بازسازی خانه‌های قدیمی
02
شهریور

بازسازی خانه‌های قدیمی

بازسازی خانه‌های قدیمی

برای بازسازی در خانه‌های قدیمی روش‌های زیادی وجود دارد که هر یک از سبک معماری خاصی پیروی می‌کنند که درجات آسیب در هرکدام متفاوت است. به طور کلی می‌توان گفت که در خانه‌های قدیمی، بازسازی به دو روش سبکی و حفاظتی قابل پیگیری است که در ادامه این نوشته به این دو موضوع خواهیم پرداخت.

 

بازسازی خانه‌های قدیمی

بازسازی سبکی

در برخی از خانه‌های قدیمی ممکن است که مالک سبک و معماری خانه را بپسندد و این را در نظر بدارید که خانه را با کم‌ترین تغییرات در سبک معماری آن بازسازی کند و به معنای این است که ضمن تعمیر و تعویض بخش‌هایی از خانه، سبک معماری آن را حفظ کند و بخش‌ها و قطعات قدیمی را با قطعاتی مشابه و جدید تعویض کند.

 

بازسازی حفاظتی

میزان آسیب در خانه‌های قدیمی متفاوت است و همین موضوع سبب می‌شود اجرای عملیات بازسازی در آن‌ها متفاوت است و حتی در برخی خانه‌ها این میزان بسیار عمیق است و به عبارتی دیگر ساختار بنا ضعیف شده است و هدف از بازسازی آن تقویت ساختار آن است که به دلیل حساس بودن این موضوع باید قبل از شروع عملیات بازسازی به دقت بررسی شود و شرایط و چگونگی بازسازی آن تجزیه و تحلیل شود.

 

مراحل بازسازی در خانه‌های قدیمی

بازسازی در خانه‌های قدیمی و کلنگی باید طبق مراحل خاص پیش رود که این پیشروی از ابتدای تصمیم تا پایان کار بازسازی باید طبق اصول و قوانین خاص انجام پذیرد تا بتوان به نتیجه مطلوب دست پیدا کرد.

 

مرحله اول ، بازدید خانه

اولین مرحله در بازسازی خانه‌های قدیمی بازدید خانه و بررسی شرایط و وضعیت خانه است که در هنگام بازدید باید انتظارات و میزان بودجه در نظر گرفته شده را مد نظر قرار داد و بر همین اساس قسمت‌هایی از خانه را که در شرایط خوبی نیستند و احتیاج به باز سازی دارند و هم‌چنین خواسته‌های کارفرما و نیازهای ساکنین را مشخص کرد.

 

مرحله دوم، ترسیم پلان موجود و طراحی

در قسمت دوم باید وضع موجود خانه را ترسیم کرد که با استفاده از نرم افزارهای مربوطه پلان خانه را با داشتن ابعاد و اندازه ترسیم می‌کنیم و وارد فاز طراحی خانه می‌شویم و با توجه به نیازهای ساکنین، مقدار بودجه و سبک مورد نظر فضای داخلی و دکوراسیون داخلی خانه را طراحی می‌کنیم و بعد از توافق با کار فرما و ادیت‌های لازم در طراحی، بازسازی خانه قدیمی را برآورد هزینه می‌کنیم و بعد از توافق با کارفرما و مالک و عقد قرارداد وارد فاز اجرا می‌شویم.

 

مرحله سوم پیدا کردن پیمانکاران مربوطه

بازسازی خانه‌های قدیمی و کلنگی فرایندی حساس است و به همین جهت باید از پیمانکاران خبره و فنی استفاده کرد و به همین جهت باید پیمانکاران مطمئن را پیدا کرد. در این مرحله با دادن طرح و نقشه‌های اجرایی به پیمانکار چگونگی و روند شروع کار را مورد بررسی قرار می‌دهیم و پس از استعلام قیمت، زمان شروع کار، اتمام کار و عقد قرارداد با پیمانکار مربوطه روند پیشروی پروژه را ادامه می‌دهیم.

نکته قابل توجه در بازسازی ‌خانه قدیمی این است که بازه زمانی که پیمانکار باید کار خود را به اتمام برساند باید با پیمانکار مربوطه بسته شود که این مساله از طریق عقد قرارداد و برآورد خسارت قابل حل است.

نکته دوم وظیفه مالک یا مهندس ناظر در این بازه زمانی است که باید مواد و مصالح مربوطه را در اسرع وقت تهیه کند تا پروژه با توقف کار و مشکل روبرو نشود.

 

مرحله چهارم شروع به بازسازی

بعد از انجام مراحل فوق و در آخر عقد قرارداد با پیمانکاران مربوطه شروع به بازسازی خانه قدیمی می‌کنیم که این مرحله خود تابع اصول و قوانینی است و دارای مراحل و اقدامات متفاوتی است که این مراحل و اقدامات ته حد بسیاری به میزان بازسازی‌خانه قدیمی بستگی دارد. در صورت بازسازی در نما خارجی در درجه اول باید تجهیزات ایمنی مناسب در عابر پیاده و یا خیابان نصب شود.

  • جداسازی تمام تاسیسات مکانیکی مانند برق و آب.
  • پلمپ کردن تمامی لوله‌های فاضلاب با درپوش.
  • شروع به عملیات تخریب طبق طرح و نقشه‌های اجرایی با در نظر گرفتن اصول مهندسی.

سیمان‌کاری کف و دیوار چینی در بخش‌های مشخص شده که طراح در طرح خود در نظر گرفته است.

  • عایق‌کاری سرویس‌های بهداشتی بعد از عملیات سیمان‌کاری.
  • اجرای لوله‌کشی و برق‌کشی مطابق با طرح جدید.
  • گچ‌کاری.
  • نصب در و پنجره‌های جدید در خانه قدیمی.
  • بازسازی سقف بر اساس طرح.
  • شروع به کف‌سازی بخش‌های مختلف با در نظر گرفتن جزئیات.
  • شروع به بازسازی نمای جدید.
  • نقاشی دیوارهای داخلی ساختمان.
  • اجرای کابینت و کمدهای جدید.
  • نصب تجهیزات الکتریکی  و نورپردازی مانند طرح.
  • اجرا و نصب پارکت و کاغذدیواری.
  • نصب درهای داخلی واحد.
  • نصب شیرآلات و سینک.

 

انجام عملیات پاکسازی، تمیزکاری و اتمام پروژه

بعد از اتمام باز سازی در هر بخش مالک و یا ناظر موظف است هر بخش را به طور جداگانه چک کرده و طبق قراردادی که با پیمانکار بسته است آن‌ها را تحویل بگیرد تا اگر عیب و نقصی دارند در حین انجام عملیات بازسازی نسبت به رفع آن‌ها اقدامات لازم را انجام دهند تا در انتهای کار با مشکل اساسی مواجه نشوند.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این نوشته برای ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۵ میانگین: ۴.۸]