متریال در طراحی نما
18
خرداد

متریال در طراحی نما

متریال در طراحی نما

خوب است بدانید که برای طراحی نمای ساختمان شما فاکتورهای بسیار زیادی در این مسیر پیش رویتان قرار دارد. اصلی ترین دلیل وجود تنوع در متریال ها را باید پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی دانست.  درواقع ارائه این تنوع باعث ظهور خصوصیاتی منحصر به فرد جهت برطرف کردن نیاز مخاطبان خواهد شد. برای تصمیم گیری هر چه بهتر در این زمینه، باید آشنایی کاملی با متریال مناسب در طراحی نما داشته باشید. این آشنایی به شما دید بازتر و آگاهانه تری می دهد و در نتیجه تصمیم گیری را برای شما آسان تر می کند. پس در ادامه این مقاله با دکوطرح همراه باشید.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

متریال در طراحی نما

اهمیت انتخاب متریال مناسب برای نما

در طراحی نما، انتخاب متریال مناسب به عوامل مختلفی بستگی دارد، از مهم ترین این عوامل می توان به زیبایی، مقاومت و هزینه ی تهیه و اجرای آن اشاره کرد، امروزه متریال های طراحی نما زیادی موجود می‌باشند که در میان آنها می توان به نماهای آجری، سنگی و شیشه ای اشاره کرد.

 

متریال آجر در طراحی نما

آجر به عنوان یکی از مصالح ساختمانی قدمت زیادی دارد، طاق کسری از بناهای مشهوری است که در ساخت آن از آجر استفاده شده است. آجر نما به نسبت سایر متریال ها دارای قیمت مناسبی می‌باشد، آجر علاوه بر اینکه می تواند نمایی سنتی را خلق کند، امکان خلق نمایی مدرن و مطابق با معیارهای روز را نیز دارا می‌باشد. این متریال زیبا می‌تواند علاوه بر زیبایی، حس گرم و دعوت کننده ای را به افراد انتقال دهد.

از نکات مورد توجه در طراحی نمای آجری، بند کشی استاندارد است، توجه به این نکات ساده می تواند در آینده از بروز مشکل جلوگیری کند. امروزه در طراحی نماهای آجری از سیستم نمای خشک نیز استفاده می‌شود که در آن برای اتصال آجرها به جای ملات از تجهیزات فلزی مانند ریل استفاده می‌شود.

 

طراحی نمای سنگی

از متریال های محبوب در طراحی نما، سنگ می‌باشد، این متریال به دلیل تنوع جنس، بافت و رنگ می‌تواند گزینه های زیادی در اختیار شما بگذارد، در این بین سنگ تراورتن به دلیل تنوع طرح و رنگ در میان انواع دیگر سنگ ها در طراحی نما دارای طرفداران بیشتری است، در سطح این سنگ خلل و فرجی وجود دارد که ملات ماسه سیمان پشت آن نفوذ کرده و از جدا شدن آن از نما جلوگیری می‌کند، سنگ های با سطوح صیقلی را نیز توسط ابزار به دیوار محکم می‌کنند.

 

نمای شیشه ای مدرن

قدیمی ترین شیشه طبیعی در ایران، متعلق به هزاره دوم پیش از میلاد می‌باشد، پیشرفت ماشین آلات ساخت شیشه موجب افزایش کاربرد شیشه در طراحی نماهای مدرن شده است تا جایی که نماهای تمام شیشه از دوران معماری مدرن به عنوان نما و پوشش ساختمان رواج یافت. انواع نماهای شیشه ای مورد استفاده در ساختمان ها شامل فریم لس، اسپایدر، کرتین وال و نمای دو پوسته ی شیشه ای می‌باشند، اگرچه نماهای شیشه ای به دلیل ضریب هدایت حرارتی بالا موجب اتلاف انرژی می‌شوند.

 

شیشه های کاربردی در طراحی نما

  • شیشه های رنگی: در مقایسه با شیشه های معمولی، بخش زیادی از نور را جذب می‌کند و بخش کمتری را از خود عبور می‌دهد.
  • شیشه های بازتابنده: در کنترل ورود و خروج نور و انرژی، تاثیرگذار هستند و طیف های بیشتری از نور را بازتاب می‌دهند، باید توجه شود که شیشه های رفلکس دارای محدودیت هایی از جمله آیینه ای بودن در شب می‌باشند.
  • شیشه های Low-e: این نوع شیشه ها نور مرئی را از خود عبور داده و پرتوهای گرمازای مادون قرمز را بازتاب می‌دهند، انتخاب این شیشه برای طراحی نما در مناطق گرمسیر، مانع اتلاف انرژی حرارتی داخل ساختمان می‌شود.
  • شیشه های لمینت: این نوع شیشه ۹۹ درصد از پرتوهای ماوراء بنفش را بازتاب داده و نور مرئی و مادون قرمز را از خود عبور می‌دهد.

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]