زیبایی شناسی در دکوراسیون داخلی
25
بهمن

زیبایی شناسی در دکوراسیون داخلی

زیبایی شناسی در دکوراسیون داخلی

زیبایی شناسی در دکوراسیون داخلی یک اصل طراحی است که مشخص می‌کند، یک فضای طراحی شده چقدر جذاب است. از این رشته در زمینه‌های معماری، طراحی گرافیک و ساخت رابط‌های کاربری استفاده می‌شود. حس بینایی یکی از پارامترهای مهم در تشخیص زیبا بودن یا نبودن یک محیط است، پس در این اصل بیش‌تر جلوه‌های بصری و عنصرهای دیداری مورد بحث قرار می‌گیرد. عواملی که در اصل زیبایی ‌شناسی در دکوراسیون داخلی مهم هستند عبارت‌اند از: رنگ، الگو، مقیاس، شکل، حجم، تقارن و…

 

قبل از خواندن این نوشته توصیه‌‌‌‌‌ می‌‌شود نوشته‌های زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

زیبایی شناسی در دکوراسیون داخلی

ایجاد هماهنگی و جذابیت بصری

حس بینایی در اکثر افراد حس غالب است، جذابیت بصری تأثیر به سزایی در تشخیص زیبا بودن یا نبودن توسط افراد را دارد. یک طراح داخلی با در نظر گرفتن خواسته‌های مشتری، چشم‌ اندازها و محیطی دلنشین را طراحی می‌کند و این طرح باید نزدیک به فرهنگ، سنت، سن، علایق و استعداد مشتری باشد.

ایجاد هماهنگی و جذابیت بصری

در واقع هر چه ارتباط بین عناصر مورد استفاده در خانه با ذهنیت‌های صاحب‌ خانه نزدیک عمیق‌تر باشد، می‌توانیم شاهد جذابیت بیش‌تری باشیم.

 

جادوی تعادل و تقارن

طراحان برای اینکه یک محیط از نظر زیبایی ‌شناسی در دکوراسیون داخلی مورد قبول باشد، سعی در ایجاد تقارن متعادل در دو سمت خانه هستند. در واقع می‌توان گفت یک سمت خانه آینه‌ی سمت دیگر باشد. (این سبک یک روش قدیمی و سنتی است) در طراحی‌های مدرن و امروزی از نوع دیگری از تقارن استفاده می‌کنند، در این سبک وسایل به طور کامل شبیه به هم نیستند اما از لحاظ ارزش بصری یکسان هستند.

جادوی تعادل و تقارن

برای مثال فرض کنید دیوار انتهایی خانه دارای دو تابلو در تقارن یکدیگر باشد، در این حالت استفاده از دو تابلوی یکسان کاری اشتباه به نظر می‌رسد. در این مواقع ما از دو تابلوی متفاوت با ارزش بصری یکسان استفاده می‌کنیم. یا فرض کنید یک مبل سه‌ نفره در سمت چپ اتاق قرار دارد و دو مبل تک‌نفره در سمت راست، در این‌ گونه موارد ما با استفاده از اکسسوری یا یک میز کوچک تعادل، بین سمت چپ و راست اتاق را برقرار می‌کنیم.

 

رعایت مقیاس و اندازه

مبحث مقیاس به این مسئله اشاره دارد که اندازه‌ی وسایل به‌کاررفته در منزل، از لحاظ اندازه با یکدیگر متناسب باشد. برای مثال ما در اتاق‌های کوچک، از اکسسوری و وسایلی استفاده می‌کنیم که آن را بزرگ‌تر نمایش دهد.

رعایت مقیاس و اندازه

در اتاق‌های کوچک، فرش‌های بزرگ که کل کف را بگیرند، مناسب‌تر هستند، استفاده از میز و مبل‌های تاشو نیز از نظر زیبایی ‌شناسی در دکوراسیون داخلی قابل‌ قبول‌تر هستند.

 

حفظ ریتم در نوع طراحی انتخاب شده

اگر سبکی را انتخاب می‌کنیم، باید تا انتها و در تک‌ تک جزئیات آن را رعایت کنیم. ما نمی‌توانیم در انتخاب مبلمان از سبک سنتی استفاده کرده و در رنگ‌ها از رنگ‌های مدرن یا کلاسیک استفاده کنیم. تکرار یک تکنیک و سبک برای عناصر منزل در طراحی و حفظ ویژگی‌ها و کیفیت وسایل، یکی از اصل‌های زیبایی ‌شناسی در دکوراسیون داخلی است.

 

کنتراست با متضادهای مناسب

برای جلوگیری از یکنواختی و ایجاد فضای کسل‌ کننده، می‌توانیم با ایجاد یک فضای متضاد از لحاظ رنگی مثل ترکیب سیاه‌ و سفید یا رنگ‌های روشن و آرامش‌ بخش فضای جذاب بصری را در آن نقطه ایجاد کنیم. استفاده از اشکال مختلف مثل شکل‌های دایره‌ای، مربعی و… روش دیگری برای برجسته‌ سازی است.

 

اصل تمرکز زیبایی شناسی در دکوراسیون داخلی

تمرکز در طراحی و استفاده از اکسسوری و وسایل مناسب، مهم‌ترین اصل است که عدم رعایت آن باعث خطاهایی در طراحی می‌شود.

اصل تمرکز زیبایی شناسی در دکوراسیون داخلی

عدم داشتن تمرکز در پارامترهای رنگ، مقیاس، ریتم، اشکال و… طرح ما را از نظر زیبایی ‌شناسی در دکوراسیون داخلی دچار عیب می‌کند.

 

وحدت میان پارامترها

وحدت میان اصل‌هایی که در بالا معرفی کردیم (هماهنگی، تعادل، مقیاس، ریتم، کنتراست، تمرکز) باعث می‌شود این پارامترها در یک راستا قرار دهد. وحدت باعث دیده‌ شدن کلی طراحی ما می‌شود و رعایت این اصول به طراحان داخلی کمک می‌کند تا یک شاهکار خلق کنند.

 

 

برای مشاوره‌‌ی رایگان‌‌‌‌‌ می‌ توانید با شماره‌‌‌‌‌‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]