تکنولوژی‌های نوین ساختمانی
17
مرداد

تکنولوژی‌های نوین ساختمانی

تکنولوژی‌های نوین ساختمانی

در دنیای امروزی هر روزه تکنولوژی‌های نوینی وارد صنعت ساخت و ساز می‌شود و با ورود خود کل صنعت ساخت و ساز را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در واقع تکنولوژی ساختمان مجموعه‌ای از روش‌ها است که با کاربرد این تکنولوژی در صنعت ساختمان باعث به وجود آمدن فرصتی جهت بهبود عملکرد پروژه برای ساخت بهتر، مقاومت بیشتر، امکانات رفاهی بهتر و… متناسب با نیازهای بشر است.

با بکارگیری و استفاده از تکنولوژی‌های معتبر و نوین این امکان را فراهم می‌کند تا بهره‌وری از صنعت ساختمان به میزان ۳۰ الی ۴۵ درصد افزایش یابد و از طرفی دیگر قابلیت پیش‌بینی و اطمینان از مواد و مصالح به کار برده در این صنعت به طور چشم‌گیری افزایش یابد و این موضوع امروزه به لحاظ فشار زیادی که بشر بر روی منابع طبیعی وارد می‌کند از اهمیت زیادی برخوردار است و همین موضوع سبب شده در بسیاری از کشورهای پیشرفته و یا در حال پیشرفت از نهادهایی جهت بهره‌گیری بیشتر از این تکنولوژی‌های نوین در صنعت ساختمان کمک بگیرند.

 

تکنولوژی‌های نوین ساختمانی

از موارد مهم نکنولوژی‌های ساختمان می‌توان به پرینت‌های سه‌بعدی، واقعیت مجازی، هوش مصنوعی، بتن خود ترمیم، پهبادها، مدل‌سازی ساختمان، ماشین‌سازی و فناوری‌های قابل حمل اشاره کرد.

 

پرینت سه‌بعدی در صنعت ساختمانی

این تکنولوژی این امکان را به ما می‌دهد که با بهره‌گیری از مزایایی هم‌چون هزینه نهایی، بهبود پایداری و به وجود آوردن طرح‌هایی به مراتب بهتر و قوی‌تر به جهت ساخت پروژه‌ای متفاوت‌تر قدم برداریم و ما با بهره مناسب از این تکنولوژی به قابلیت‌های بسیار نامحدودی در روند ساختمان و بنا دست پیدا خواهیم کرد.

بر اساس آمار منتشر شده در بازار سال ۲۰۱۸، بتن‌های ساخته شده در سال ۲۰۱۷ به وسیله پرینت‌های سه‌بعدی چیزی در حدود ۳ میلیون دلار بوده است که این مقدار در سال ۲۰۲۳ به چیزی در حدود ۴۸ میلیارد دلار خواهد رسید که این خود یعنی افزایش ۳۱۷ درصدی در هر سال است.

 

مدل‌سازی اطلاعات ساختمان در صنعت ساختمانی

یکی دیگر از تکنولوژی‌های نوین در صنعت ساختمان است که نقش بسیار مهمی در انتقال دیجیتال در صنعت ساخت و ساز را بر عهده دارد و در این صنعت دارای رشد بسیار زیادی است و با قابلیتی که دارد باعث حذف معضل‌هایی هم‌چون کمبود بودجه، تاخیر در اتمام پروژه ساختمانی و مشکلاتی هم‌چون کنترل کیفیت را می‌دهد و باعث می‌شود که روش طراحی، ساخت و کارکرد ساختمان به کلی تغییر پیدا کند. مدل‌سازی اطلاعات ساختمان شامل پردازش، برنامه‌ریزی، طراحی، نرم افزار، مدل‌سازی و اطلاعات است.

 

ماشین‌سازی در صنعت ساختمانی

یکی دیگر از تکنولوژی‌های مدرن و در حال پیشرفت در صنعت ساختمان است که دارای گستره بسیار وسیعی در این صنعت است و تمام مراحل اجرای ساخت یک پروژه ساختمانی از برنامه‌ریزی تا حفظ و نگه‌داری را شامل می‌شود. به کارگیری از حسگرها یکی از تکنولوژی‌هایی است که داده‌های اطلاعاتی را پردازش می‌کند و نمونه‌ای از ماشین‌سازی در صنعت ساختمان محسوب می‌شود که این تکنولوژی شامل بهبود، بهره‌وری، قابلیت اعتماد، نوآوری و پردازش است.

 

پهبادها در صنعت ساختمانی

این تکنولوژی یکی از تازه واردها در صنعت ساخت و ساز است، استفاده از پهباد می‌تواند روش و شیوه اجرای ساخت و ساز را در صنعت ساختمان به کلی تغییر دهد و امروزه در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی بزرگ کاربرد بسزایی دارد و از ویژگی‌های بسیار مهم این تکنولوژی کاهش نیروی انسانی، کاهش زمان، کم کردن بسیاری از خطاهای انسانی و افزایش چشم‌گیر ایمنی در پروژه‌ها و کارگاه‌های ساختمانی را به همراه دارد.

یکی از بارزترین نمونه‌های استفاده از این تکنولوژی در شهر ابوظبی امارات است که شهرداری این شهر برای نظارت بر عملیات‌های ساختمانی و پروژه‌های بزرگ و رعایت استانداردهای ساختمان‌سازی، از این تکنولوژی بهره می‌برند.

 

واقعیت مجازی در صنعت ساختمانی

این تکنولوژی تاثیر بسیار زیادی در قوه تخیل و استفاده از آن در صنعت ساخت و ساز را دارد که در آن محیط‌های شبیه‌سازی شده جایگزین دنیای واقعی می‌شوند. بدون شک می‌توان گفت پروژه‌های ساختمانی روز به روز  در حال تحول و پیچیده شدن است که این تکنولوژی می‌تواند به آشکارسازی و مشخص کردن خطاهای طراحی و خطاهای محاسباتی کمک بسیار زیادی کند.

 

هوش مصنوعی در صنعت ساختمانی

هوش مصنوعی مانند واقعیت مجازی کاربرد بسیار زیادی در صنعت ساختمان دارد. به کارگیری هوش مصنوعی تنها به ربات‌هایی مانند ماشین‌آلات بدون سر نشین محدود نمی‌شود بلکه نیاز به الگوریتم‌هایی دارد که این پتانسیل را بدارد برنامه زمانی و کاری پروژه ساختمانی را رو به بهبود ببخشد و مدیریتی در تشخیص تصاویر و مدیریت ریسک را به همراه بدارد.

 

بتن خود ترمیم در صنعت ساختمانی

ترک‌های به وجود آمده در ساختمان و خرابی ساختاری همه منشا نگرانی بسیاری برای مالکان می‌شود. بتن خود ترمیم یکی دیگر از تکنولوژی‌های صنعت ساختمان است که ابزاری برای رفع این نگرانی‌ها است.

محققان دانشگاه کمبریج با بهره‌گیری از این تکنولوژی که توسط ریز کپسول‌ها و ریز سیال‌های دولومیت به منظور پیشرفت و توسعه در صنعت ساخت و ساز به دست آورده‌اند آن را به عنوان مصالحی که خود ترمیم می‌شوند اعلام کرده‌اند. به طور کلی این ریز کپسول‌ها حاوی عناصر ترمیم کننده اپوکسی یا پلی یورتان است که امکان ترمیم در ترک‌های کوچک را به وجود می‌آورد.

هر روزه تکنولوژی در صنعت ساخت و ساز توسعه چشم‌گیری پیدا می‌کند که هرکدام از این تکنولوژی‌ها نقش بسیار مهمی در صنعت ساختمان دارد و دست بشر را در ساخت بهینه، طراحی‌های پیچیده و دلخواه، روند سریع پروژه‌های ساختمانی، امنیت بیش‌تر نیرو‌های انسانی، پیشرفت، استفاده صحیح و بهینه از مصالح و… باز گذاشته است.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این نوشته برای ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۳ میانگین: ۴.۷]