مزایای خانه هوشمند برای افراد سالمند
11
فروردین

مزایای خانه هوشمند برای افراد سالمند

مزایای خانه هوشمند برای افراد سالمند

خانه های هوشمند انتخاب امروز بسیاری از مردم جهان است. اما گاهی باور غلطی دیده می شود که بر عدم کارایی خانه های هوشمند برای  افراد سالمند دلالت دارد. این مسئله به هیچ عنوان صحت ندارد. عملکرد خانه های هوشمند چندان پیچیده و رایانه ای نیست. هر فردی در هر سنی با هر سطح دانشی از تکنولوژی می تواند قادر به استفاده از امکانات خانه های هوشمند باشد. حتی اگر گوشی همراه شما هوشمند نباشد هم باز می توانید از برنامه ریزی ها و سناریوهای از پیش تعیین شده ی خانه های هوشمند بهره مند شوید. برای مثال کلیدهای لمسی علاوه بر اینکه با نرم افزارهای درون تبلت ها و موبایل ها هماهنگ می شوند؛ با یک لمس جزیی و یا سناریوهای چیده ی شده ی قبلی خاموش و روشن خواهند شد. شما حتی می توانید از راه دور هم وضعیت خانه ی هوشمند والدین سالمند خود را کنترل کنید. در این مقاله قصد داریم به معرفی برخی از عمده ترین مزایای خانه هوشمند برای سالمندان بپردازیم.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

 

مزایای خانه هوشمند برای افراد سالمند

چرا خانه هوشمند و چرا برای سالمندان؟

با توجه به افزایش جمعیت سالمندی در جوامع مختلف، توجه به نیازهای اولیه، سلامت جسمی و ذهنی و ارتقای کیفیت زندگی آن ها از مهمترین موضوعات مورد بحث در جوامع به حساب می آید. سالمندان نیازمند فضاها و امکاناتی متناسب با شرایط جسمی و روحی خویش هستند،تا بتوانند احساس امنیت و امید به زندگی داشته و از این طریق علاوه بر داشتن یک زندگی بی دغدغه از دوران سالمندی خویش لذت ببرند.امروزه استفاده از فناوری ها در ساخت خانه های هوشمند، برای پشتیبانی و امنیت همه جانبه سالمندان امری ضروری می باشد. با پیشرفت های اخیر در حوزه فناوری ها در زندگی افراد،این امکان فراهم شده است تا با طراحی و ساخت خانه ی هوشمند در راستای کمک به سالمندان قدم های مطلوبی برداشته شود.خانه های هوشمند می توانند استقلال، کارآیی، رفاه و کیفیت زندگی سالمندان را افزایش داده و از بسیاری مشکلات جسمی و روحی جلوگیری کند.

 

بحران کهولت سن و نیاز به خانه های هوشمند

پیشرفت پزشکی و بهداشتی در نیمه ی دوم قرن بیستم باعث افزایش طول عمر انسان ها شد.بنا بر آمار سازمان جهانی بهداشت تا سال ۲۰۰۰، جمعیت افراد بالای ۶۰ سال حدود ۶۰۰ میلیون نفر بوده و این تعداد در سال ۲۰۲۵، به ۱/۲ میلیارد نفر خواهد رسید. امروزه مراقبت از سالمندان برای خانواده ها یک چالش مهم محسوب می شود.به دلیل وجود عواملی همچون کوچک و هسته ای شدن خانواده ها،کار کردن همه ی افراد خانواده و تغییر نگرش افراد،در آینده ای نه چندان دور این چالش به مشکلی بزرگ تبدیل خواهد شد. یکی از راه حل های مراقبت و حمایت از این جمعیت روبه رشد،استفاده از سیستم خانه هوشمند است.یک سبستم خانه ی هوشمند متناسب با نیازهای فرد می تواند به حفظ سلامتی و رفاه و زندگی راحت تر و شادتر کمک کند.

توجه به محیط و شناخت عوامل درونی و بیرونی محیط و تکنولوژی و استفاده از مصالح هوشمند می تواند در ایجاد محیط امن و راحت برای سالمندان تاثیرگذار باشد. با افزایش شمار سالمندان باید آگاهی معماران در لزوم طراحی فضای مناسب در جهت هوشمند سازی ساختمان برای بالا بردن رفاه ،آسایش و امنیت سالمندان افزایش یابد.

 

هدف از ساخت خانه های هوشمند

هدف ازساخت خانه های هوشمند این است که به افراد سالخورده وناتوان کمک کنندتا آنان بتوانند تا آنجاکه ممکن است به جای استقرار درآسایشگاه ها و مراکز نگهداری بطورمستقل درخانه های خودشان زندگی نمایند. پروفسور ولف به عنوان پژوهشگر این حوزه اعتقاددارد با توجه به این که تعداد ، افرادسالخورده ای که دردهه ۸۰ سالگی عمرخودقراردارند وتعداد افراد ناتوان بطور چشمگیری روبه افزایش است ، به همین علت انتظارمی رود درچنددهه آینده تقاضا برای این خانه ها شدیدا افزایش پیداکند، تاآنان بتوانند زندگی مستقل و خصوصی خودرا حفظ کنند. ولف اظهار داشت که ما باید توانایی افرادسالخورده وناتوان رابرای زندگی درخانه های خودشان حفظ کنیم.

به علاوه برای یادآوری به کسانی که فراموش می کنندکارهای خود را انجام دهند، خانه های مراقب هوشمند می توانند ساکنین خود را از زمان های بیماری یا خطرآگاه کنند.هرخانه هوشمندازطریق رایانه به سازمانهای دلخواه یا همسایگان وآشنایان موردنظرلینک خواهدشدتا درهنگام بروزمشکلات جدی آنان رامطلع نمایند. بخصوص افرادی که به فراموشی دچارند، بدین وسیله می توانند زندگی ایمن تری داشته باشند و امنیت آنها در منزل تا حد امکان تامین شود.

تکنولوژى ساختمان هوشمند امکانات متنوع و گسترده اى در اختیار می گذارد که هر شخص نسبت به نیاز خود می تواند از تمامی یا تنها بخشی از آن بهره مند گردد. با کمک این تکنولوژى تمامی وسایل و تجهیزات داخل ساختمان، بر حسب خصوصیات محل و نیاز استفاده کنندگان، توسط صفحه اى نمایش داده میشوند و از همانجا قابل کنترل و مدیریت هستند.

 

خانه هوشمند چیست؟

خانه‌ های هوشمند با هدف ایجاد آسایش و امنیت برای کاربران به سرعت در حال توسعه می باشند. خانه هوشمند یک مجموعه خانگی مناسب است که در آن می توان وسایل را بطور خودکار از راه دور از هر مکان متصل به اینترنت در جهان با استفاده از تلفن همراه یا دستگاه های شبکه ای دیگر کنترل کرد. یک خانه هوشمند دارای دستگاه های خود از طریق اینترنت است و کاربر می تواند عملکردهایی از قبیل دسترسی امنیتی به منزل، دما، روشنایی و سینمای خانگی را کنترل کند.

دستگاه های خانه هوشمند به یکدیگر متصل شده و از طریق یک نقطه اصلی، یک تلفن هوشمند تبلت، لپ تاپ یا کنسول بازی قابل دسترسی هستند. قفل درب، تلویزیون، ترموستات، مانیتور منزل دوربین، چراغ و حتی وسایلی مانند یخچال را می توان از طریق یک سیستم اتوماسیون خانه هوشمند کنترل کرد. این سیستم بر روی موبایل یا دستگاه های شبکه ای دیگر نصب شده است و کاربر می تواند برای اجرای برخی تغییرات برنامه زمانی ایجاد کند.

بازار جهانی هوشمندسازی منزل و خانه، در سال ۲۰۱۶ ارزش تخمینی حدود ۳۶ میلیارد دلار داشت و با رشد روزافزون دستگاه های مجهز به اینترنت، پیش بینی شده است که این بازار تا سال ۲۰۲۰ می تواند به ۸۰ میلیارد دلاری برسد. با این حال، هوشمندسازی منزل به دلیل تسهیل، بر خلاف طبیعت مبتنی بر ضرورت، با چالش هایی روبرو شده است .

فراموش نکنیم هوشمند کردن و اتوماتیک کردن تجهیزات خانه فقط برای راحتی و آسایش بیشترنیست، بلکه با هوشمند کردن ساختمان می توان اهداف دیگری را نیز دنبال کرد. محققان در زمینه خانه هوشمند علاوه بر ایجاد آسایش و آرامش بیشتر به ایمن کردن بیشتر ساختمان، بهینه سازی انرژی و اهداف دیگر مدیریتی هوشمند سازی ساختمان را انجام می دهند. خانه هوشمند از آن دسته از مزیت هایست که خیالتان را از بابت روشن ماندن چراغ، اجاق گاز یا سایر دستگاه ها راحت می کند بدین صورت که دیگر نیازی نیست نیمه مسیر به خانه بازگشت و به راحتی میتوان از فواصل دور روی لوازم خانه مدیریت و نظارت داشت. بنابراین با دارا بودن یک خانه هوشمند بدون نگرانی از شرایط خانه می توان خانه را ترک کرد و از مکان دیگر به کنترل محیط خانه پرداخت .

خانه های هوشمند از فناوری برای انجام کارهای منزل و فعالیت ها بصورت کاملاً اتوماتیک بدون کوچکترین مداخله کاربران استفاده می کنند. این سیستم ها به افراد این امکان را می دهند برای انجام فعالیت ها، از کنترل از راه دور استفاده کنند. هدف خانه هوشمند کمک به خلق یک خانه با کاربری راحت تر، لذت بخش تر و سالم تر برای زندگی می باشد.

 

خانه های هوشمند و سالمندان در خانه

خانه هوشمند برای سالمندان و یا افراد ناتوان که در اصطلاح تجهیزات هوشمند کمک کننده نامیده می شوند، بکار می روند و همان اهداف را دنبال می کنند، اما بایستی اضافه کنیم که این خانه های امن تر به سالمندان این امکان را می دهند که زمان بیشتری را به تنهایی در خانه بتوانند سپری کنند. مقوله سالمندان در خانه، یک روند روبه رشد می باشد که بر روی نگهداری سالمندان برای مدت بیشتری در خانه با افزایش سن تمرکز کرده است. یکی از المان های اصلی این موضوع، با کیفیت نگه داشتن سطح زندگی این افراد می باشد. با ترکیب سیستم های خانه هوشمند با ایده سالمندانِ در خانه، سالمندان می توانند لذت و راحتی بیشتری را در خانه هایشان تجربه کرده و همچنین امنیت خانه مانند سایر عوامل دیگر نیز افزایش یابد.

 

مزایای خانه هوشمند برای افراد سالمند

خانه های هوشمند برای افراد سالخورده در خانه می توانند به بالابردن سطح کیفی زندگیشان کمک شایانی بکند، بویژه زمانی که با سایر تکنولوژی های دیگر ترکیب شده باشد. بسیاری از این راهکارهای ارائه شده حال حاضر، برای تعدادی از مثال های زیر در حال تکمیل شدن می باشند و هنوز به مرحله امتحان و تست نرسیده اند. به هر حال، تکنولوژی که از این فعالیت ها پشتیبانی می کند به سرعت در حال تغییر می باشد. خانه های هوشمند می توانند بسیاری از وظایف را انجام داده و در طی این سال ها بهبود بسیار یافته اند. مزایای خانه هوشمند برای سالمندان بسیار مهم و کاربردی است.

 

سیستم روشنایی بی دردسر

اولین حسن خانه های هوشمند برای افراد سالخورده سیستم روشنایی بی دغدغه است. جهت روشن کردن لامپ در حالت عادی خانه ها، باید به محل نصب کلید مراجعه کرد و کلید را به صورت دستی روشن یا خاموش نمود. اما اگر والدین شما توان زیادی در راه رفتن ندارند؛

به راحتی در حین استراحت هم می توانند سیستم روشنایی خانه را کنترل کنند. برای این منظور کافی است یک اپ ساده بر روی تلفن همراه فرد سالخورده نصب کنید و نحوه ی استفاده از آن را به شخص آموزش دهید. البته برنامه ریزی های قبلی نیز ممکن است.

 

تغییر وضعیت سیستم تهویه ی هوای خانه

یکی از مزایای خانه هوشمند برای سالمندان، سیستم تهویه ی هوای سریع و کاربردی است. افراد سالخورده چندان طاقت گرما و یا سرمای تابستان و زمستان را ندارند. اینکه در طول روز نسبت به تغییر دمای خانه تمایل داشته باشند، امری طبیعی است. در حالت عادی معمولا سیستم های تهویه ی هوا برای خنک سازی یا گرم کردن فضای خانه، کمی فرصت لازم دارند. این مدت زمان ممکن تا ۳۰ دقیقه طول بکشد. مسلما چنین شرایطی باعث آزردگی خواهد شد. سیستم های گرمایشی و سرمایشی خانه های هوشمند چنین مشکلی را نخواهند داشت و به سرعت تغییر وضعیت می دهند.

 

قدرت تعریف سناریوهای کنترلی

از دیگر فواید این خانه ها برای افراد سالمند، قدرت تعریف سناریوهای کنترلی است. برای مثال زمانی که قصد برگزاری یک مهمانی را داشته باشید، خواهان روشن شدن تمامی لامپ های خانه هستید و یا هر روز صبح در یک ساعت مشخصی که از خواب بیدار می شوید، تمایل به کنار رفتن اتوماتیک پرده های اتاق خواب دارید. این سناریوهای برنامه ریزی برای افراد سالخورده می تواند فراموشی را هم کنترل کند. برای مثال فرد ممکن است فراموش کند که باید چراغ های حیاط خانه را پس از غروب خورشید روشن نماید. می توان یک سناریوی مشخص تعیین کرد تا هر روز در یک تایم خاصی چراغ های حیاط روشن شوند.

 

وجود یک سیستم امنیتی قدرتمند در خانه هوشمند

مسئله ی امنیت برای اشخاص سالخورده ای که تنها زندگی می کنند، موضوع بسیار مهمی است. از دیدگاه کارشناسان مهم ترین عضو لیست مزایای این خانه ها برای سالمندان، امنیت است. دزدگیرهای سیستماتیک، دوربین های حافظتی پر قدرت و سنسورهای حساس به دود و آتش تعدادی از اجزای یک سیستم امنیتی مناسب در این خانه ها هستند.

 

کاهش وابستگی و افزایش ایمنی در سالمندان

به طورکلی خانه هوشمند را به عنوان اقامتگاهی مجهز به فناوری می دانیم که نظارت بر بهبود کیفیت زندگی و استقلال جسمی دارد. بنابراین ما به دنبال شیوه های خلاقانه ای با استفاده از فناوری اطلاعات برای تقویت استقلال و کیفیت زندگی سالمندان هستیم. خانه هوشمند به کسانی که دارای اختلالات شنوایی، بینایی یا شناختی و… هستند، کمک می کند تا کارها را به صورت مستقل انجام دهند.

عملکرد خانه هوشمند می تواند تا حد زیادی برای تأمین نیازهای سالمندان گسترش یابد. این عملکرد چند منظوره خانه هوشمند دلالت بر تنوع و همچنین انعطاف پذیری دارد. پروژه های بی شماری شامل فناوری خانه هوشمند برای سالمندان در سراسر جهان با هدف کاهش سطح وابستگی و افزایش ایمنی اجرا شده است. از مهم ترین آسیب سالمندان در خانه به زمین خوردن در منزل و سوختگی با آتش که بیشتر به علت فراموش کردن خاموش کردن اجاق گاز یا شعله ها است اشاره کرد.سالمندانی که در خانه های هوشمند زندگی می کنند به دلیل وجود سنسورهای حساس و یاداورها از بروز مشکلات این چنینی جلوگیری می شود. درصورت به وجود آمدن مشکلاتی همچو آتش سوزی پس از قطع شیرگاز،آب پاشی و بازکردن پنجره ها توسط سیستم با فوریت ها و خانواده سالمند تماس می گیرد

 

افزایش طول عمر سالمندان

خانه هوشمند می تواند باعث افزایش طول عمر سالمندان در جامعه مدرن شود که در آن فناوری های دیجیتال می توانند راه حل های مورد نیاز را ارائه دهند. در واقع زمانی که کیفیت زندگی و امنیت سالمندان بالا برود، امید به زندگی و طول عمر آنان نیز به تبع افزایش پیدا خواهد کرد.

 

سرگرمی و فعالیت های اینترنتی

برای افراد سالخورده ای که از آنلاین بودن لذت می برند، فعالیتهای گروهی برای آنها وجود دارد که از طریق کامپیوترها، لب تاپ ها، تبلت ها و یا گوشی های هوشمند بتوانند از بازی های آنلاین، شبکه های اجتماعی  و سایر وب سایت ها لذت ببرند. ویدیو و سیستم های صوتی در هر اتاقی برای دیدن فیلم های آنلاین، عکس ها و موسیقی در نظر گرفته شده اند. تجهیزات متصل به اینترنت در این خانه ها می توانند در شبکه های خانگی قرار گیرند، مانند تجهیزات متصل به ایمیل ، تلویزیون ها، استریوهای پخش کننده موسیقی و بسیاری از این موارد.

 

نظارت بر مراقبت های بهداشتی

نظارت از راه دور بر مراقبت های بهداشتی همچون یادآوری داروها، آزمایشات پزشکی روزانه، هماهنگی مراقبت های پزشکی، ارائه خدمات پزشکی و مراقبت از راه دور، هماهنگی و ارائه خدمات خانوادگی، ارتباطات روابطی که باعث پیشگیری و مبارزه با تنهایی و افسردگی سالمندان خواهدشد از یک طرف و امنیت خانه جلوگیری از سقوط، امنیت روشنایی و عدم ترس بابت تاریکی و تنهایی از جمله مزیت های دیگر خانه های هوشمند برای سالمندان است.

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]