فلاشینگ بام چیست؟
16
شهریور

فلاشینگ بام چیست؟

فلاشینگ بام چیست؟

در ساخت و ساز و طراحی خانه یکی از اصولی که بسیار مهم است و حتی در قیمت آن خانه تاثیر گذار است نمای ظاهری آن است که به چشم افراد می آید. در برخی از موارد دیگر، مانند ساختمان های قدیمی که ارزش تاریخی دارند برای جلوگیری از تخریب، نیاز به ترمیم و راهکاری برای شکل گیری نمای قدیمی دارند.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

فلاشینگ بام چیست؟

فلاشینگ چیست؟

فلاشینگ ابزاری جهت پوشاندن سقف شیروانی، قرنیز پنجره و پشت بام است که مانع از ریزش آب بر روی دیوارهای ساختمان می شود. فلاشینگ نما ابزاری است که اغلب جهت آب بندی نمای ساختمان و پنهان نمودن سازه شیروانی به کار می رود. این ابزار با توجه به اهداف طراح، طرح و پروفیل فلاشینگ و وظیفه و عملکرد آن از انواع مختلفی از ورق های روغنی، سیاه، گالوانیزه و گالوانیزه رنگی در ضخامت های دلخواه قابل تولید است.

فلاشینگ یا گاتر به ورقی گفته می شود که باعث پوشش درز بین ساندویچ پانل ها اعم از ساندویچ پانل سقفی، ساندویچ پانل دیواری و سردخانه ها و همچنین پوشاندن تیزه تاج رو تاج زیر خط الراس و خط القعر جهت جلوگیری از نفوذ آب وبصورت هوابند، درزبند وغبار بند می‌ شود و همچنین بعنوان زیباسازی پانل مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر اینها فلاشینگ قاب پنجره و فلاشینگ قاب هم برای زیبایی ساندویچ پانل مورد استفاده قرار می گیرد. ابعاد و اندازه و مقاطع فلاشینگ ها بسته به اندازه نهایی کار شده می باشد که متغیر است. جنس فلاشینگ ها از ورق آهنی گالوانیزه و یا آلوزینک و یا آلومینیوم می باشد که ضخامت آن ها هم متغیر است. ضخامت فلاشینگ ها از ۰٫۴ میلیمتر به بالا است.

 

انواع فلاشینگ شیروانی

  • فلاشینگ نمای هلالی در ابعاد ۳۳، ۴۱٫۵، ۵۰، ۶۲٫۵ سانتی سینه داخل و بیرون
  • فلاشینگ نما پله دار دو پله، سه پله، چهار پله در ابعاد و ضخامت های دلخواه
  • فلاشینگ نما های آیینه ای در ابعاد و ضخامت دلخواه
  • فلاشینگ نما های پشت بام در طرح های هلالی و پله دار

 

مزایای فلاشینگ

  • جلوگیری از پیچیدن باد در سازه
  • ایجاد نمایی زیبا در زیر سقف های شیروانی
  • آب بندی مناسب سقف شیروانی

 

نصب فلاشینگ نما

  • سطح روی دیوار که قرار است فلاشینگ برروی آن نصب شود حتما باید به وسیله ملات سیمان صاف و مستحکم گردد.
  • درصورت باد خیزبودنِ محلِ نصب فلاشینگ، باید از وسایلی مانند قوطی یا نبشی جهتِ زیرسازی استفاده شود تا فلاشینگ به قوطی یا نبشی پیچ یا پرچ شود.
  • ملات سطح روی دیوار بام و حیاط که قراراست فلاشینگ بر روی آن نصب شود باید کمی شیب به داخل داشته باشد تا آب باران یا برف برسطح خارجی دیوار نما نفوذ نکند. البته در زیر سازی کف جلو پنجره و المان نما، این شیب باید به سمت نمای بیرون باشد تا هنگام بارندگی آب به سمت داخل اتاق یا بدنه دیوار نما نفوذ نکند.
  • محل اتصال قطعات فلاشینگ نما باید توسط چسب آب بندی یا بتونه کاری یا رنگ کاری شود تا آب بندی به صورت کامل انجام شود.
  • لبه خارجی فلاشینگ باید به اندازه ای از دیوار فاصله داشته باشد که هنگام بارندگی قطرات آب از روی سطح فلاشینگ بر روی نمای ساختمان نفوذ نکند.

 

فلاشینگ دیوار و پنجره

یک راهکار اساسی و طولانی مدت برای جلوگیری از ورود باران به داخل محیط مسکونی و پایه پنجره ها را می توان با به کارگیری فلاشینگ پنجره پاسخ داد و در کنار آن می توان با استفاده از نمای فلاشینگ، زیبایی نما پنجره را به صورت چشمگیری افزایش داد و از لک شدن پنجره ها در هنگام بارش باران جلوگیری کرد. استفاده از نمای فلاشینگ پنجره در نما و ساختمان یکی از پرکاربرد ترین موارد استفاده از این خدمات می باشد زیرا با نصب این ورق ها می توان از برخورد آب باران با پنجره و نفوذ در ساختمان جلوگیری به عمل آورد.

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]