سندروم مرده متحرک و معماران
12
فروردین

سندروم مرده متحرک و معماران

سندروم مرده متحرک و معماران

این سندروم با نام‌هایی چون توهم کوتارد (Cotard Delusion) نیز شناخته می‌شود. سندروم مرده متحرک یک بیماری روانی نادر است که در آن بیماران گمان می‌برند مرده و خون و جوارح داخلی بدن خود را از دست داده‌اند. متداول‌ترین نشانه‌ بروز این بیماری در افراد، اصرار آن‌ها بر رد وجودی خود است. در برخی از موارد نیز بیماران توهم نامیرا بودن پیدا می‌کنند. این اختلال روانی عجیب در افراد مختلف با شدت متفاوتی ظاهر می‌شود. نمونه‌های معمول سندروم مرده متحرک با ناامیدی، تنفر از خود و نمونه‌های وخیم با افسردگی شدید همراه هستند. امروزه درمان این بیماری از طریق داروهای شیمیایی صورت می‌گیرد.

اختلال توهم کوتارد از جمله اختلال‌هایی است که بر یک تصور غلط میان عامه مردم تاکید دارد. این اختلال با وجود نادر بودن اما بسیار مهم است چرا که در آن فرد به ایجاد یک باوری رسیده است که احساس می‌کند مرده است و وجود ندارد. این اختلال مانند دیگر اختلال‌ها می‌تواند با انواع اختلال‌هایی همچون اضطراب و افسردگی همراه شود. اختلال‌های دو قطبی، افسردگی، روان گسیختگی، کاتاتونیا و افسردگی بعد از زایمان می‌توان احتمال ابتلای افراد به اختلال کوتارد را افزایش دهد.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

سندروم مرده متحرک و معماران

اختلال توهم کوتارد چیست؟

اختلال توهم کوتارد نوعی اختلال روانی است که در آن بیمار به یک باور می‌رسد و آن باور چیزی جز نیستی و مرگ نیست. این اختلال با وجود نادر بودن اما اهمیت بالایی پیدا کرده است. افراد مبتلا به این اختلال گمان می‌کنند که به یک حس مردگی دچار شده‌اند و به این دلیل که خود را مرده متحرک می‌نگرند بنابراین اعتقاد دارند که نیازی به میل کردن غذا و یا خوابیدن ندارند به همین دلیل به مرور زمان جان خود را از دست می‌دهند. توهم کوتارد با برخی از شرایط عصبی مانند عفونت‌ها و تومورهای مغزی، زوال عقل، میگرن، صرع و اسکلروز چندگانه همراه است.

 

علائم فرد مبتلا به اختلال کوتارد

یکی از روش‌های شناسایی افراد مبتلا به اختلال کوتارد را نیهیلیسم یا هیچ انگاری باید دانست. این اختلال به فرد در ساخت باور مردگی کمک زیادی می‌کند بنابراین فرد به مرور باور می‌کند که یک مرده متحرک است و هیچ چیز واقعی، وجود ندارد. همچنین این افراد علائمی همچون اضطراب، توهم، احساس گناه، صدمه زدن به خود، احساس پوسیدگی و احساس نیستی دارند که این باور آن‌ها یا به کل بدن آن‌ها و یا به اجزای خاصی از آن تعلق دارد. باید دانست که طی مشاهدات انجام شده اکثر مبتلایان به این اختلال دارای علائم افسردگی نیز بوده‌اند.

 

درمان اختلال کوتارد

برای درمان افراد مبتلا به هرگونه بیماری باید ابتدا علائم را شناسایی کرد و سپس بیماری فرد را تشخیص داد. پس از انجام این مراحل و اطمینان به ابتلای فرد به اختلال توهم کوتارد باید به سراغ درمان آن رفت. بر اساس تحقیقات انجام گرفته، الکتروشوک درمانی یک درمان رایج در این اختلال انتخاب شده است که جریان‌های الکتریکی را از مغز فرد عبور می‌دهد تا فرد به تشنج‌های کمی دچار شود و به مسیر درمان وارد شود. با این وجود این راه درمانی الکتریکی دارای عوارضی از جمله ایجاد حالت تهوع، درد عضلات، از دست دادن حافظه و احساس گیجی در فرد است. بنابراین بهتر است این راه درمانی را بعد از راه‌های درمانی دیگر مانند رفتار درمانی، روان درمانی، ضد روان پریشی، داروهای ضد افسردگی و تثبیت کننده خلق مورد استفاده قرار داد. لازم به ذکر است یکسری از این درمان‌های ترکیبی در درمان اختلال کوتارد مؤثر بوده است.

 

سندروم کوتارد یا مرده متحرک و معماران

سندروم کوتارد نه تنها برای معماران و شاغلین بلکه برای کل افراد جامعه خطرناک است، چرا که مرده انگاری در نهایت موجب خواهد شد تا هیچ کاری نکنید و خودتان را یک مرده در میان زندگان تصور کنید، بر اساس تحقیقات انجام گرفته، الکتروشوک درمانی یک درمان رایج در این اختلال انتخاب شده است که جریان‌های الکتریکی را از مغز فرد عبور می‌دهد تا فرد به تشنج‌های کمی دچار شود و به مسیر درمان وارد شود. این بیماری ریشه در اختلالات عصبی دارد و باید هر چه سریع تر برای درمان آن اقدام کرد.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]