سندروم ایمپاستر و معماران
18
فروردین

سندروم ایمپاستر و معماران

سندروم ایمپاستر و معماران

شاید تجربه ی احساس بی کفایتی و شک داشتن به توانایی های خود برایتان خیلی آشنا باشد. در این صورت ممکن است شما هم به سندروم متقلب دچار باشید. تعجب می کنید اگر بدانید که چه آدم های قابل و مستعدی در این تجربه با شما شریکند! سندروم متقلب معمولا یقه ی افراد موفق را می گیرد؛ چون هرچقدر که در یک رشته ی به خصوص تخصص تان بیشتر شود، بیشتر نقص هایتان را در آن حیطه می فهمید. از آن طرف هرچه موفق تر باشید، دور و بری هایتان هم آدم های قابل تر و تحسین برانگیزتری خواهند بود. پس اگر احساس می کنید آدم متقلبی هستید، احتمالش زیاد است که در واقع آدم قابل و توانایی باشید. متقلب های واقعی نگران متقلب بودن نیستند! در این مطلب، می خواهیم شما را با سندروم متقلب آشنا کنیم. می خواهیم ببینیم این سندروم چیست، چطور فرصت های خوب را از چنگ تان درمی آورد و چگونه می شود بر آن غلبه کرد.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

سندروم ایمپاستر و معماران

سندروم متقلب یا سندروم ایمپاستر در معماران چیست؟

سندروم متقلب اعتقاد راسخ فرد است به این باور که لیاقت موفقیت هایی که به دست آورده را ندارد. حسی است که باعث می شود فرد فکر کند آنقدرها که بقیه می گویند باهوش، خلاق یا بااستعداد نیست. در سندروم متقلب، فرد همیشه مشکوک به این است که نکند دستاوردهایش فقط و فقط نتیجه ی شانس خوبش بوده باشند، یا اینکه صرفا در زمان مناسب در جای مناسب بوده باشد و سرانجام این سندروم باعث می شود ترسی در دل فرد رخنه کند از اینکه یک روز همه بفهمند که او ریاکاری بیش نیست.

ارتباط بین سندروم متقلب و شک داشتن به توانایی های خود، احساسات دیگری را نیز به همراه می آورد. ترس از موفقیت، ترس از شکست و خود ویران گری از جمله ی آن‌ها هستند. موقعیت هایی که در آن‌ها این سندروم به سراغ فرد می آید، همان موقعیت هایی هستند که در نظر دیگران نشانه ی موفقیت به شمار می روند: شروع کردن کار جدید، ترفیع یا پاداش گرفتن، قبول کردن مسئولیت های اضافه بر سازمانی چون آموزش دادن به دیگر افراد، راه اندازی کسب و کار شخصی خود و یا بچه دار شدن برای اولین بار.

 

تاثیرات سندروم ایمپاستر بر معماران

وقتی به خود شک داشته باشید و به احساساتی که گفتیم دچار شوید، خیلی سخت تر و شدیدتر از قبل تلاش خواهید کرد تا یک وقت متقلب بودن تان رو نشود. نتیجه اینکه باز هم موفقیت های بیشتری کسب می کنید و شناخته تر می شوید و این دفعه از قبل هم بیشتر احساس ریاکار بودن به شما دست می دهد! اما اغلب اوقات اتفاق متفاوتی می افتد: سیر پیشرفت تان کندتر می شود. شروع می کنید به بازبینی و تغییر دادن اهدافتان، طوری که ساده تر و کوچک تر شوند. یک جورهایی انگار با پایین آوردن سطح هدف هایتان به خود اثبات می کنید که توانایی رسیدن به سطوح بالا را ندارید…و در نتیجه هرگز توانایی های بالقوه تان را کاملا بالفعل نمی کنید. حالا جالب است که افراد به سختی می توانند این سندروم را در خودشان تشخیص بدهند. بیشتر مردم این را قبول می کنند که ممکن است در آدم های دیگر چنین سندرومی مشاهده شود، اما وقتی نوبت به خودشان می رسد، معتقدند که نخیر، خودشان واقعا و حقیقتا متقلبند و سندرومی در کار نیست!

 

علائم سندروم ایمپاستر در معماران

با وجود این، اگر هرکدام از نشانه های زیر را در خودتان دیده اید، بعید نیست که شما هم دچار این اختلال شده باشید:

  • مدام به توانایی های خود شک می کنید و احساس بی کفایتی دارید.
  • از ترس کافی نبودن پروژه ها را نمی پذیرید.
  • در برابر تعریف و تمجید ها شرمنده می شوید و احساس گناه دارید.
  • معماری را شغل راحتی می بینید.
  • افکاری مانند «من بی ارزشم» یا «من لیاقت این را ندارم» در ذهن دارید.
  • نگرانید که نکند نتوانید در حد انتظار دیگران ظاهر شوید. مدام نگران کارفرمایان هستید.
  • بر اشتباه های خود متمرکز هستید، نه موفقیت ها.
  • گرایش های کمال گرایانه دارید.
  • فکر می کنید شغل تان آن قدر راحت است که هرکسی می تواند انجامش بدهد.
  • فکر می کنید استعدادها و نقاط قوت شما پیش پا افتاده اند یا خاص نیستند.
  • باور دارید که کارهایی که انجام می دهید هرگز کافی نیستند.
  • باور دارید که اگر لازم باشد از نو شروع کنید؛ دیگر شانس، استعداد یا توانایی تکرار کردن موفقیت فعلی تان را نخواهید داشت.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]