بازارکار معماران تهران
بازارکار معماران تهران
معماری سبک طراحی و شیوه ساخت و ساز ساختمانها و دیگر سازههای فیزیکی است که به نیازهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی اقوام، نگرشها و جغرافیا پاسخ میدهد. معماری، هنر و فناوری طراحی و ساختن بناها، فضاهای شهری و دیگر فضاهای درونی و بیرونی برای پاسخ هماهنگ به نیازهای کارکردی و زیباشناسانه است. خلق فضاهای با خلوص بصری در معماری از عمده فعالیتهای معماران است. معماری بر سه قسم است: یکی ساخت بناها، دیگری ساخت ساعتها و سوم ساخت ماشینآلات. بناها خود بر دو نوع هستند: بناهایی که برای استفاده همگان و استحکام بخشیدن به شهرها در مکانهای عمومی ساخته میشوند و بناهایی برای استفاده شخصی افراد. هر سه اینها باید با توجه به دوام، راحتی استفاده و زیبایی ساخته شوند.
قبل از خواندن این نوشته توصیه میشود نوشتههای زیر را نیز مطالعه کنید:
- بازارکار معماران تهران
- بازارکار معماران تبریز
- بازارکار معماران گیلان
- بازارکار معماران مشهد
- بازارکار معماران یزد
بازارکار معماران تهران
معرفی رشته مهندسی معماری
کمی ذوق هنری، قدرت خلق یک اثر نو، تخیل قوی و روحیه کار گروهی، همه آن چیزی است که شما برای معمار شدن نیاز دارید. اگر به هنر علاقهمندید و قدری با فن مهندسی ساختمان آشنایی دارید، معماری رشته ایدهآل شماست. رشته معماری تلفیقی است خارقالعاده از فن و هنر و قدمتی بسیار طولانی در تاریخ ایران و جهان دارد. مهندس در لغت به معنای هندسهدان، به شخصی گفته میشود که با هندسه و مباحث هندسی سر و کار دارد و معمار هنرمندی است که به کمک مباحث هندسی بنایی خلق میکند که گاه تا هزاران سال باقی است و هویت یک جامعه به شمار میرود. معماری یکی از هفت هنر اصلی است و معمار هنرمند است و آثار او در زمره آثار هنری بررسی میشود؛ همچنین او باید دارای قدرت تجسم بالا، ذوق هنری و خلاقیت باشد و عناصر زیباییشناختی بصری را بشناسد.
از قدیم الایام، معماری ایران دارای دو نظام کلی آموزش بوده است: یکی نظام آموزش سنتی معماری که ریشه در قرون و اعصار دارد و انتقال اطلاعات و مفاهیم در آن به صورت سینه به سینه است. نظام دوم با ظهور مدارس معماری در ایران تحت عنوان نظام آموزشی آکادمیک و کلاسیک به وجود آمده است. البته میتوان گفت اهمیت بازشناسی آموزش معماری در کشور آنجا بیشتر جلوهنمایی میکند. این در حالی است که معمار معاصر را محصول آموزش دانشکدههای معماری امروزی و معمار گذشته را حاصل آموزش سنتی معماری میپنداریم.
تهران، مهد معماری مدرن، پذیرای معماران جوان!
تهران از گذشته مهد بناهای ایرانی معاصر بوده است؛ از برج نمادین آزادی که شاهدی استوار بر تظاهرات مردمی متعدد و جنگ هشت ساله بوده تا موزهی زیبای هنر معاصر و تیاتر شهر که در هر گوشهی تهران طرحی از هنر معماران ایرانی به چشم میخورد. در چند دههی منتهی به انقلاب اسلامی، معمارانی مانند هوشنگ سیحون، کامران دیبا و حسین امانت مرزهای معماری سنتی را وسیعتر کرده و از عناصر سنتی معماری ایرانی در طراحیهای مدرن بهره بردند؛ برج آزادی اثر امانت نماد مجسمی از این تلاشهای خلاقانه است.
اگرچه بعد از انقلاب به جلوههای معماری پایتخت ایران بهعنوان کشوری که ناگزیر جنگ و بازسازیهای پس از آن را تجربه کرد، ضربهای جدی وارد شد اما اخیرا با حضور معماران جوانی با دانش و سلیقهی جهانی، نسل جدید راه پیشکسوتان این هنر را دنبال میکنند. تهران ساختاری ویژه و بسیار پویاتر از پایتختهای اروپایی دارد و یک شهر معمولی در خاورمیانه نیست. جلوههای شهری تهران در نگاه اول بسیار پر هرج و مرج به نظر میرسد اما در مقایسه با شهرهایی مانند توکیو، تهران قادر است بهطور مداوم هویت بصری خود را بازسازی کند.
ویژگیهای اقلیمی و معماری در تهران
در مناطق گرم و خشک باید میزان تهویه طبیعی در روز را به حداقل ممکن رساند، چون در اثر ورود هوای گرم خارج به داخل، دمای هوا و سطوح داخلی نیز افزایش مییابد. به خصوص در طول روز که سرعت باد زیاد و در نتیجه میزان تهویه طبیعی نیز زیادتر است، تغییرات دمای هوای داخلی در سطحی نزدیک به دمای خارج تغییر مینماید. سرعت هوا برای ایجاد چنین وضعیتی میتواند ۱۵ سانتیمتر در ثانیه باشد و این سرعتی است که در نتیجه اختلاف دمای سطوح و همچنین در نتیجه نفوذ هوای خارج به داخل از طریق درز پنجرهها در هوای اتاق به وجود میآید و بدین ترتیب نیازی به باز بودن پنجرهها نخواهد بود. در عصر و شب، به دلیل پایین بودن دمای هوای خارج نسبت به دمای هوا و سطوح داخلی، تهویه طبیعی امکان سریع خنک شدن هوای داخلی را به وجود میآورد.
تابش آفتاب و اثر آن بر معماری در تهران
به طور کلی تابش آفتاب با ساطع شدن پنج نوع پرتو یک ساختمان را تحت تاثیر قرار میدهد. به ترتیب اهمیت عبارتند از:
- پرتو مستقیم با طول موج کوتاه.
- پرتو پراکنده از آسمان با طول موج کوتاه.
- پرتو بازتابیده از سطوح اطراف با طول موج کوتاه.
- پرتو ساطع شده از زمین و اجسام گرم شده با طول موج بلند.
- پرتو ساطع شده از ساختمان به آسمان با طول موج بلند.
ویژگیهای معماری اقلیم تهران
- ساختمانها با مصالحی از جمله خشت و گل که ظرفیت حرارتی زیادی دارند بنا شدهاند.
- پلان ها تا حد امکان متراکم و فشرده است و تلاش شده سطح خارجی ساختمان نسبت به حجم آن کم باشد. این تراکم میزان تبادل حرارت از طریق جدارههای خارجی ساختمان را چه در تابستان و چه در زمستان به حداقل میرساند و در نتیجه، تا حد زیادی از نفوذ حرارت در تابستان و اتلاف آن در زمستان جلوگیری میکند.
- تلاش شده است بیشترین سایه ممکن بر سطوح خارجی ایجاد شود.
- معمولا سطوح خارجی سفیدکاری شده است.
- در این مناطق، تعداد و مساحت پنجره ساختمانها به حداقل میزان ممکن کاهش یافته و برای جلوگیری از نفوذ پرتوهای منعکس شده از سطح زمین اطراف، پنجرهها در قسمتهای فوقانی دیوارها تعبیه شده است.
- از ایجاد کوران و ورود هوای خارج به داخل ساختمان جلوگیری شود. تدابیر دیگری از جمله ایجاد بادگیر برای خنک سازی هوای داخلی به صورت طبیعی اندیشه شده که بسیار موثر است.
- استفاده از حیاطهای داخلی که شامل درخت، حوض و سطح گیاهکاری شده است، یکی از موثرترین عوامل ایجاد رطوبت محسوب میشود.
- جهت قرارگیری ساختمانها در این مناطق، جنوب تا جنوب شرقی است.
فرصتهای شغلی فارغالتحصیل معماری در تهران
به عنوان یک فارغالتحصیل معماری در تهران، چه فرصتهای شغلیای برای من هست؟
معمولا بیشتر مهندسان معمار دارای مدرک کارشناسی میتوانند طراح فنی ساختمانها، ناظر اجرای طرح و سرپرست دفاتر مشاوره شوند. مهندسان معماری که مدارک عالی در مقطع تحصیلات تکمیلی دارند، به دلیل گذراندن دروس هنری معماری بیشتر، علاوهبر طراحی بناها میتوانند به طراحی و ساخت ماکت و طراحی معماری داخلی بپردازند یا به عنوان ناظر ساخت فعالیت کنند. مهندس معمار میتواند حتی کار و کسب درآمد خود را از زمان تحصیل شروع کرده و به عنوان نقشهکش و کمک طراح وارد بازار کار شود.
درآمد مهندس معمار در تهران
درآمد شما به عنوان مهندس معمار در تهران؛ کدام جنسیت معمار در تهران خواهان بیشتری دارد؟
با توجه به وضعیت رو به رشد انواع ساخت و سازهای مسکونی، تجاری، فرهنگی و… و سودآور بودن این عرصه، به نظر میرسد بازار کار نسبتا مناسبی پیش روی مهندسان معماری باشد. لازم به ذکر است که در این شغل معمولا آقایان راحتتر میتوانند شغل خود را بیابند یا برای پروژههای ساختوساز قرارداد ببندند. البته موفقیت مهندس معماری در یافتن موقعیت شغلی مناسب بیشتر به میزان علاقه، مهارت، دانش و تجربه و کارنامه فعالیت او بستگی دارد.
متوسط درآمد مهندس معمار نسبت به بسیاری از مشاغل در سطح قابل قبولی قرار دارد. به عنوان مثال، مهندسان معمار که پروانه اشتغال به کار از سازمان نظام مهندسی دارند، بابت هر تاییدیه نقشه مبلغ مناسبی دریافت میکنند. مهندس معماری که در بخش دولتی استخدام شود، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت میکند. معمولا در تهران به یک اندازه از معماران زن و مرد استفاده میشود اما این مسیله بیشتر بستگی به پروژه مورد نظر فرد دارد؛ در مناطق یک تا پنج تهران برای نمای ساختمان، پتینهکاری و جزییات دکوراسیون داخلی از زنان و برای پروژههایی نظیر بازسازی و ساخت زمین کلنگی از مهندسان معمار مرد استفاده میشود.
مهندسان معماری که در شرکتهای خصوصی فعالیت میکنند بسته به میزان مهارت، توانمندی، سابقه کار و نوع توافقی که با کارفرما کردهاند درآمدهای متفاوتی دارند. آنهایی که خود شرکت شخصی راهاندازی کردهاند، در کنار سختیهای زیاد کار اگر بتوانند به خوبی مشتری جذب کرده و پروژههای زیادی بگیرند درآمد بسیار خوبی خواهند داشت. در مجموع مهندس معمار هرچه خلاقتر، توانمندتر و کارنامه کاری بهتری داشته باشد، به درآمدهای بالاتری دست مییابد.
سازمان نظام مهندسی تهران
سازمان نظام مهندسی ساختمان و پروانه اشتغال برای معماران تهرانی
مهندس معمار برای اینکه بتواند کار نظارت بر ساختمان را انجام دهد باید از سوی نظام مهندسی ساختمان پروانه اشتغال به کار دریافت کند. در واقع باید صلاحیت نظارت و طراحی او از سوی مراجع ذیصلاح تایید شود. بسیاری از مراجع مانند شهرداریها و مراکز صدور پروانه ساختمان برای صدور پروانه ساخت یا مجوزهای دیگر نقشههایی را میپذیرند که توسط مهندسان معمار دارای پروانه اشتغال تهیه شده باشد و برای کنترل و نظارت نیز باید از این افراد استفاده شود.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۱ دیدگاه