خدمات طراحی داخلی مشهد
02
دی

خدمات طراحی داخلی مشهد

خدمات طراحی داخلی مشهد

آشنایی با طراحی داخلی

طراحی داخلی یکی از شاخه‌های رشته معماری است. این رشته در حقیقت ترکیبی از هنر و علم درک رفتار و نیاز استفاده کنندگان فضا می‌باشد. طراحی داخلی برروی استفاده مفید از فضا تاکید دارد و به بررسی طراحی کاربردی فضاهای داخلی می‌پردازد. سازمان دادن نقشه فضای داخلی ساختمان و یا بررسی موضوعاتی چون تعیین موقعیت در، پنجره و نورپردازی از مباحثی هستند که در حوزه فعالیت طراحان داخلی قرار می‌گیرند. در طراحی داخلی هدف تنها چیدن مبلمان و یا به کار بردن کف پوش‌های مختلف نیست بلکه می‌خواهیم با استفاده از اصول طراحی، بدون استفاده نمودن از وسایل و تنها با به کار گرفتن اصول مهندسی، کاربری فضا را مشخص نماییم. در واقع یک طراح داخلی همچون یک مهندس معمار تمام بخش‌های داخلی سازه اعم از تاسیسات، رنگ، مصالح و دکوراسیون و… را بررسی می‌نماید.

تعیین شکل و اندازه‌ پنجره‌ها، نوع مبلمان استفاده شده، رنگ‌های به کار گرفته شده، مصالح استفاده شده، ارتفاع بخش‌های مختلف بنا، مقدار نورگیری و… همه و همه از مواردی هستند که یک طراح داخلی آنها را مشخص می‌نماید و در نهایت توجه به همه این موارد باعث می‌شود تا یک اتاق خواب کاربری متفاوتی با یک دفتر کار داشته باشد و احساس متفاوتی را حتی بدون چیدن وسایل القا نماید.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

 

خدمات طراحی داخلی مشهد

حوزه فعالیت طراحان داخلی

این روزها شاهد افزایش چشمگیر تعداد طراحان داخلی در حوزه طراحی منازل هستیم اما همانطور که در ابتدای مطلب ذکر نمودیم بسیاری از مردم استفاده از طراح داخلی را در جهت طراحی نمودن فضای خانه امری ضروری نمی‌دانند از این رو میزان فعالیت متخصصان این حوزه در زمینه طراحی مراکز تجاری و اداری بسیار بیشتر است. معمولا شرکت‌های بزرگ معماری حداقل یک فرد را به عنوان متخصص طراحی داخلی خود به کار می‌گیرند. طراحان داخلی ارتباط نزدیکی با طراحان صنعتی و تولید کنندگان دارند و ایده‌های خود را با آنها به اشتراک می‌گذارند. این محصولات می‌توانند تنها به دلیل لحاظ زیبا بودن تولید شوند و یا اینکه برای استفاده‌ای خاص، کاربردی‌تر از سایر محصولات موجود در بازار تلقی گردند. طراحان داخلی همچنین باید ارتباط نزدیکی با دیگر متخصصان همچون نقاشان، لوله کش‌ها، متخصصان ساخت درب و پنجره، سازندگان کف پوش و… داشته باشند و بر کار آنها نظارت نمایند از این رو ضروری است تا اطلاعاتی کلی از نحوه انجام فعالیت هر یک از این رشته‌ها داشته باشند.

 

طراح داخلی و دکوراسیونر داخلی

طراحان داخلی معمولا با دکوراتیوهای داخلی اشتباه گرفته می‌شوند اما در حقیقت حوزه کاری این دو رشته کاملا متفاوت است برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه شما را به خواندن مطلب ” تفاوت طراحی داخلی با معماری داخلی “ از استودیو معماری فرحو دعوت می‌نماییم. به دلیل پیشرفت علم و تکنولوژی در عصر حاضر، طراحی و ساخت یک بنا ظریف کاری‌ها و پیچیدگی‌های خاص خود را می‌طلبد که انجام همه این امور توسط یک فرد امکان پذیر نیست و بهتر است از افراد متخصص در هر زمینه استفاده نمود. در نتیجه ارتباط و همکاری متخصص‌های قسمت‌های مختلف ساخت و ساز با یکدیگر می‌توان کیفیت بنا را به مقدار قابل توجهی افزایش داد. به عبارت دیگر اگر مهندس معمار برروی طراحی و مهندسی کلی بنا متمرکز شود، طراح داخلی می‌تواند با استفاده از علم و هنر خود به اصول دقیق طراحی فضای داخلی و مباحث زیبایی شناسی و کاربردی نمودن هرچه بیشتر فضا بپردازد. در این صورت خواسته کارفرما به گونه‌ای بسیار دقیق فراهم می‌گردد.

 

معماری داخلی

معماری داخلی به علم طراحی فضای داخلی یک ساختمان گفته می شود که بر اساس استانداردهای موجود انجام می شود. امروزه معماری داخلی تلفیقی از هنر، روانشناسی، توسعه اقتصادی، جامعه شناسی و محیط زیست می باشد. در بازسازی ساختمان باید به معماری و طراحی داخلی توجه ویژه ای داشت. یکی از نیازهای اساسی بشر در طول زندگی، مکانی برای اسکان می باشد و این را می توان از بناهایی که به جا مانده است دید که چقدر به این موضوع و استحکام و طراحی آن اهمیت می داده اند. یکی از ویژگی های جالب این بناها معماری داخلی منحصر به فرد آن می باشد که با هوشمندی بسیاری تمامی نیازها و جنبه های زندگی یک انسان را همراه با در نظر گرفتن ویژگی های محیطی و فیزیکی را اعمال کرده اند و بنایی مستحکم و زیبا را ساخته اند. اما معماری داخلی دقیقا به چه چیزی اشاره دارد و آیا معماری داخلی همان طراحی و دکوراسیون داخلی است؟ در ادامه بیشتر به این موضوع می پردازیم.

 

مفهوم معماری داخلی چیست؟

در ساخت یک سازه و بنا عوامل متعددی دخیل هستند تا خروجی مطلوبی را ارائه دهد. بنای کلی یک ساختمان در ابتدا به صورت طرحی معرفی می شود و قسمت های مختلف آن مشخص می شود سپس بر اساس طرحی که داده شده، ساختمان ساخته می شود و مورد استفاده قرار می گیرد. این مراحل کلی و به زبان بسیار ساده از فرآیند طراحی و ساخت یک بنا بود که عنوان شد و هر قسمت از آن خود توسط افرادی حرفه ای و با تخصص بررسی و اعمال می شود. یکی از مراحل مهم در ساختن یک بنا، طراحی ساختمان داخلی آن می باشد. یک فرد که در مقام معمار داخلی فعالیت می کند به طراحی فضایی می پردازد که توسط مرزبندی های ساختمان مشخص شده است. برای مثال در نقشه ساختمانی یک خانه قسمت های مربوط به اتاق ها، آشپزخانه، سالن پذیرایی و … جایگاه آنها مشخص شده است، اما نوع طراحی این قسمت ها و به کارگیری عناصر فیزیکی، منابع موجود و … با در نظر گرفتن جنبه های زندگی افراد، توسط هنر معماری داخلی تعیین می شود. در واقع می توان گفت معماری و ساختمان داخلی تلفیقی از علوم و هنرهای مختلفی می باشد. غیر از دانش در زمینه معماری علومی مانند روانشناسی، جامعه شناسی، محیط زیست، فلسفه در کنار هنر زیبایی شناختی و … در معماری داخلی دخیل می باشد.

 

در معماری داخلی چه عناصری دخیل است؟

به طور کلی می توان گفت بین معماری داخلی بنا و مواد و عناصری که در ساخت بنا استفاده می شود ارتباط نزدیکی وجود دارد، از طرفی نوع این مصالح و معماری داخلی خود نیز بر رفتار و سبک زندگی افراد تاثیرگذار خواهد بود. به طور کلی می توان گفت هدف معماری داخلی ایجاد فضایی است که علاوه بر زیبایی و آرامش، کارایی لازم را نیز داشته باشد. می توان گفت یک معمار داخلی نه تنها می تواند شکل بنا را بسازد بلکه می تواند شکل و سبک زندگی افرادی که قرار است از بنا استفاده کنند را نیز می تواند بسازد و تغییر دهد. از این رو باید به این نکته توجه داشته باشد که محیطی که در آن این سازه ساخته می شود پتانسیل این را دارد که زندگی فرد را مطلوب سازد. برای مثال یکی از ساده ترین و در عین حال مهمترین عاملی که می توان در طراحی ساختمان در نظر گرفت و بسیار بر سلامت جسمی و روانی افراد اثر دارد، بحث نور و نورپردازی است، فرد معمار با در نظر گرفتن شرایط محیط و جنبه علمی ساخت و ساز می تواند جایگاه مناسبی را برای ایجاد پنجره و اندازه و شکل آن تعیین نماید. از طرفی ساختمان داخلی باید به گونه ای باشد که اگر نیاز به بازسازی ساختمان یا تغییر در آینده باشد بتوان به راحتی بدون تغییر در ساختار ساختمان اعمال کرد. یکی از ویژگی هایی که در ساخت یا بازسازی ساختمان همانطور که گفته شد مهم است، در نظر گرفتن زمان و فضایی است که ساختمان در آنجا ساخته شده است. این به این معنا می باشد که شکل کنونی ساختمان که توسط اولین معمار بنا شده است متناسب با زمان و شرایط آن دوران بوده است و هنر یک معمار داخلی از اینجا نمایان می شود که قابلیت تغییر در ساختار داخلی خانه را برای زمان های دیگر نیز فراهم سازد. حتما شما نیز خانه هایی را دیده اید که نمای بیرونی ساختمان قدیمی می باشد، اما داخل آن به صورت امروزی تغییر یافته است. این یعنی فضای داخلی ساختمان قابلیت تغییر را داشته است و متناسب با محیط و زمان بهینه شده است.

 

دکوراسیون داخلی چیست؟

طراحی دکوراسیون داخلی توسط دکوراتور صورت می گیرد دکوراتور به دور از قواعد مهندسی و طراحی معماری صرفا کار چیدمان تزئینات داخلی و انتخاب رنگ متریال و پارچه ها، پرده ها، تابلو ها و.. را بر عهده دارد. ممکن است طراح داخلی کار چیدمان و دکوراسیون داخلی را انجام دهد اما عکس این موضوع صادق نیست و دکوراتور نمی تواند به طراحی داخلی بپردازد بلکه برای این کار حتما نیاز به اخذ مدرک است طراح داخلی با شماوره معمار پروژه حتی قادر به تغیرر طراحی معماری نیز می باشد مثلا ممکن است برای طراحی داخلی ایده آل یک دیوار را جابجا نماید.

متاسفانه آشفتگی گسترده ای در زمینه طراح داخلی و دکوراتور یا طراح دکوراسیون وجود دارد بعضا افرادی که تحصیلات هیچ یک از دو تخصص را ندارند اقدام به طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی میکنند که موجبات طراح های غیر استاندارد و هدر رفت سرمایه می شوند که البته نبود شفافیت قانونی لازم نیز به این آشفتگی کمک زیادی کرده است. در اشل استاندارد یک پروسه مهندسی، طراح معماری از ابتدای پروژه با معمار در ارتباط است و تا پایان پروژه، طراح داخلی و معمار پروژه با همفکری هم پیش می روند و این موضوعی است که شوربختانه به شکل درست و ایده آل آن در حوزه پروسه مهندسی معماری ما انجام نمی شود ولی کار دکوراتور پس از طی شدن تمام این مراحل تازه شروع میشود و دکوراتور اقدام به چیدمان و تزیین فضاهای داخلی طراحی شده توسط طراح داخلی میکند. مورد دیگر اینکه طراح دکوراسیون (دکوراتور) صرفا در خصوص ظاهر و شکل و فرم متریال تصمیم می گیرد ولی تایید کیفی متریال بر عهده طراح داخلی است اینکه آیا متریال مورد نظر به لحاظ عایق بندی صدا، گرما و.. یا اشتعال پذیری و.. مناسب است یا خیر همگی به عهده طراح داخلی است.

 

دکوراسیونر داخلی چه مسئولیتی دارد؟

دکوراسیون داخلی به منزله پوششی است برای فضای موجود که با مفهومی گسترده مانند پست مدرن، رترو (Retro) و زیبایی شناسی سنتی (traditional aesthetics) آغاز شده و سپس به کار با جزئیات آن سبک می پردازد. دکوراتور داخلی به طور معمول در کلیت یک طرح از شروع طراحی تا پایان آن به یک سبک طراحی می پردازد تا در فضا پیوستگی ایجاد کند و این در حالی است که با وجود در نظر گرفتن رنگ، بافت و الگوهایی که مشتری ترجیح می دهد، همچنان طرح بایستی با مفهوم کلی سبک سازگاری داشته باشد.

 

آیا طراحی داخلی همان دکوراسیون داخلی است؟

مردم اغلب تصور می کنند که طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی یکسان هستند، اما به واقع چنین نیست. هنگامی که یک  دکوراتور داخلی رنگ دیوار را انتخاب می کند، یک طراح داخلی به جهت تغییر ساختار یک اتاق، رنگ را تغییر می دهد. دکوراتور داخلی با ظاهر و حس اتاق، با اضافه کردن وسایل جانبی از جمله پرده و فرش سر و کار دارد در حالی که یک طراح داخلی در تلاش است تا بهترین استفاده را از فضا ببرد.

 

جنبه های کلیدی در دکوراسیون داخلی

اخیرا دکور کردن خانه به شیوه DIY  کاملا جدی گرفته شده است. مردم به تدریج به این موضوع گرایش پیدا می کنند که خودشان به دکوراسیون فضاهای مد نظر داخلی خود بپردازند.

افراد به شیوه های گوناگونی تفکر می کنند و خواسته های متفاوتی دارند پس هیچ کس به اندازه خود شخص بهتر نمی داند که حقیقتا چه چیزی برای او مطلوب است. از آنجا که افراد تجربه قبلی ندارند لذا در پی مطالعه جنبه های دکوراسیون داخلی هستند. در ادامه چهار جنبه اساسی برای کسانی که قصد دارند خودشان دکور کردن خانه خود را در دست بگیرند آمده است. نخستین نکته انتخاب تم یا موضوع این است که نقطه کانونی، انجام دکوراسیون داخلی خانه شخص است. افراد دارای حالات روحی و شخصیت های گوناگونی هستند و انتخاب تم و موضوع مورد نظر کمک می کند به بهترین شکل تمایلات خود را انعکاس دهند. به عنوان مثال برخی از افراد محیط کلاسیک را می پسندند در حالی که بعضی محیط  معاصر و برخی دیگر رترو (Retro) را در ارجحیت قرار می دهند.

هنگامی که تم خاصی مد نظر باشد، رنگ به کمک آمده تا به طور قابل ملاحظه ای در تکمیل آن فضای داخلی کمک کند. مشکل اصلی این است که بیشتر افراد این عنصر را تنها به رنگ کف، سقف و دیوار منحصر می کنند در حالی که رنگ به راحتی متحول کننده کلیت ظاهر و حس اتاق است. خانه به وسیله دکوراسیون بایستی شخصی سازی شود. در صورتی که عنصر شخصی سازی حذف شود، تمام خانه ها با یک نوع مبلمان و لوازم جانبی پدیدار می شوند. بنابراین به طور اساسی شخصی سازی است که ویژگی های خاص دکور یک خانه را تعیین می کند. به عنوان مثال یک ساعت دیواری قدیمی که از گذشته مانده است جزو ویژگی های خاص یک اتاق نشیمن است. کاربری فضا از دیگر جنبه های با اهمیتی است که باید مد نظر قرار گیرد، به خصوص در سال های اخیر که از ابعاد خانه ها کاسته می شود. تحت چنین شرایطی در صورتی که از فضا استفاده مناسب نشود، این امر نه تنها بر روی چیدمان و آرایش خانه تاثیر می گذارد، بلکه کاربری و راحتی را نیز متاثر می کند. با انتخاب هوشمندانه از مبلمان می توان از ایجاد حس محصور بودن توسط مبلمان جلوگیری کرد.

 

اصول طراحی دکوراسیون داخلی

اینکه بخواهیم دکوراسیون داخلی با آن همه پیچیدگی را داخل یک سری اصول از پیش نوشته شده خلاصه کنیم، اگر محال نباشد، کار بسیار دشواری خواهد بود. در هر صورت چه بخواهیم و چه نخواهیم، دکوراسیون داخلی یک سری اصول مشخص دارد که برداشت و بهره هر طراحی از آن ها می تواند متفاوت باشد. البته جنبه های دیگری هم روی اصول دکوراسیون داخلی تاثیر می گذارند. طراحان داخلی هنگام تزئین یک فضا از اصول کلی استفاده می‌کنند. این اصول بر اساس ویژگی‌های فضا، سبک و بهترین روش‌ها استوار است.

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]