
تغییرات سریع دمای آب از سرما به گرما یا برعکس می تواند به این معنی باشد که لوله های شما سریع تر از آنچه که تصور می شود منبسط یا منقبض می شوند. این موضوع می تواند باعث ترک خوردگی لوله ها شود، به ویژه هنگامی که تغییر از گرم به سرد است. هنگامی که متوجه این تغییر شدید دما می شوید، سعی کنید لوله ها و اتصالات آن را چک کنید و در صورت لزوم به تعمیرات سریع آن اقدام کنید.
-
فشار بیش از حد زیاد آب
فشار بیش از حد یا نامناسب می تواند لوله های شما را تحت فشار قرار دهد. لوله ها برای مقاومت در برابر مقدار مشخصی از فشار ساخته شده اند.
-
اتصالات آب شکسته
شلنگ ها چیزی هستند که در منزل کاربردهای زیادی دارند و گاهی اوقات می توانند شل شوند. به عنوان مثال، ماشین لباسشویی خود را در نظر بگیرید که وقتی کار می کند در جایش جا به جا می شود. این حرکات کافی است تا نشتی در اتصال آب را به وجود بیاورد.
-
خوردگی
با افزایش سن ساختمان بتنی، عمر لوله ها هم زیاد شده و خوردگی (مانند زنگ زدگی) می تواند آنها را از بین ببرد. بنابراین هر چند وقت یک بار لوله ها را چک کنید.
بهتر است تعمیرات ویژه ای را برای ساختمان بتنی خود در نظر بگیرید،
اگر:
- سازهی شما بر روی خاکی سست مانند خاک رس بنا شده است
- این ساختمان بر خاک ها و مصالجی قرار دارد که به صورت مناسب، فشرده سازی نشده اند
- این ساختمان دارای زهکشی ضعیف و سست است
- منزل شما در منطقه ای قرار دارد که تغییرات آب و هوایی، دفعات زیادی اتفاق می افتد
- نشتی آب لوله ها در خانهی شما اتفاق افتاده است
- زلزله یا سیل پی خانه ی شما را در گذشته سست کرده است
وقتی از خاک های ناپایدار به عنوان پایه استفاده می شود ، حرکت این خاک ها به پی منتقل می شود. از آن جا که حرکت خاک به ندرت یکنواخت است ، فونداسیون تحت یک تغییر و تحول مداوم قرار می گیرد. اگر تمام خاک زیر یک پایه به طور یکنواخت متورم شود، معمولاً مشکلی وجود ندارد چرا که یکنواخت اتفاق افتاده است.
اما همان طور که می دانید تعمیر کردن هر چیزی باعث ایجاد برخی آسیب ها در ساختار آن می شود.
مسائل ناشی از تعمیرات بنیاد:
- آسیب رسیدن به سازه
- از دست رفتن و پایین رفتن ارزش املاک و مستغلات
- خطر لغزیدن ساختمان
- ترک های ایجاد شده در ظاهر بنا
دلیل آن هرچه باشد، تعمیرات ساختمان بتنی می تواند ارزش خانه شما را از بین ببرد.
روش های تعمیر بنیاد بتن
در دنیای امروزی و با پیشرفت روزانه علم و فناوری در هر عرصه، متخصصان برای رفع مشکلات موجود در ساختمان های بتنی، راه های مختلفی را پیشنهاد داده اند که برخی از آنها بعد از مدتی استفاده، به دلایلی از دسترس خارج شد. در این میان دو روش متداول در این نوع تعمیرات عبارت هستند از اسلب جک زدن و جک هیدرولیک که به آن پیرینگ نیز گفته می شود. از روش اسلب جک کردن برای میزان کردن ترک های ایجاد شده بر روی زمین یا دیوارهای ساختمان استفاده می کنند.
با این حال ، با استفاده از فناوری امروز و متخصصان آموزش دیده ، تعدادی از راه حل های بسیار موفق برای حل مشکل بتن غرق شده وجود دارد که مختل شدن در زندگی عادی یا زندگی روزمره در کار است.
مواردی که در تعمیرات پی ساختمان وجود دارد متفاوت است که با بررسی و مشخص کردن این موارد که باعث بروز مشکل در سازه شده است، باید در ابتدا به رفع مشکل به وجود آمده پرداخت و در مرحله بعد اقدام به ترمیم و تقویت سازه کرد.
آیا شکاف در دیوارها نشان دهنده یک مشکل سازه ای است؟
ترک های بزرگ در ساختمان هنگام نشست خانه یا جا به جایی زمین در زیر آن اتفاق می افتد. این نوع ترک ها معمولاً یکپارچگی را در ساختار خانه تهدید نکرده و باعث بروز مشکلی نمی شوند، اما باعث ایجاد نقطه ای برای ورود آب، حشرات و گاز رادون به داخل خانه می شوند.
اگر در خانه خود شکاف های بزرگ و مکرر یا دیوارهای برجسته مشاهده کردید ، خودتان به تنهایی سعی نکنید این شرایط را برطرف کنید. ترک هایی که بر روی دیوارهای خانه به وجود می آیند، ممکن است به سبب مشکل جدی تری باشند که نیاز به رسیدگی دارد. برای ارزیابی دقیق این شکافت ها از یک مهندس سازه کمک بخواهید.
قبل از شروع تعمیر ساختمان بتنی
قبل از شروع تعمیر ساختمان بتنی و دیواره های آن، مطمئن شوید که ترک های به وجود آورده، خشک است. اگر ترک کمی مرطوب است، آن را با سشوار خشک کنید، سپس ۱۵ دقیقه صبر کنید تا ببینید واقعا خشک شده است یا خیر. در صورت خشک ماندن، تعمیر را ادامه دهید.
اگر رطوبتی مانده باشد، آب به داخل شکاف ورود می کند و شما باید صبر کنید تا خود به خود خشک شود.
پیشنهاد نویسنده: تعمیرات ساختمان مسکونی، چک لیست تعمیرات ساختمان
مرحله ۱: آن را تمیز کنید
ابتدا ترک را از هر نوع بتن سست و شل و یا مواد اضافی با استفاده از برس سیمی پاک کنید. سعی کنید این کار را طوری انجام دهید که به قسمت های دیگر ساختمان آسیبی نرسد.
مرحله ۲: از یک قسمت دقیق برای تراز کردن نقاط تزریق استفاده کنید
اگر احساس می کنید قسمتی از کار وجود دارد که هم تراز با سایرین نیست، می توانید از یک وسیلهی اندازه گیری دقیق و تیز برای تراز کردن آن استفاده کنید. این چیز تیز حتی می تواند ناخن شما نیز باشد. اما دقت در این کار اهمیت بسیاری دارد، بنابراین با دقت و توجه این کار را انجام دهید.
مرحله ۳: سیلر ترک اپوکسی دو بخشی را مخلوط کنید
در هنگام تهیهی اپوکسی می بینید که دو ظرف وجود دارد و شما باید در دو قسمت ظرف، مواد را بریزید. برای این کار بهتر است از دو چوب جدا استفاده کنید. سپس با استفاده از یک چاقوی بتونه کاری که بهتر است تمیز باشد، این دو ماده را بر روی یک تخته ریخته و آنها را با هم مخلوط کنید تا ترکیبی خاکستری رنگ به دست آید.
مرحله ۴: سیلر را روی پایه پهن کنید
مقداری سیلر را روی پایه یکی از درهای تزریق پلاستیک پخش کنید. سعی کنید این کار را به آرامی و ظرافت انجام دهید.
مرحله ۵: با یک دسته بزرگتر از اپوکسی سیلر را مخلوط کرده و اعمال کنید
در این قسمت باید از مخلوط اپوکسی خود استفاده کرده و با استفاده از یک چاقوی بتنی که به آن تیغه یا ماله نیز گفته می شود، آن را روی ترک بمالید. عرض تیغهی شما باید ۲.۱ اینچ باشد. سپس سیلر را به ضخامتی در حدود ۸ سانتی متر بر روی ترک پخش کرده و اطراف را تا ۱ سانتی متر بپوشانید.
مرحله ۶: اپوکسی را پخش کنید
حال به وسیلهی یک میله ی پیستون، اپوکسی خود را دوباره مخلوط کنید و از پایین ترین قسمت ترک دیوار، اپوکسی را روی ترک بکشید تا به خوبی به این ماده آغشته شود.
مرحله ۷: قسمت های خالی را پر کنید
کار قبل را ادامه دهید تا زمانی که اپوکسی از ترک شروع به بیرون زدن کند و این به معنای پر شدن ترک است. اکنون نوک کارتریج را به قسمتی از ترک که در حال شل شدن است، وارد کنید و ماشه را فشار دهید تا اپوکسی پخش شود. این روش را برای قسمت های باقیمانده تکرار کنید.
مرحله ۸: گردن بندرها را ببرید
به مدت ۵ روز به اپوکسی اجازه دهید تا خشک و محکم شود، سپس با اره برقی قسمت باقی مانده از اپوکسی را قطع کنید. در صورت تمایل، می توانید پورت های جدا شده را با کمی سیلر به هم وصل کنید.
پیشنهاد نویسنده: هزینه تعمیرات خانه و آپارتمان
پروژه های مرتبط با تعمیر ساختمان بتنی که توسط شرکت دکوطرح طرح انجام شده است:
سوالات متداول مشتریان دکوطرح در ارتباط با تعمیر ساختمان بتونی
تعمیر و ترمیم بتن چیست ؟
به اصلاح و جایگزین مصالح و اعضای آسیب دیده و معیوب در یک سازه اطلاق میشه
در چه مواردی ترمیم و تعمیر سازه بتنی صورت میگیره؟
در مواردی همچون مشکلات اجرایی ، شرایط محیطی ، سولفاته ، تبلور نمک ، واکنش قلیایی ، عملکرد میکروبی ، آتش سوزس ، زلزله ، سایش ، خوردگی اسید و ... باید عملیات ترمیم و تعمیر بتن انجام بدیم
قبل از تعمیر ساختمان بتنی باید به چه نکتهای توجه کنیم ؟
قبل از شروع عملیات ترمیم و تعمیر ساختمان بتنی باید علت خراب شدن سازه را پیدا کنیم تا با توجه به علت اقدامات لازم صورت بگیره
هزینه تعمیر ساختمان بتنی چقده ؟
بعد از پیدا کردن علت با توجه به میزان مصالح مصرفی و هزینه پیمانکار می تونیم هزینه ترمیم و تعمیر ساختمان بتنی را محاسبه کنیم
علت کرمو شدن بتن چیست ؟
ویبره کردن زیاد استفاده کردن از آب زیاد بتن ریزی غیر اصولی پر نکردن کامل قالب بتن بتن سفت یا بی استفاده
گالری تصاویر تعمیر ساختمان بتنی
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این مقاله برای ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۴۵ دیدگاه