ارتباط رنگ و نورپردازی در معماری
20
مهر

ارتباط رنگ و نورپردازی در معماری

ارتباط رنگ و نورپردازی در معماری

یکی از اجزا مهم در دکوراسیون منزل و اجرای دکوراسیون داخلی مسکونی و طراحی ساختمان نورپردازی و رنگ آمیزی می باشد، این دو در کنار عناصر دیگر یعنی طراحی ساختار، مصالح و نظم فضا خود را نشان می دهند.

اگر نظر روانشناسان را درباره رنگ و نور بپرسید آن ها به شما این جواب را می دهند که نور و رنگ فضا ارتباط مستقیمی با روحیات انسانی و احساسات آن ها دارد.

بعضی از کارشناسان و معماران به دلیل آگاه نبودن از رنگ شناسی اشتباه های بزرگی انجام می دهند که باعث می شود صدمات روحی بسیاری به افراد آن منزل یا شرکت وارد کند.

همه شما می دانید که نور و رنگ تاثیر به سزایی روی افراد به صورت مستقیم دارد و این تاثیر آرامش و آسایش در فضا به پارامتر های زیادی تاثیر دارد.

تا به این قسمت متوجه شدید تاثیری که نور و رنگ در مکان های مختلف و زمان های مختلف می گذارید یکی از ویژگی های مهم طراحی دکوراسیون و معماری داخلی می باشد.

 

ارتباط رنگ و نورپردازی در معماری

نور در طراحی

طراحان امروزی به جز رنگ و نور از عناصر دیگری نیز برای طراحی ساختمان استفاده می کنند.

زمانی که نور را به فضا یا خانه راه می دهید باعث می شود قسمت های مختلف خانه به خوبی نشان داده شوند و پدیدار می شوند.

همان طور که می دانید نور با هر رنگی یک چهره متفاوت از خود نشان می دهد، نور در هز ساهت از شبانه روز نیز می تواند تغییر چهره دهد، یا این که بسته به اقلیمی که شما زندگی می کنید و یا بر اثر تغییر فصل ها می تواند از خود شکل های متفاوتی را نشان دهد.

نور تنها برای روشنایی بخشیدن به درون ساختمان نمی باشد بلکه این نور می تواند تزئینات ساختمان شما را نیز به نمایش در بیاورد که باعث اهمیت می باشد.

زمانی که معماران ایرانی برای خانه ای طراحی را شروع می کنند اصل طراحی را بر اساس نورپردازی و تزئینات قرار می دهند تا بتوانند زیبایی های بنا را به همه نشان دهند.

در طراحی نیز معمارارن از رنگ ها نیز استفاده می کنند تا بتوانند روشنایی و نور فضا را بیشتر کنند و در کنار آن هماهنگی را رعایت می کنند تا بتوانند شفافیت را بیشتر جلوه کنند.

 

روان شناسی رنگ در طراحی

روانشناسان رنگ ها را این گونه تعریف می کنند که رنگ ها می توانند نماد زندگی و جلوه دادن به زندگی باشد و جهانی که بدون رنگ است از دید انسان ها نیز مرده می باشد.

اگر به این توجه کرده باشید رنگ های موجود ثمره و نتیجه نور های اصلی می باشند، و همان طور که همه شما می دانید در تاریکی هیچ رنگی وجود ندارد.

بنابراین برای مثال می توان گفت که آتش می تواند نور را به وجود آورد و نور نیز می باواند رنگ ها را به وجود آورد.

روانشناسان امروزی به این نتیجه رسیده اند که هر رنگی می تواند تاثیر به سزایی بر روی جهان هستی بگذارد که می تواند دافعه، جاذبه، تعادل و توازن نیز باشد.

هر رنگی می تواند حس شما را برملا کند، زمانی که یک فرد از یک رنگ بسیار زیاد استفاده می کند می تواند نشان دهنده شخصیت درونی او باشد.

برای مثال می توان این گونه گفت که در مراسم های عروسی همه افراد رنگ های شاد می پوشند و در مراسم های عزا و عزاداری همه افراد از رنگ های تیره استفاده می کنند.

 

تاثیر رنگ ها در طراحی

  • رنگ قرمز: این رنگ را محرک و تقویت کننده می دانند. یکی از ویژگی های رنگ قرمز می توان این گونه گفت که در زمان قرون وسطی پزشکان با نور های قرمز که در اختیار داشته اند بیمار هایی چون مخملک، آبله و سرخک را و بسیاری از بیماری های دیگر که مربوط به پوست بوده را درمان می کردند. حتی این رنگ را می توانید در طراحی آشپزخانه نیز استفاده کنید زیرا این رنگ بسیار اشتها آور می باشد در هر طیفی که باشد.
  • رنگ سبز: این رنگ بسیار آرامش دهنده و آسایش را به شما القا می کند و شما می توانید این رنگ را در اتاق خواب خود استفاده کنید تا بتوانید استراحت کنید. در کشور های مختلف از رنگ های آبی و سبز که تناژ سردی دارند استفاده زیادی می کنند.
  • رنگ زرد: این رنگ می تواند حشرات را از محل زندگی شما دور کند، زیرا اکثر گل های طبیعی دارای رنگ قرمز درون خود می باشند و برای همین زنبورها جذب رنگ قرمز می شوند. برای بیمارانی که بسیار منزوی و درون گرا هستند در بیمارستان های روانی از اتاق هایی با رنگ زرد استفاده می شود. رنگ زرد یک رنگ محرک هوشی و ذهنی به حساب می آید و برای تقویت چشم بسیار خوب است. این رنگ یعنی رنگ زرد موجب آرامش و تسکین ناراحتی و آشفتگی بسیار مفید می باشد. در بیمارستان ها این رنگ را برای اتاق افرادی که تب بسیار دارند تجویز می کنند.
  • رنگ آبی: این رنگ همان طور که می دانید رنگ سردی می باشد. این رنگ در بیمارستان های روانی برای افرادی به کار می رود که بسیار خشن و پرخاشگر هستند و زود عصبانی می شوند.

جامعه شناسان به این نتیجه رسیده اند که رنگ ها می توانند تاثیر به سزایی بر جامعه بگذارد، این رنگ ها هستند که به شما نشان می دهند که یک کشور می تواند پیشرفت کند با باعث شکست در کشور شود.

اگر رنگ هایی که انتخاب می کنید درست انتخاب نشود باعث می شود تاثیر بدی بر روی افراد یک جامعه و حتی فضایی کوچک بگذارد.

 

تاثیر نور در فضا

شما می توانید با در نظر گرفتن نور که یکی از مولفه های اصلی در هر فضایی می باشد شما می توانید با استفاده از نور شکل خاصی از فضا را به همه نشان دهید، تا بتوانید الگوی کلی درستی را پیدا کنید.

در سبک و معماری ایرانی شما باید از همین نور پردازی به سبک ایرانی استفاده کنید و اگر این کار را از معماری داخلی غربی تقلید کنید باعث می شود جلوه فضا شما بهم بریزد و از بین برود.

زمانی که نور به سطحی برخورد می کند در آن زمان نور از سطح به چشم ما منعکس می شود و باعث می شود ما بتوانیم جلوه های آن فضا را به چشم ببینیم.

 

پروژه های مرتبط با این مقاله که توسط شرکت دکوطرح طرح انجام شده است:

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله برای ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۳ میانگین: ۵]