تاثیر آب و هوای شمال در صنعت ساختمان
25
آبان

تاثیر آب و هوای شمال در صنعت ساختمان

تاثیر آب و هوای شمال در صنعت ساختمان

معماری مناسب برای ساختمان های شمال کشور

معماری، با بحث بزرگتر پایداری مربوط به مسائل اقتصادی و سیاسی فوری جهان ما، به دنبال به حداقل رساندن تأثیرات زیست محیطی منفی ساختمان ها با افزایش کارایی و اعتدال در استفاده از مصالح، انرژی و فضای توسعه است. به دلیل عدم دسترسی به تجهیزات مدرن گرمایش و سرمایش در زمان های قدیم، معماران موظف بودند به انرژی های طبیعی تکیه کنند تا وضعیت داخلی ساختمان ها را دلپذیر سازند.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

تاثیر آب و هوای شمال در صنعت ساختمان

معماری بومی ایران برای مناطق بارانی و مرطوبی مانند شمال کشور!

ایران اساساً به چهار منطقه آب و هوایی تقسیم شده است. منطقه یک، منطقه خشک و گرم است که بیشترین قسمت فلات ایران را شامل می شود. منطقه دو، منطقه ای سرد و برفی در شمال و غرب کشور است. سومین منطقه گرم و مرطوب است که شامل سواحل شمالی خلیج فارس و دریای عمان است و آخرین منطقه مرطوب و بارانی است که سواحل جنوبی دریای خزر را در بر می گیرد. در این مقاله ما بر راه حل های مختلف و سیستم های مختلف پایدار متمرکز می شویم که در هر منطقه از چنین کشورهایی با آب و هوا، ایران استفاده شده است. ایران دارای ذخایر وسیع نفت و گاز طبیعی است و یکی از مهم ترین مراکز این منابع انرژی در جهان است، اما به دلیل استفاده گسترده از آن، با میزان استفاده فعلی، صادرات نفت در چند آینده آینده دشوار خواهد بود. سال ها و نه تنها در ایران، بلکه در سراسر جهان کمبود انرژی مهمترین مشکل خواهد بود. بنابراین ما باید در مورد منابع جدید انرژی فکر کنیم و برای تمیز نگه داشتن جهان و همچنین کاهش استخراج نفت، بهتر است به محیط و انرژی طبیعی فکر کنیم و رابطه مخدوش شده بین انسان و طبیعت را دوباره برقرار کنیم.

 

معماری سنتی کشور چهار فصل ایران، در خدمت طبیعت!

معماران سنتی ایرانی بارها پیش این کار را کردند. امروزه ما با استفاده از منابع انرژی گران قیمت و تجهیزات مکانیکی و الکتریکی در ساختمان های خود آرامش ایجاد می کنیم و اگر آنها کار خود را متوقف کنند در این ساختمان ها سخت می شود و با افزایش هزینه این تجهیزات و انرژی، جهان در حال افزایش است. جهت استفاده از منابع تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی، باد، زمین گرمایی و آبی. در ایران، طراحان سنتی مجبور بودند عناصر محیطی را ارائه دهند زیرا ساختمانهای آنها در زمستان در برخی مناطق بسیار سرد و در تابستان در برخی مناطق دیگر بسیار گرم یا مرطوب بود. بنابراین، نحوه طراحی آن ها بر اساس منطقه ای بود که قرار بود انجام دهند و بر این اساس ما بیشتر در مورد مناطق و سیستم های پایدار آن ها در هر منطقه استفاده می کنیم. این منطقه حداقل تا شش ماه از سال هیچ بارندگی نمی گیرد، بنابراین بسیار خشک و گرم است. بنابراین، خنک کننده هدف اصلی طراحی در این منطقه است.

 

راه حل هایی برای معماری مناطق شرجی از جمله شمال

معماران سنتی در ایران، سعی کردند از همرفت و تبخیر در طراحی خود استفاده کنند و مطمئناً باد و آب نقش اصلی را در این شیوه طراحی ایفا می کنند و از این طریق، برخی از سیستم ها و تجهیزات پایدار مانند بادگیر معروف به “بادگیر” و ساخت حوضچه ها در داخل خانه معروف به “حوضخانه” به معماری ارزشمند ایرانی ارائه شد. از آن جا که معماری پایدار ایرانی راه حل های متنوعی را پیشنهاد می کند که با پتانسیل های محیطی سازگار است، تهویه طبیعی به عنوان پارامتر خاصی برای خنک کننده و احساس راحتی، نقش اساسی در طراحی رسمی معماری ایفا می کند، که به آن بادگیر یا برج باد می گویند. سیستم بادگیر توسط نیروی باد کار می کند که از طریق سوراخ های طراحی شده بر روی آن وارد می شود. گردش هوا در نقاط مختلف ساختمان با باز یا بسته شدن بازکنها یا مجاری مختلف در پایین بادگیر تنظیم می شود. بادگیر با توجه به شرایط باد و تابش خورشید در منطقه عمل می کند. دیوارهای داخلی و خارجی دمای زیادی را در طول روز جذب می کنند. در نتیجه باعث ایجاد تعادل در شب می شوند و گرمای جذب شده را به هوای سرد شب می بخشند. ضخامت دیوارهای بادگیر و ابعاد سوراخ های داخل آن طوری طراحی شده است که گرمای کافی را ایجاد می کند. هوای گرم سبک درون بادگیر صعود کرده و توسط ارتفاعات بالایی مکیده می شود. در نتیجه هوای خنک از پنجره ها و درها به داخل خانه جریان می یابد و تمام شب ادامه می یابد. با استفاده از این سیستم، ساختمان از انرژی طبیعی استفاده می کند و مانند امروزه کولرهای امروزی بدون استفاده از منابع گران قیمت خنک می شود.

 

 معماری سایر مناطق ایران

در منطقه گرم و خشک، داخل ساختمان ها ، منطقه خاصی به نام “حوضخانه” وجود دارد. در این فضا حوضچه ای پر از آب وجود دارد و بادی که از سوراخ های بادگیر می آید توسط برخی از کانال های خاص به این منطقه هدایت می شود و تبخیر اتفاق می افتد. در واقع باد از آب و تبخیر استفاده می کند تا جو را سردتر کند. این مکان “تابستان نشین” نیز نامیده می شود، به معنی یک مکان خنک برای زندگی در تابستان های گرم و خشک است. در منطقه دو، که به منطقه کوهستانی نیز معروف است، مناطق شمالی و غربی ایران را در بر می گیرد، هوای سرد و برف فعالیت های عمومی را در فصول بسیار سرد و طولانی زمستان کاهش می دهد. بنابراین هدف از طراحی پایدار در این منطقه ایجاد فضای گرم است و همه سیستم ها بر این هدف استوار هستند. از آنجا که باد و آب نقش اصلی را در منطقه یک ایفا می کنند، خورشید و انرژی خورشیدی در اینجا نقش اصلی را ایفا می کنند. در این منطقه سعی می شود از انرژی خورشیدی بیشتری استفاده شود و به همین دلیل ارتفاعات اصلی ساختمان ها به سمت جنوب طراحی شده اند تا آفتاب بیشتری به دست آورند.

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]