طراحی مدرن نمای بیمارستان
طراحی مدرن نمای بیمارستان
نمای ساختمان جزوی از منظر شهری محسوب میشود و اولین چیزی است که مراجعین به بیمارستان با آن روبه رو میشوند و حضور در بیمارستان به خودی خود امری آزاردهنده است، همین سبب میشود که طراحی نمای بیمارستان و همچنین طراحی داخلی بیمارستان از اهمیت ویژهای برخوردار بشود. از دیگر عواملی که سبب توجه ویژه بر ساختار بیمارستان میشود این است که کادر درمان و دیگر عوامل کاری بیمارستان مدت زیادی را در بیمارستان میگذرانند.
طراحی نمای بیرونی باید به گونهای شود که تمامی عناصر نما مانند در، پنجره، بازشوها، مصالح، رنگ و… با هم هماهنگ شوند و علاوه بر آن با دکوراسیون داخلی بیمارستان نیز هماهنگ شود و مراجعه کننده به بیمارستان با اولین نگاه به بیمارستان، حس پاکیزگی نسبت به فضای بیمارستان بدارد و سبب ایجاد احساس آرامش شود.
انواع نماهای مدرن بیمارستانی شامل نمای کامپوزیت، نمای ترموود، نمای کرتین وال، نمای سرامیک، نمای شیشهای فریم لس، نمای دکوراتیو، نمای لوور و… میشود.
طراحی مدرن نمای بیمارستان
نمای کامپوزیت
از پرطرفدارترین مصالح برای استفاده در نمای ساختمان کامپوزیت است که نماهای کامپوزیتی تنوع بسیار زیادی دارد و مناسبترین آنها کامپوزیت نانو است و متریال آن ترکیب تکنولوزیهای سنتی با تکنولوزیهای جدید است. نانو کامپوزیت با روکشی از نانو پوشانده میشود. از ویژگیهای این نما این است که گردو غبار را به طور کاملا قابل توجهی دفع میکند و همچنین ضد رطوبت است و زیبایی و درخشندگی فوقالعاده هم دارد.
متریال مورد استفاده در این نما بسیار مقاوم است به گونهای که در برابر مواد قلیایی و اسیدی نیز مقاومتی بالا نشان میدهد و در برابر حریق به عنوان عایق عمل میکند، در بازار با رنگهایی متنوع عرضه میشود، نمای کامپوزیت به دلیل داشتن سطحی لغزنده ذرات برروی آن باقی نمیمانند و با قطرات باران به طور کامل پاکیزه میشود و در صورتی که قسمتی از نما آسیب ببیند میتوان فقط همان قطعه آسیب دیده را تعویض کرد.
نمای کرتین وال
در طراحی مدرن نمای بیمارستان از کرتین وال که دارای سه پوسته است و جزو نماهای خشک دستهبندی میشود استفاده میکنیم.
در نمای کرتین وال وزن تمامی شیشهها برروی شاسی کشیها و لاملها قرار گرفته و سبب افزایش بار مرده ساختمان نمیشود و عوامل محیطی مانند باد و طوفان آسیبی برروی خود ساختمان نذاشته و تاثیر آن بیشتر متوجه نما خواهد بود بر این اساس است که گفته میشود نمای کرتین وال خود ایستاده است. لامل در واقع پروفایلهای آلومینیومی هستند که شیشه بر روی آنها قرار میگیرد و در دو بخش افقی و عمودی دستهبندی میشوند به لاملهای افقی ترنسم و به لاملهای عمودی مولیون گفته میشود در انتخاب نوع لامل باید توجه داشت که لاملهایی با عرض یکسان باید انتخاب کنیم.
لاملها را میتوان عایقبندی کرده و از نمای ساختمان در برابر باد، باران و طوفان و… محافطت نمود برای ارتقای سطح عایقبندی نمای کرتین وال میتوان از لاستیکهای پلی امید استفاده کرد. نمای کرتین وال قابلیت اجرا برروی ورقهای آلومینیوم کامپوزیت، نمای سرامیک و… را نیز دارد. در واقع میتوان گفت که نمای کرتین وال از لحاظ مسائل مربوط به اجرای سازهای در ارتفاع زیاد بهترین نمای شیشه محسوب میشود.
مزیتهای نمای کرتین وال
سرعت اجرای آن بسیار زیاد است. به علت سبکی نمای کرتین وال از بار مردهی ساختمان میکاهد. عملکرد آن به عنوان یک عایق صوتی، حرارتی و رطوبتی است. در صورت استفاده از نمای کرتین وال نور ورودی به ساختمان افزایش مییابد. متریال مورد استفاده در نمای کرتین وال کیفیت بالایی دارد و همین سبب مقاومت بالای آن در برابر زلزله میشود. نمای کرتین وال این ویژگی را دارد که با انواع دیگر پوششهای نما ترکیب شود و برروی پوششهای دیگر نیز نصب گردد.
نمای ترموود
به چوبهای فرآوری شده به کمک روشهای علمی ترموود گفته میشود که به دلیل داشتن زیباییهای ظاهری میتوان از آن در نما هم استفاده کرد، این چوبها دارای مقاومت بالایی در برابر عوامل جوی هستند. از ترموود میتوان در طراحیهایی داخلی بیمارستان نیز بهره گرفت و سبب هماهنگی بیشتر نما با دکوراسیون داخلی بیمارستان میشود.
نمای سرامیک
نمای سرامیک جزو گروه نماهای خشک محسوب میشود و در برابر عوامل آسیب زننده مانند تغییر درجه حرارت و ضربه مقاوم است و در برابر رطوبت و حریق همانند یک عایق عمل میکند و نگهداری آن نیز، آسان است و تنوع بسیار زیادی بزای انتخاب دارد ولی از معایب آن عایق نبودن در برابر صوت و همچنین سرما و گرما را میتوان نام برد.
نمای لوور
نمای لوور همانند یک سایه بان است که به صورت منقطع در نما استفاده شده و از تابش مستقیم اشعه خورشید جلوگیری میکند دید از بیرون به قسمتهای داخل ساختمان را کاهش میدهد. برای استفاده در نماهای شیشهای میتوان از انواع لوورهای آهنی و یا لوورهای آلومینیومی استفاده کرد. از انواع لوور میتوان به لوور دوکی،لوورثابت و لوور مکعبی اشاره کرد.
نورپردازی نمای بیمارستان
نورپردازی سبب میشود نمای بیمارستان در هنگام شب نیز زیبا است و حس خوبی بر بینندهی آن القا کند و به همین دلیل نور پردازی از اهمیت بالایی برخوردار است. در زمان اجرای نورپردازی باید توجه داشت که مراجعه کننده به بیمارستان با اولین نگاه به کلیات ابتدا متوجه نمای ساختمان و سپس نورپردازی شود و از نورپردازی خیلی خیره کننده استفاده نکنیم.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته برای ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۱۰ دیدگاه