ساخت خانه کیلان
ساخت خانه کیلان
حتما برایتان پیش آمده که از کنار زمینی بایر که برای ساخت وساز در حال آماده سازی است، گذشته باشید. تصور اینکه چه نوع ساختمانی بر روی آن زمین بنا میشود، جذابیت دارد. از طرفی اگر در شغل مشاور املاک فعالیت میکنید، باید زیر و بم مراحل ساخت خانه را به خوبی بدانید. چرا که مشتریان شما حتما سوالات تخصصی در مورد ساختمان ها خواهند داشت. چه بسا اگر قصد سرمایه گذاری در ساختمان را داشته باشید، باید مراحل اصلی آماده سازی آن را به خوبی بدانید.
قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:
- ساخت آپارتمان کیلان
- طراحی ویلا کیلان دماوند
- ساخت ویلا کیلان
- نمای ویلا کیلان دماوند
- محوطه سازی ویلا کیلان
ساخت خانه کیلان
انتخاب زمین مناسب برای خانه کیلان
پیش از انتخاب، موقعیت محلی، جغرافیایی، فرهنگی و اقتصادی زمین باید ارزیابی شود. بنایی مستحکم و قابل اتکا است که زمین آن بدرستی انتخاب شده باشد. بطور کلی قبل از ساخت وساز، باید زمین مورد نظر توسط کارشناسان مورد بررسی قرار بگیرد. موقعیت محلی، جغرافیایی، فرهنگی و اقتصادی زمین باید ارزیابی شود. مهم است که در صورت ساختمان سازی، خانه های اطراف دچار آسیب نشوند. در انتخاب زمین برای ساخت خانه، باید مقاومت خاک در برابر ساخت وساز در نظر گرفته شود. زمین هایی که از موادی مانند شن، رس، مواد آلی تشکیل شده باشند، برای ساخت وساز مناسب هستند. در عین حال، زمین های سنگی به دلیل اینکه قابلیت تحمل فشار بالایی را دارند، برای بنا کردن ساختمان بسیار مناسب اند. در انتخاب زمین، ابعاد و زاویه قرارگیری از اهمیت بالایی برخوردار است. زمین های مستطیلی، مربعی و دوبر برای ساختمان سازی بسیار مناسبند. همچنین، شمالی و جنوبی بودن زمین ها نیز در ابتدا باید مشخص شود. این امر در طراحی و معماری از نظر نورگیر بودن ساختمان دارای اهمیت می شود. البته این موارد ابتدایی ترین و اصلی ترین مرحله برای شروع ساخت خانه هستند. در ادامه با مراحل ساخت خانه بیشتر آشنا خواهیم شد.
مراحل ساختمان سازی پس از انتخاب زمین
خرید زمین به تنهایی برای ساخت وساز کافی نیست. بلکه باید مجوزهایی برای صدور نقشه و اجرای آن توسط پیمانکار هم اخذ شود. یکی از مهم ترین مراحل ساخت خانه، گرفتن مجوزها است. باید ابتدا با مراجعه به دفاتر الکترونیک خدمات دولت، برای ساخت خانه تشکیل پرونده داد. پس از این کار، دستور بازدید از زمین، بررسی و کارشناسی آن داده می شود. بعد از تاییدیه اول و صادر شدن دستور برای نقشه و طراحی ساختمان، باید برای کسب مجوز پروانهٔ ساخت اقدام کرد. ابتدا مبلغی تحت عنوان عوارض تراکم شهرداری باید پرداخت شود تا وارد مرحلهٔ دوم یعنی اخذ تاییدیه نقشه، توسط سازمان نظام مهندسی شوید. پس از گذراندن این مراحل باید با مهندس ناظر قرارداد بسته شود. در نظر داشته باشید که پس از صدور پروانهٔ ساخت، به مدت دو سال فرصت ساخت و ساز وجود دارد. البته این مدت برای دو سال دیگر نیز قابل تمدید خواهد بود.
انتخاب معمار و پیمانکار مناسب
کسب مجوز ساخت وساز از یک طرف و داشتن نقشه ای مناسب برای ساخت خانه نیز از طرف دیگر مهم است. باید برای طراحی نقشهٔ مناسب، معمار حرفه ای و باسابقه دعوت به کار شود. طراحی سه بعدی و دوبعدی مهندسان معمار باید متناسب با سلیقهٔ صاحب ملک باشد. همچنین در انتخاب پیمانکار باید توجه داشت که فرد دارای سابقه ٔ کار کافی باشد. در واقع قرارداد با پیمانکار باسابقه از مهم ترین مراحل اصلی ساخت و ساز محسوب می شود.
پاکسازی زمین
فرقی نمیکند که زمین شما بایر باشد یا ملکی کلنگی که باید تخریب شود. به هرحال قبل از ساخت وساز و برای پی ریزی ساختمان، زمین باید پاکسازی شود. به بیان دیگر که زمین باید از هرگونه زباله و سنگ، تمیز شود. اگر زمین مورد نظر احیانا دارای گودی ها، پستی و بلندی هایی باشد، باید با انجام عملیات خاک ریزی زمین را یکدست کرد.
پی ریزی ساختمان کیلان
آنچه به معنای شروع ساخت وساز تعبیر می شود، پی ریزی و گود برداری است. زمین مورد نظر باید با توجه به نقشه، تعداد طبقات و مساحت زمین گودبرداری شده و پی ریزی آن شروع شود. پس از گودبرداری، «بتن مگر» باید ریخته شود. با ریختن یک لایه «بتن مگر» میتوان از فرسایش و خوردگی پی ها جلوگیری کرد. مرحلهٔ بعد آرماتوربندی است. در این مرحله با استفاده از میلگرد، سطح بنا بصورت شبکه ای ایجاد شود. این مرحله قبل از اسکلت بندی ساختمان صورت می گیرد.
اسکلت بندی ساختمان
پس از گذراندن مراحل پی ریزی ساختمان، اسکلت بندی شروع می شود. غالبا اسکلت ساختمان ها از بتن یا فلز هستند. البته مقاومت اسکلت بتنی بالاتر است. اسکلت اولیهٔ ساختمان متناسب با نقشه طراحی میشود. بطوری که ستون های اصلی که وزن بیشتری را تحمل می کنند (باربر)، ساخته و سپس ستون های دیگر که مقاومت کمتری دارند، جای گذاری می شوند. اسکلت اولیهٔ ساختمان باید به گونه ای باشد که وزن کلی ساختمان بصورت متوازن بین تمام اجزای ساختمان تقسیم شده باشد. البته مراحل ساخت خانه در سازه های بتنی و فلزی تفاوتی ندارد. تنها تفاوت در نوع اسکلت بندی ساختمان است. همچنین قبل از اجرای اسکلت فلزی باید ستون ها ضد زنگ شده باشد. چرا که به مرور زمان باعث فرسایش و کاهش استحکام بنا می شود.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه