طراحی داخلی تبریز
طراحی داخلی تبریز
طراحی داخلی هنر چینش آیتمها با یکدیگر است، طراحی داخلی اوج تبلور و همراهی رشتههای علوم پایه و نهایت خلاقیت و هنر یک مهندس واقعی است. طراحی داخلی از جمله خدمات پرتقاضا در یکی از بزرگترین و لوکسترین شهرهای ایران یعنی شهر زیبا و تاریخی تبریز است. در این نوشته به بررسی کلی طراحی داخلی و خدمات طراحی داخلی تبریز پرداختهایم.
طراحی داخلی تبریز
طراحی داخلی چیست؟
طراحی داخلی، نقشهکشی و ساخت و ساز فضاها به دست انسان، بخشی از طراحی محیطی بوده و ارتباط نزدیکی با معماری دارد. اگرچه طراحی برای ایجاد یک محیط خوشایند به دوران تمدن اولیه بشر برمیگردد، رشته طراحی داخلی نسبتا جدید است. از اواسط قرن بیستم به نحوی از واژه دکوراتیو داخلی استفاده شد که تقریبا معنا خود را از دست داد بنابراین واژههای توصیفی بیشتری مورد استفاده قرار گرفتهاند. اصطلاح طراح داخلی نه تنها محدوده بزرگتری را شامل شده بلکه خود را به عنوان یک حرفه جدی نشان میدهد. در بعضی از کشورهای اروپایی، جایی که این حرفه از آنجا نشات گرفته، به عنوان معمار داخلی از این حرفه یاد میشود. کسانی نگران تعداد بالای عناصر به کار رفته که ساخت دست بشر هستند، این رشته را به عنوان طراحی محیطی نام میبرند.
قوانین طراحی داخلی چیست؟
طراحی داخلی یکی از شاخههای معماری میباشد، باید این نکته را در نظر داشت که هر شاخه تخصصی در هر رشته صرفا در محدوده همان مجموعه معنادار خواهد بود. بهترین ساختمانها و فضای داخلی، فضاهایی هستند که میان عناصری که کلیت را تشکیل میدهند ناهمخوانی وجود نداشته باشد. در میان عناصر، جنبههای سازهای یک ساختمان، برنامهریزی سایت، محوطهسازی، مبلمان و گرافیک معماری (علائم)، و همچنین جزئیات داخلی است که در نمونههای بسیاری از ساختمانهای برجسته و داخلی ایجاد شده است و به صورت یکپارچه(هماهنگ) عمل میکنند. به دلیل پیچیدگی تکنولوژیکی، برنامهریزی و ساخت در دوران معاصر؛ ممکن نیست. معمار یا طراح در تمام جنبههای ساختمانی که در دوران مدرن ساخته میشود متخصص باشد. لذا ضروری است که متخصصها به صورت گروهی و در ارتباط با یکدیگر با دانش کافی در جهت رسیدن به هدف مشترک همکاری کنند، در حالی که معمار بر روی طراحی کلی بنا تمرکز میکند، طراح داخلی به جنبههای دقیق مقیاس طراحی، زیباشناسی خاص و کاربردی و پرسشهای روانشناختی و شخصیت و ویژگی فضا درگیر است. اگر چه طراحی داخلی هنوز یک حرفه در حال توسعه است بدون تعریف دقیق از محدودیتهای آن اما این گرایش میتواند در دو گروه مسکونی و غیر مسکونی طبقهبندی شود.
تکامل طراحی داخلی
با گذشت زمان، طراحان داخلی نه تنها شروع به طراحی با مبلمان، رنگ و پارچه کردند، بلکه در سبکهای خاصی نیز شروع به طراحی نمودند. یک سبک طراحی داخلی نشاندهنده رنگ، شکل، مبلمان، آثار هنری و عناصر دیگر است که با هم کار میکنند تا نگاه و احساسی همهجانبه به وجود آورند. یک سبک طراحی داخلی ممکن است بر اساس سازه باشد مانند سبک مدرن. سبکها ممکن است بر اساس کشورها باشند مانند سبک مکزیکی. همچنین سبکها ممکن است بر اساس دههها هستند مانند سبک دهه ۱۹۵۰. استانداردهای طراحی داخلی از این مدارس و انجمنها توسعه یافت. برای حمایت از این استانداردها، ادارات کشوری، محلی و دولتی نیز قوانین و مقرراتی را با بررسی تمام جوانب طراحی داخلی تنظیم کردهاند. طراحان امروزی نه تنها باید از غارنشینان در مورد اهمیت شکل درس بیاموزند، بلکه باید درباره سبکهای مختلف طراحی در طول تاریخ، استانداردهای طراحی و قوانین برای اجرای این استانداردها نیز یاد بگیرند. علاوه بر آن، طراحان باید بر تمایلات امروزی توجه دقیق داشته باشند تا بتوانند در مورد صنعت مطلع بمانند و از آنچه که در اطراف آنهاست، الهام بگیرند.
آشنایی تخصصیتر با طراحی داخلی
طراحان داخلی با متخصصان بسیاری از زمینههای دیگر کار میکنند. طراحان داخلی باید از طیف وسیعی از رشتههای مختلف، از جمله معماری، دکوراسیون و… آگاه شوند. در حقیقت، در یک پروژه واحد، طراح داخلی نه فقط برای کار کردن یا تیمش، بلکه برای کار کردن با افراد زیر نیز مسئول است:
- معماران.
- پیمانکاران عمومی.
- لولهکشها.
- متخصصین برق.
- نقاشان.
- سفالپز یا سنگکار.
- متخصصان کفپوش.
- چوبکاران.
- متخصصان در و پنجره.
- سازندگان مبلمان.
- هنرمندان و مجسمهسازان.
- معماران منظر.
- متخصصان کنترل آب و هوا.
- متخصصان پایداری.
- برنامهریزان شهری و مقامات دولتی.
به همین دلیل، طراحان داخلی موفق باید وقت خود را صرف این کنند که بفهمند هر کدام از این رشتههای متفاوت چه کاری انجام میدهند و چگونه با هم کار میکنند. همچنین لازم به ذکر است که طراحان داخلی اغلب با دکوراتورهای داخلی اشتباه گرفته میشوند. این اشتباه طبیعی و مورد انتظار است، زیرا طراحان داخلی نیز باید بتوانند کارفرمایان را درباره امکان و لزوم نوع دکوراسیون فضایشان راهنمایی کنند، به ویژه زمانی که طرح، نوع خاصی از دکوراسیون را میطلبد. با این حال، تفاوتهای معینی بین طراحان داخلی و دکوراتورهای داخلی وجود دارد.
دکوراتورهای داخلی و طراحان داخلی
یکی از واضحترین تفاوتهای بین طراحان داخلی و دکوراتورهای داخلی، گستره دانشی است که انتظار میرود هر یک از آنها به یک پروژه تبدیل شود. طراحان داخلی باید درباره طیف وسیعی از رشتهها دانش عمیقی داشته باشند تا بتوانند فضایی را ایجاد کنند که نه تنها جذاب باشد، بلکه به درستی بر طبق قوانین و مقررات عمل کند. بسیاری از دولتها نیاز به طراحان داخلی دارند که گواهینامه طراحی داخلی و یا مجوزهای لازم را برای کارشان دارند. طراحان داخلی اغلب به دلیل نقش نظارتی و برنامهریزیشان، نقش کاملی در دکوراسیون فضا دارند. به یک معنا طراحان داخلی اغلب مانند مدیر پروژه هستند که دستی به همه کار دارند. طراحان داخلی اغلب بخاطر دسترسی همهجانبه به فضا قبل از شروع یک پروژه، مخصوصا پروژههای ساختمانی جدید، برای مشورت دادن به کارفرمایان فراخوانده میشوند. با این حال دکوراتورهای داخلی، نقش بسیار تخصصی دارند. در بیشتر موارد، طراح داخلی و دکوراتور داخلی با یکدیگر همکاری میکنند. حتی ممکن است یک نفر هر دو کار را انجام دهد. با این حال، دکوراتورهای داخلی ممکن است با متخصصین سایر مشاغل کار نکنند، در حالی که طراحان داخلی این کار را میکنند.
رشته تخصصی طراحی داخلی چیست؟
مانند هر رشته تخصصی، زمینه طراحی داخلی شامل تخصصهای مختلف بسیاری است. بسیاری از طراحان داخلی در همه تخصصها کار میکنند و کارشان در تخصص خاصی نیست. همچنین، برخی از طراحان داخلی تصمیم میگیرند تا پروژههایشان را به تخصص خاصی محدود کنند. برای طراحی یک فضای موفق در هر یک از این گروههای تخصصی، طراحان داخلی باید از قوانین و مقررات دولتی خاص آگاه شوند، که میتواند از سازهای به سازه دیگر متفاوت باشد. طراحان داخلی همچنین لازم است با اطمینان بدانند که هر فضایی قرار است چگونه و توسط چه کسی مورد استفاده قرار بگیرد، در نتیجه میتوانند بهترین استانداردهای طراحی را دنبال کنند. برای مثال، اثاثیهای که طراح داخلی برای فضای عمومی استفاده میکند، ممکن است بسیار متفاوت با اثاثیهای باشد که برای یک فضای مسکونی انتخاب میکند.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
۰ دیدگاه