طراحی ویلای چوبی
طراحی ویلای چوبی و همه چیز درمورد آن
به طور کلی، به سازههایی کلبهی چوبی میگویند که متراژ آنها تا ۸۰ متر مربع باشد و از دیوارهایی کامل با سقفهای بسته که از جنس چوب است نیز برخوردار باشد. به سازههایی که متراژ آنها از ۸۰ متر بیشتر باشد خانه چوبی گفته میشود. قابل ذکر است که ممکن است اسکلت سازه با دیگر متریالها تلفیق شود که انعطاف پذیری بسیار مفیدی به وجود میآید.
برای آشنایی با طراحی ویلای چوبی، این نوشتهها را هم بخوانید!
چرا طراحی ویلای چوبی؟
بیش از ۷۰ درصد ساختمانهای مسکونی در آمریکا، کانادا، روسیه و خیلی کشورهای دیگر از چوب میباشد. دلیل این اتفاق میتوان این طور گفت که خانه و ویلا چوبی به علت سبک بودن، زمان ساخت کوتاه، ضد زلزله بودن، زیبایی منحصر بفرد، سازگاری با محیط زیست میباشد. به نوع ویژهای از اقامتگاههای سنتی و بومی اکوکمپ میگویند. معمولا اکوکمپها در منطقهای خاص با چشم اندازهای زیبا قرار میگیرند که علاوه بر بومی بودن از قوانین طبیعت نیز پیروی میکنند.
استحکام بالای این سازه موجب شده که برای مناطق شمالی مناسب باشد که ساخت و طراحی ویلا در این قسمت بیش از هر بخش دیگری از کشور ما رونق دارد. در اجرای خانههای چوبی و طراحی ویلای چوبی رعایت اصول استاندارد در مراحل ساخت ضرورت دارد تا نتیجهای دلخواه حاصل گردد. تیپهای مختلفی از این نوع سازه قابلیت اجرا دارند و امکان ساخت سازه یک یا چند طبقه با استفاده از الوارهای چوبی به عنوان یک مزیت برای این سازه قلمداد میگردد.
اکوکمپها اشکال گوناگونی دارند مانند خانههای گنبدی، کلبههای چوبی، خانههای سنتی و بومی و یا حتی اتاقکهایی که تزیینات ویژه دارند. قرارگیری در مکان جذاب و طبیعت بکر، اداره اکوکمپ توسط اهالی و بومیان همان منطقه، پذیرایی از میهمانان مطابق با آیین و رسوم بومی به علاوه رعایت آداب و رسوم در طراحی اکوکمپها از ویژگیهای اکوکمپها محسوب میشوند.
اکوکمپها، حضور در طبیعت به زیباترین و بهترین حالت ممکن به شمار میروند. اقامتگاههایی هستند که هیچگونه آسیبی به طبیعت وارد نمیکنند و کمترین دی اکسید کربن را تولید میکنند. به بیان دیگر اکوکمپ به هیچ عنوان بافت سنتی طبیعت و پوشش جانوری و گیاهی را نابود نمیکند. همچنین پسماندها مدیریت و تفکیک میشوند و در منطقه و طبیعت رها نمیشوند. قابل ذکر است که این اقامتگاهها با توجه به محل قرار گیری شان در روستاها یا طبیعت با هم تفاوتهای بسیار زیادی دارند و با سازههای چوبی نیز متفاوت هستند.
طراحی ویلای چوبی برای ایمنی در برابر زلزله
ساختار چوب به طور طبیعی به صورتیست که انرژی ارتعاش را به سرعت مستهلک کرده و اجازه نمیدهد که در راستای طولی پدیده تشدید اتفاق افتد و همینطور به دلیل وزن بسیار پایین این متریال نسبت به ساختمانهای فولادی و بتنی ( در حدود ۲۰ تا ۳۰ در صد ) نیروی زلزله بر آن بی تاثیر خواهد بود به همین خاطر یک سازه چوبی را میتوان یک ساختمان کاملا ضد زلزله عنوان کرد البته این در صورتی است که طراحی سازه کاملا علمی و اصولی انجام پذیرد.
سلامت بیشتر با طراحی ویلای چوبی!
طبق تحقیقات بسیاری از متریالهای استفاده شده در ساختمانهای سنتی اعم از سیمان، گچ، پشم شیشه، انواع عایقهای حرارتی، رنگهای مورد استفاده، یونولیتهای سقفی و غیره نه تنها برای محیط زیست مخرب و آسیب زا هستند و همچنین برای تولید آنها از انرژی زیادی استفاده میگردد که خود باعث آلودگی آب و هوا میشود بلکه برای انسان به صورت مستقیم آلرژیزا و مضر میباشد.
چوب یک ماده کاملا طبیعی است و هماهنگی بالایی با بدن انسان و همچنین محیط پیرامون خود دارد. چوب نه تنها برای انسان و محیط زیست مضر نیست بلکه حضور چوب در محیط اطراف خواص بسیاری در جهت رفع بیماری و کاهش استرس، تنظیم فشار خون، تامین رطوبت مورد نیاز بدن، فیلتراسیون هوای تنفسی و کاهش فعالیت سیستم سمپاتیک عصبی را دارا میباشد.
ویژگی آکوستیکی در طراحی ویلای چوبی
با توجه به اینکه چوب عایق صدا نیست اما باعث جلوگیری از خارج شدن انعکاس صدا به بیرون اتاق از طریق جذب موجهای صدا میشود. اگر بخواهیم چوب را با رقبای دیگری که در زمینه عایق بندی کارایی دارند مقایسه کنیم به این نتیجه میرسیم که کارایی چوب در این زمینه از بقیه بسیار بیشتر است به خصوص در مواقعی که بین اتاقهای مختلف برای عایق کاری استفاده میشود. در سالنهای کنسرت از چوب زیاد استفاده میشود زیرا به شکل طبیعی صدا را خفه میسازد و صدای خوبی در محیط ایجاد میکند.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه