تاثیر گرمای زمین در صنعت ساختمان
تاثیر گرمای زمین در صنعت ساختمان
همانطور که اثرات تغییرات آب و هوایی بهطور فزایندهای قابل مشاهده است، با دمای گرمتر و تغییرات شدیدتر و تغییرات آبوهوایی شدید، ساختمانها باید برای سازگاری با محیط خود سازگار شوند. در اینجا ما برخی از چالشهای مهم زیستمحیطی را که انتظار میرود تغییرات آبوهوایی در سرتاسر جهان ایجاد کند – و اینکه چگونه میتوانیم از طریق شیوههای ساختمانی هوشمندانهتر برای آنها آماده شویم، برجسته میکنیم. در حالی که برنامهریزی شهری و زیستمحیطی آینده باید پیشبینیهای تغییرات آبوهوایی را در نظر بگیرد، ما نمیتوانیم نقش خود را در به حداقل رساندن سهم خود در فشار محیطی فراموش کنیم. مهمترین گام در آمادهسازی برای تغییرات آبوهوایی، کاهش تأثیری است که در وهله اول ایجاد میکنیم. در سطح فردی و در مقیاس جهانی. انتخاب مصالح ساختمانی تولیدشده پایدار اولین قدم عالی است.
قبل از خواندن این نوشته توصیه میشود نوشتههای زیر را نیز مطالعه کنید:
تاثیر گرمای زمین در صنعت ساختمان
تاثیرات گرمایش زمین بیش از چیزیست که تصور می کنید!
تغییرات آب و هوایی تأثیر قابلتوجهی بر مشاغل، جامعه و افراد دارد. بهطور فزایندهای درک میشود که تغییر به سمت اقتصاد کمکربن مورد نیاز است. بخش ساختمان و ساختوساز در این تغییر نقش اساسی دارد. انتشار گازهای گلخانهای (GHG) این بخش تقریباً ۴۰ درصد از انتشار گازهای گلخانهای جهانی را تشکیل میدهد (WBCSD 2018). عوامل اصلی این انتشارات مواد مورد استفاده و همچنین گرمایش، سرمایش و روشنایی ساختمانها و زیرساختها هستند. آغاز دهه گذشته تا حدی صرف بحث در مورد داراییهای سرگردان، یعنی خطر کاهش ارزش داراییها در صنعت نفت و گاز به دلیل مقررات و تغییرات بازار شد. اکنون بهطور فزایندهای آشکار میشود که، بهدلیل انتشار کربن مستقیم و غیرمستقیم، داراییهای املاک و مستغلات و پروژههای ساختمانی ممکن است سرگردان نشوند، اما نیاز به تزریق سرمایه اضافی برای نوسازی دارند، و بنابراین ممکن است نیاز به تعدیل حاشیهها باشد. این میتواند منجر به کاهش ارزش عظیم شود. از آنجایی که برای بسیاری از صنایع از اهمیت اساسی برخوردار است، بخش ساختمانی با کربن فشرده بهطور فزایندهای در کانون توجه بحث تغییرات آبوهوایی قرار میگیرد.
تغییرات آب و هوا و بخش ساخت و ساز
بخش مصالح ساختمانی و ساختوساز با دو چالش عمده مواجه است که ذینفعان بخش در امتداد زنجیره ارزش ساختوساز را از دو جهت در معرض خطرات تغییرات آبوهوایی قرار میدهد. از یک طرف، این بخش از طریق انتشار گازهای گلخانهای (GHG) به تغییرات آبوهوایی کمک میکند و سپس در معرض مالیات کربن در تولید مصالح ساختمانی و همچنین از تأمین برق و گرما در فاز استفاده از ساختمانها قرار میگیرد. علاوه بر این، این بخش باید به اهداف زیرساختی و کربنزدایی بخش (ریسکهای انتقال) بپردازد. از سوی دیگر، ذینفعان در معرض خطرات ناشی از تغییرات فیزیکی در محیط ناشی از تغییرات آبوهوایی، مانند شرایط آبوهوایی شدیدتر در سایتهای ساختوساز، کمبود آب، و سایر شرایط بدتر محیطی مانند افزایش دما و سیل (خطرات فیزیکی) هستند.
اقداماتی برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی در بخش ساخت و ساز
حوزههای مختلفی برای اقدام اقلیمی وجود دارد که بخش ساختوساز باید به آنها اهمیت دهد. در ادامه به چند مورد از آنها خواهیم پرداخت.
کاهش انتشار کربن و خطرات انتقال آن
شرکتها مسئول کاهش انتشار کربن خود برای رسیدن به انتشار خالص صفر تا سال ۲۰۵۰ هستند و بنابراین، هدف توافق پاریس برای کاهش گرمایش زمین به زیر ۲ درجه سانتیگراد است. از این رو، مسئولیت آنها باید هدایت کربنزدایی در کل زنجیره ارزش باشد. مهمترین اقدامات باید برای تأثیرگذاری انجام شود:
- کاهش شدت کربن مصالح ساختمانی در فرآیند تولید بالادستی مصالح.
- اجرای اقلیمی هوشمند، مصرف انرژی کم و پاک در فاز استفاده از املاک و زیرساختها.
- طراحی مواد قابل بازیافت بیشتر و جریان مواد بسته در مراحل نوسازی و تخریب. (دایره بودن مصالح ساختمانی)
ایجاد انعطافپذیری در برابر پیامدهای زیست محیطی تغییرات آب و هوایی
خطرات فیزیکی مانند رویدادهای شدید آبوهوایی و سیل ممکن است در آینده میانمدت آشکار شوند و نیاز به تحلیل آیندهنگر خطرات فیزیکی دارند. اقدامات مقدماتی برای مقابله با اثرات منفی این رویدادها در مرحله استفاده از ساختمانها و زیرساختها ضروری است. گسترش ساختمانها و زیرساختها همچنین بر انعطافپذیری محیط طبیعی در برابر تأثیرات منفی تغییرات آبوهوایی بر محیطزیست بهدلیل افزایش بارندگی و توانایی جذب کربن در محیط طبیعی تأثیر میگذارد. این شامل فعالیتهایی با هدف:
- افزایش دوام مصالح در برابر شرایط آبوهوایی شدید.
- تعمیرات اساسی گرمایش/سرمایش و مفاهیم عایق.
- بازنگری مدیریت آب به سمت سیستمهای مدیریت آب هوشمندتر آبوهوایی در طول مراحل ساختوساز و استفاده از ساختمانها.
- کاهش اثرات منفی بالقوه بخش ساختوساز بر محیطزیست ناشی از آببندی خاک (تغییر جریان آب در اثر بارش شدید) یا تغییر کاربری زمین (تصوب کربن).
از بخش ساختوساز خواسته میشود تا برای مدیریت چالشهای تغییرات آبوهوایی فعالانه اقدام کند و مسئولیت انتشار مستقیم یا القایی کربن آن را بر عهده بگیرد. همچنین باید برای محیطی در حال تغییر آماده شود و در برابر تأثیرات منفی تغییرات آبوهوایی، انعطافپذیری ایجاد کند. آبوهوا ممکن است بر بهرهوری ساختوساز تأثیر منفی بگذارد و باعث تأخیر قابلتوجهی در پروژه شود. تأثیر آبوهوای نامطلوب یکی از دلایل متداول تأخیر، دعاوی حقوقی و زیانهای اقتصادی در پروژههای ساختمانی است. اخیراً تحقیقاتی با هدف گنجاندن تأثیر آبوهوای نامطلوب در برنامهریزی پروژه انجام شده است. اما این مطالعات بر روی مجموعه محدودی از متغیرهای آبوهوایی، یا محدوده بسیار محدودی از فعالیتها یا پروژههای ساختمانی متمرکز شدهاند. یافتههای این مطالعه نشان میدهد که آبوهوای انگلستان مدتزمان پروژه ساختوساز را بهطور متوسط ۲۱ درصد افزایش میدهد. با این حال، با استفاده از دادههای اقلیمشناسی بهدستآمده از مشاهدات آبوهوایی، زمانی که برنامهریزی میتواند منجر به کاهش متوسط در مدتزمان پروژه ۱۶٪ با کاهش متناسب در هزینههای غیرمستقیم و سربار شود.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه