ساخت ویلا در اقلیم گرم و مرطوب
10
مرداد

ساخت ویلا در اقلیم گرم و مرطوب

ساخت ویلا در اقلیم گرم و مرطوب

در ایران، طراحی ویلا، معمولا در شهرهای شمالی با آب و هوای مطلوب و دلپذیر همواره صورت می گیرد. شمال ایران در واقع پر طرفدار ترین و محبوب ترین موقعیت های ویلایی است و معمولا افراد به دلیل طبیعت بکر شمال کشور، ویلای خود را در شمال ایران می سازند. اما همیشه اوضاع و شرایط به صورتی نخواهد بود که شما بتوانید برای ساخت ویلا ایده آل خود از میان مناطق دلخواه خود به ویژه در شمال یکی را برگزینید.

از طرف دیگر طراحی و ساخت ویلا اخیرا در مناطق کوهستانی و یا گرمسیری مانند جنوب کشور نیز رواج پیدا کرده، مت در این مقاله از سایت دکوطرح قصد داریم تا شما را با ویژگی های آب و هوای گرم و مرطوب نیز آشنا کنیم تا اگر قصد خرید یا ساخت ویلا را در این مناطق داشتید، بتوانید با اطلاعات و آگاهی بیشتر اقدام کنید.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

ساخت ویلا در اقلیم گرم و مرطوب

طراحی ویلا در اقلیم گرم و مرطوب

  • سواحلی در جنوب غربی استان خوزستان که دارای اقلیم گرم و مرطوب هستند و به لحاظ اقلیمی تابستان ها نسبتا طولانی و زمستان ها کوتاه که فقط در دو ماه دی و بهمن تا حدودی خنک می باشد. به سبب مجاورت با دریا، درصد رطوبت هوا بالاست و همچنین در اثر کم بودن بارندگی، به جز نخلستان ها و کشتزار هایی محدود می توان گفت فاقد پوشش گیاهی است.

 

خصوصیات آب و هوایی اقلیم گرم و مرطوب

  • بارش سالیانه بسیار کم و اغلب در پاییز و زمستان
  • رطوبت بالا در تمام سال
  • تابستان گرم و مرطوب
  • زمستان هایی معتدل
  • اختلاف دمایی کم در شب و روز
  • شور بودن آب
  • پوشش گیاهی و تنوع گیاهی کم
  • تابش عمودی آفتاب

از ویژگی های بیان شده در این اقلیم میتوان دریافت که به طور کلی این شرایط طراحی و ساخت ویلا را تحت تاثیر قرار می دهد. از جمله تابش های عمودی، شور بودن آب، رطوبت از تاثیگذار ترین ویژگی ها در چگونگی اجرای ویلا است.

 

اهداف طراحی ویلا در اقلیم گرم و مرطوب

  • طراحی داخلی ویلا به گونه ای که دمای فضاهای داخلی را کاهش دهد
  • محافظت از سازه ی ویلا در برابر تابش مستقیم نور خورشید با ایجاد حداکثر سایه اندازی
  • استفاده هدفمند از جریان هوا برای ایجاد تهویه طبیعی.

 

ملزومات طراحی ویلا در اقلیم گرم و مرطوب

برای طراحی پلان ویلا در اقلیم گرم و مرطوب، بهترین جهتی که پیشنهاد می شود، جهت جنوبی است که بدون شک موجب می شود تا بیشترین مقدار انرژی خورشید در زمستان و کمترین در تابستان وارد فضای داخلی ویلا شود. علاوه بر جنوبی بودن جهت ویلا، ساختمان ویلا بصورت درون گرا بوده و در واقع فضاهای داخلی دور تا دور یه نقطه مرکزی ساخته می شوند و وسط بنا خالی است.

به جز روزهای گرم سال که فقط سیستم های سرمایشی چون اسپیلت ها جوابگو هستند، برای روزهای معتدل زمستانی، باز شوهای وسیع و رو به آب دریا تعبیه می شوند تا با تهویه طبیعی از دمای داخل ویلا بکاهد. همچنین ایوان های وسیع و سرپوشیده و یا نیمه مسقف طراحی می شوند که عموما رو به دریا هستند.

 

فرم کلی ساختمان ویلا در اقلیم گرم و مرطوب

از آنجا که شدت تابش آفتاب در جهات شرق وغرب بسیار است، فرم ساختمان باید کشیدگی در امتداد محور شرقی غربی داشته باشد. در این حالت با ایجاد کوران درداخل ساختمان و در نهایت کاهش رطوبت هوای داخلی بهتر انجام می شود. اما در صورتی که ویلا کاملا در سایه قرار گیرد پلان آن می تواند آزاد باشد، همچنین بهتر است بنای ویلا بر خلاف اقلیم سر، در جهت وزش بادهای مطلوب قرار گرفته و سقف آن بلند باشد. به حداکثر رساندن جریان هوا در اطراف ویلا توسط ایجاد فواصل مناسب، استفاده از پنجره های دو جداره نیز توصیه می شود.

 

سقف های ویلا در اقلیم گرم و مرطوب

سقف های ویلا در این مناطق به صورت مسطح و ساده ساخته می شوند چرا که سقف های مسطح نوعی عایق حرارتی هستند و موجب جلوگیری از هدر رفت انرژی می شوند. ارتفاع اتاق نیز در این منطقه از سایر مناطق اقلیمی ایران بیشتر است و گاه تا چهار متر می رسد.

 

متریال ویلا در ساخت ویلای اقلیم گرم و مرطوب

مصالح مناسب ساخت ویلا در اقلیم گرم و مرطوب عموما باید از دو جهت ویژگی های مناسب را دارا باشند. اولا باید در مقابل گرما مقاوم باشند و دوم در مقابل رطوبت. از این رو برای انتخاب مصالح مناسب موضوع چالشی تر خواهد بود.
مصالح مورد نظر باید ظرفیت حرارتی کمی داشته باشند تا حرارت را را کمتر جذب کنند و یا اصلا جذب و ذخیره حرارت در آن صورت نگیرد. زیرا از لحاظ اقلیمی که مشکل اساسی گرمای بیش از حد منطقه می باشد، ذخیره حرارت در طول روز منطقی نیست و در شب مشکل ایجاد می کند. به استناد دلایل ذکر شده، چوب بهترین نوع مصالح در این مناطق است، چرا که چوب حرارت را به شدت کند انتقال می دهد و در نهیات این حرارت کسب شده در طی روز، روی سطح چوب باقی می ماند و با وزش نسیم نسبتا خنک در شب، چوب حرارت را از دست می دهد.

در ویلا های بومی این منطقه ها متریال بومی که رواج دارد و به کار برده می شوند، در دیوارها سنگ، خشت و یا آجر می باشد و پوشش سقف نیز از تیر چوبی، و پوشش های مدرن و ساخته شده به روش های جدید است. شایان ذکر است که برای ایجاد عایق حرارتی و رطوبتی در سقف بنا، سطح ورقه های چوبی با یک لایۀ خاک رس مرطوب و دو لایه کاه گل پوشانده می شود.

 

سبک طراحی ویلا در مناطق گرم و مرطوب

سبک طراحی ویلا در این اقلیم، معمولا طراحی ویلا مدرن است. ویلا مدرن تنوع بیشتر و محدودیت کمتر برای اجرا دارند و همچنین در شرایط مختلف آب و هوایی انعطاف پذیر تر است.

همچنین علاوه بر پروتکل هایی که در طراحی و اجرای ویلا مدرن وجود دارند، ویژگی منحصر به فرد ویلا ها در این منطقه داشتن شناشیل در نمای ویلا است. شناشیل فضایی است مختص تهویه هوا و در واقع کمک به داشتن هوایی مطلوب تر در داخل ویلا می کند. در واقع نوعی بالکن است که به سمت بیرون خانه و روبه معبر و با چوب ساخته شده که پیرامون و بیرون آن با نرده های مشبک پوشیده شده است تا هوا به راحتی در آن جریان یابد. همچنین برخی از ویلا ها دارای شناشیل بدون سقف هستند.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]