قوانین بازسازی ساختمان
قوانین بازسازی ساختمان
امروزه در ساخت ساختمان و بازسازی منزل و بازسازی ساختمان قوانین اهمیت ویژهای دارند و در دنیای امروز و با توجه به افزایش چشمگیر جمعیت آپارتماننشینی هر روز بیشتر از قبل گسترش یافته است و هر روز شاهد این موضوع هستیم که ساختمانهای قدیمی بیشتری تخریب میشوند و برجهای بلند جای آنها را میگیرد اما باید به این نکته توجه داشت هم اکنون نیز خانههای قدیمی در تمام دنیا طرفداران خاص خودشان را دارند.
بسیاری از افرادی به دلیل عادت، آرامش و حس مالکیتی که در خانههای قدیمی خود دارند حاضر به تعویض خانههای خود با آپارتمانهای نو نمیشود و برخی از افراد هم وجود دارند که بعد از مدتی زندگی در آپارتمان و آپارتمان نشینی خسته میشوند و ترجیح میدهند به سراغ خرید خانههای قدیمی و تک واحدی بروند.
با توجه به تمام این موضوعها خانههای قدیمی هرچقدر که زیبا و راحت شوند باز به گذشته تعلق دارند و فرسوده شدهاند. این موضوع بانگر این است که احتمالا تاسیسات و بنای این خانهها دیگر غیر قابل استفاده هستند و یا در بهترین حالت فرسوده هستند.
در نتیجه راه حل حفظ چنین خانههایی نوسازی، بازسازی و تغیر دکوراسیون داخلی آنها است. بازسازی ساختمان و تغیر دکوراسیون داخلی آن بر طبق قانون شرایط و مراحل مشخصی دارد و اگر شما قصد بازسازی خانه و تغییر دکوراسیون داخلی خود را دارید باید قبل از شروع عملیات بازسازی و تغییر دکوراسیون داخلی آن به سراغ قوانین مربوط به بازسازی ساختمان بروید. برای این منظور در ادامه این نوشته با شرکت معماری و دکوراسیون داخلی دکوطرح همراه ما شوید.
قوانین بازسازی ساختمان
بازسازی و نوسازی ساختمان قدیمی
قبل از شروع عملیات بازسازی و نوسازی لازم است بدانید که این دو با هم متفاوتاند اما خیلی از افراد این دو اصطلاح را با هم اشتباه میگیرند. بازسازی ساختمان به مجموعه اقداماتی گفته میشود که در جهت انجام تعمیرات و اقدامات مرمتی روی یک بنای قدیمی است که عمر بنا را افزایش میدهد و کاربری آن را بیشتر میکند، اما طراح و معمار تمام تلاش را بر این میگذارد که در طی این تعمیرات کمترین میزان تغییر در ظاهر ساختمان به وجود بیاید. از طرفی بازسازی بنا را میتوان فرآیندی دانست که بر روی بناهای تاریخی انجام میشود و مانع از بین رفتن این بناها در طول زمان میگردد.
نوسازی ساختمان به این معنی است که یک خانه یا ساختمان قدیمی را به طور کامل تعمیر کنند که در طی انجام این عملیات ظاهر و باطن ساختمان تا حد زیادی تغییر میکند که در طی انجام این عملیات، تاسیسات، نمای بیرونی، نمای داخلی و نقشه داخلی خانه به کل تغییر میکند.
به طور کلی میتوان گفت که هدف از نوسازی ساختمان تبدیل یک بنای فرسوده به بنایی نو و زیبا است و این در حالی است که هدف از بازسازی ساختمان افزایش پایداری آن است.
درخواست مجوز برای تعمیرات
با توجه به قوانین بازسازی ساختمان در شهرداری تمام عملیات برای بازسازی یا نوسازی ساختمان به مجوز احتیاج ندارد بلکه برخی از اصلاحات و تعمیرات در بازسازی منزل مسکونی باید با تایید شهرداری و اخذ مجوز انجام بپذیرد.
برای انجام اقدامات زیر احتیاج به دریافت مجوز از شهرداری نمیشود:
- انجام عملیات مربوط به تعمیر و تعویض کفسازی طبقات و زیرزمین.
- سیمانکاری و سفیدکاری در ساختمان.
- نقاشی درون ساختمان.
- اقدامات لازم جهت تعمیر و تعویض نمای ساختمان.
- تغییرات در محوطه و حیاط ساختمان (مثل ساخت باغچه)
- ساخت حوض یا استخر به شرط آن که فضای پارکینگ از بین نرود.
- تعمیرات مربوط به شیروانی و بام. (مانند قیرگونی و آسفالت، نصب موزاییک و…)
- تعمیرات سرویسهای بهداشتی.
- تعویض در و پنجرهها به شرط آنکه در ساختار آنها تغییری ایجاد نشود.
- تعمیرو تعویض لولهکشی ساختمان.
- تعمیر و اصلاح سیمکشی ساختمان.
- نصب کولر و شوفاژ.
- تخلیه و حفر چاه فاضلاب در ساختمان.
با توجه به قوانین بازسازی ساختمان در مواردی که در بالا ذکر شد احتیاجی به دریافت مجوز شهرداری وجود ندارد.
مواردی که احتیاج به اخذ مجوز از شهرداری دارد:
- تخریب دیوارها و تیغههای داخلی ساختمان که بار اصلی بر روی آنها است.
- انجام تخریب که باعث کاهش پایداری ساختمان شود.
- جابهجایی راه پلهها در ساختمان.
- جابجا کردن دیوارهای پارکینگ که منجر به از بین رفتن بخشی از فضا در پارکینگ ساختمان شود.
در صورتی که عملیاتی که در بالا ذکر کردیم بدون اخذ مجوز از شهرداری انجام شود ساختمان مورد نظر توسط کارشناس شهرداری بررسی میشود و در صورت ثابت شدن تخلف مالک موظف به پرداخت جریمه است و اگر تخلف زیاد و خطر ساز شود باید بخشهای تغییر یافته به حالت اولیه برگردد.
گواهی لازم جهت تعمیرات و بازسازی ساختمان
- داشتن اصل و کپی سند مالکیت ملک.
- به همراه داشتن کپی شناسنامه یا کارت ملی مالک.
- کپی بنچاق ملک.
- جوابیه بیمه.
- جوابیه آتشنشانی.
- تکمیل فرم درخواست مجوز تعمیرات توسط مالک و یا وکیل قانونی.
اگر بنا در بافت فرسوده قرار گرفته شود باید از سازمان میراث فرهنگی مجوز دریافت کرد. اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در ارتباط با مجوزهای ساختمانی جهت بازسازی دارید روی این لینک کلیک کنید.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته برای ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۱ دیدگاه