تاثیر آب و هوای ترکیه در صنعت ساختمان
تاثیر آب و هوای ترکیه در صنعت ساختمان
کشور ترکیه بهعلت وسعت زیاد آن دارای آبوهوای نسبتا مختلفی است. همانطور که میدانید این کشور به دو بخش اروپایی و بخش آسیایی نیز تقسیم میشود. کشور ترکیه در قسمت دریا اژه و مدیترانه در فصل زمستان دارای آبوهوای سرد بوده و در فصل تابستان نیز دارای آبوهوای گرم خشک است. بیایید نیمنگاهی به وضعیت آبوهوایی ترکیه و تاثیر آن بر صنعت ساختمانی کنیم.
قبل از خواندن این نوشته توصیه میشود نوشتههای زیر را نیز مطالعه کنید:
- طراحی ویلا ترکیه
- آینهکاری در ترکیه
- ساخت ویلا ترکیه
- خدمات دکوراسیون داخلی ترکیه
- اجرای دکوراسیون داخلی ترکیه
- بازسازی آپارتمان ترکیه
- طراحی و اجرای کابینت ترکیه
- نمای ساختمان ترکیه
- بازسازی خانه ترکیه
- نمای ویلا ترکیه
- بازسازی ویلا ترکیه
- خدمات طراحی داخلی ترکیه
تاثیر آب و هوای ترکیه در صنعت ساختمان
مقدار بارش در کشور ترکیه
این منطقه بهعلت نزدیکی به دریای اژه و مدیترانه سالانه دارای میزان بارش ۵۸۰ تا ۱۳۰۰ میلیمتر میباشد. هرچه به سمت شرق ترکیه حرکت کنیم، میزان بارش در آن مناطق نسبت به مناطق غربی کم خواهد شد. مناطق شرقی کشور ترکیه بهعلت قرارگیری در ناحیه خشک و همچنین دوری از دریاهای اژه و مدیترانه دارای آبوهوای گرم و خشک میباشند. بیشتر مقدار بارش در کشور ترکیه مربوط به منطقه ساحلی دریای سیاه میباشد. مناطق ساحلی دریای سیاه بهطور همیشگی دارای بارشهای فراوانی است. بهطور کلی مناطق مرکزی کشور ترکیه دارای آبوهوای مختلفی هستند. دلیل تنوع این آبوهوای در مرکز کشور ترکیه وجود رشتهکوههایی میباشد که در نزدیکی سواحل دریایی این کشور قرار دارد.
این رشتهکوهها باعث میشوند که هوای مناطق مرکزی این کشور نسبت به دیگر مناطق کشور ترکیه متنوعتر باشد. یکی از مناطقی که در کشور ترکیه ثبات دمایی ندارد، منطقه فلات آناتولیا است. نوسانات دمایی این منطقه حتی از مناطق ساحلی بیشتر بوده. از همین رو ساختمانسازی در آنجا بسیار دشوار میباشد. چرا که با توجه بر اختلاف دما اکثر ساختمانها دچار عیبهای ساختاری میشوند. بیشتر خانهها در این منطقه دارای ترکهای سطحی بر روی دیوار خود میباشند. منطقه فلات آناتولیا برای کسانی که دارای روماتیسم هستند بسیار نامناسب است.
تاثیرات آب و هوا در کشور ترکیه
همانطور که میدانید بیماری رماتیسم به اختلاف دمای محیط بسیار حساس میباشد. یکی از مناطق بد آبوهوای کشور ترکیه، منطقهی کوهستانی آنتوریس است. این منطقه بهعلت تابستانهای بسیار گرم و خشک و زمستانهای بسیار سرد، دارای بدترین شرایط جوی در بین مناطق دیگر کشور ترکیه است. اکثر بارشهای زمستانی این منطقه باعث ایجاد سیلابهای شدیدی میشود که هر ساله خسارتهای جانی و مالی در پی دارد. اکثر روستاهای این منطقه در فصل زمستان راههای ارتباطی خود را از دست میدهند و از همین بابت دولت کشور ترکیه با استفاده از هلیکوپتر برای مردمان این منطقه کمکهای اولیه ارسال میکند. در این مناطق تنها خانههای گلی دوام بسیار بالایی دارند چرا که با توجه به تغییر دما بسیار زیاد در فصلهای تابستان و زمستان، ساختمانهای آجری دوام نسبتا کمی را دارا هستند و در مقابل خانه گلی دارای دوام بالایی است.
بررسی نوع آب و هوای شهر های کشور ترکیه
بهطور کلی در رابطه با هوای کشور ترکیه نمیتوان یک نظر واحد را بیان کرد. همانطور که گفته شد کشور ترکیه دارای وسعت زیادی میباشد و با توجه به قرارگیری رشتهکوههای موجود در این کشور آبوهوای هر منطقه از این کشور با منطقه دیگر بهطور کامل دارای تفاوت است. بهطور مثال در آناتولیای غربی آبوهوا در آن بسیار معتدل میباشد. ولی در فلات آناتولیا آبوهوا دارای اختلافات بسیار زیادی است.
برای مهاجرت به کشور ترکیه و اقامت در آن کشور باید در نظر بگیرید که با کدام یک از آبوهوا میتوانید زندگی کنید. بهطور مثال افرادی که در قسمت جنوبی کشور ایران زندگی میکنند در شرایط آبوهوایی سرد به سختی میتوانند زندگی کنند. و بالعکس کسانی که در مناطق سرد مانند اردبیل زندگی میکنند که شرایط آبوهوایی در آنجا بسیار سرد است، به سختی میتوانند در شهرهای جنوبی مانند خرمشهر و یا کیش زندگی کنند. لازم است قبل از مهاجرت به این کشور آبوهوایی که به آن عادت دارید را مشخص کنید و بعد شهر مورد نظر خود را در کشور ترکیه را انتخاب کنید.
ساخت و ساز در ترکیه
یکی از برجستهترین و در عین حال قابل بحثترین بخشهای اقتصاد ترکیه، بخش ساختوساز است. این کشور نه تنها به موتور رشد اقتصادی و اشتغال در ۲۰ تا ۳۰ سال گذشته تبدیل شده است، بلکه پس از چین به یک رهبر جهانی تبدیل شده است. چه آسمانخراشهای استانبول یا تونل اوراسیا که اروپا و آسیا را در زیر آب به هم متصل میکند، تحول زیرساختی بیسابقهای رخ داده است. با این حال، فعالان محیطزیست و سازمانهای غیردولتی مدتهاست که نگران تأثیرات زیستمحیطی تأکید بیش از حد بر ساختوساز بودهاند. از سوی دیگر، اقتصاددانان نگران هزینه فرصت شهرنشینی سریع و نقش غالب ساختوساز در مدل رشد ترکیه هستند. مشکلات اقتصادی سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ بهطور چشمگیری به بخش ساختوساز ضربه زده است، اما ممکن است فرصتی برای آغاز یک تحول مورد نیاز در این بخش باشد.
مشاهده یک روند سریع شهرنشینی در همه اقتصادهای نوظهور که معمولاً توسط جرثقیلهایی که به آسمان شهرها میرسند به تصویر کشیده شده است. ترکیه قطعاً یکی از آن کشورهایی است که جمعیت آن از ۵۴ میلیون به ۸۲ میلیون نفر افزایش یافته و تولید ناخالص داخلی آن از ۱۵۰ میلیارد دلار به ۸۵۱ میلیارد دلار در ۳۰ سال گذشته افزایش یافته است. تعداد فرودگاهها از ۲۴ فرودگاه در سال ۲۰۰۰ به ۵۶ فرودگاه در سال ۲۰۱۹ رسید و مجموع جادههای تقسیمشده از سال ۲۰۰۳ بیش از سه برابر افزایش یافت.
بهترین فرصت برای ساخت و ساز در ترکیه
ترکیه میخواهد در چند سال آینده به یکی از ده اقتصاد بزرگ تبدیل شود، بنابراین سرمایهگذاری زیادی در بهبود زیرساختها، صنعت، صادرات و بخشهای خدمات خود انجام داده است. دولت حزب عدالت و توسعه، که از سال ۲۰۰۳ در قدرت است، بخش قابل توجهی از موفقیت خود را مدیون اصلاحات اقتصادی، بهویژه در سالهای اولیه خود، و سرمایهگذاریهای عظیم زیرساختی است.
اگرچه خود بخش ساختوساز تنها ۸ تا ۹ درصد از تولید ناخالص داخلی ترکیه را تشکیل میدهد، اما با زیربخشها و صنایع مرتبط با آن، برابر با یک سوم تولید ناخالص داخلی است. این بخش حدود ۲ میلیون نفر را استخدام میکند و با در نظر گرفتن اشتغال غیرمستقیم این تعداد بسیار بیشتر است. پیمانکاران ترکیه نیز بهطور فعال در بسیاری از پروژهها در خارج از کشور مشارکت دارند. فهرست «۲۵۰ پیمانکار بینالمللی برتر جهان در سال ۲۰۱۶» که توسط مجله صنعتی بینالمللی Engineering News Record یا همان ENR منتشر شده است، ۴۶ شرکت ترکیهای را فهرست میکند که پس از ۶۵ شرکت چینی در رتبه دوم قرار دارند. ایالات متحده با ۴۳ شرکت در رتبه سوم قرار دارد. در بازه زمانی ۱۹۷۲ تا ۲۰۱۷ مارس، پیمانکاران ترکیه ۹۰۰۰ پروژه را در ۱۱۵ کشور به ارزش کل ۳۵۰ میلیارد دلار انجام دادهاند. ترکیه همچنین یکی از تولیدکنندگان پیشرو مصالح ساختمانی در جهان است.
پیمانکاران ترکیهای در دهه ۱۹۷۰ شروع به دنبال فرصتهای تجاری در بازارهای خارجی کردند. لیبی اولین کشوری بود که خدمات پیمانکاری ترکیه را در سال ۱۹۷۲ صادر کرد، در حالی که آنها در دهه ۱۹۸۰ فعالیتهای خود را به کشورهای خاورمیانه گسترش دادند و بیشتر در زمینه مسکن، کارخانههای صنعتی، جادهها، پلها، تونلها و زیرساختهای شهری مشغول بودند. در دهه ۱۹۹۰، بهدلیل رکود اقتصادی و عدم اطمینان سیاسی در خاورمیانه، پیمانکاران ترکیه چشم خود را به کشورهای اوراسیا، بالکان و آسیا معطوف کردند. پروژههای تکمیلشده در فدراسیون روسیه و سایر کشورهای اوراسیا تقریباً ۶۰ درصد از کل تجارت بینالمللی پیمانکاران را در دهه ۱۹۹۰ تشکیل میدادند. در آن دوره، ایالات متحده نیز سهم کوچک اما قابل توجه ۲.۵ درصدی داشت. تا پایان سال ۲۰۰۰، شرکتهای پیمانکاری ترکیه ۱۸۹۷ پروژه را به ارزش کل ۴۲ میلیارد دلار انجام دادند. از آن زمان، رشد این بخش با چالشهای داخلی، منطقهای، جهانی و دیپلماتیک نوسان داشته است. حجم سالانه تجارت خارج از کشور به شدت از ۴.۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۲ به نزدیک به ۲۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۷ افزایش یافت. اما تحت تأثیرات بحران جهانی، این رقم در سال ۲۰۰۹ به ۲۰ میلیارد دلار کاهش یافت. حجم تجارت در لیبی، روسیه و عراق کاهش یافت. بهدلیل تشدید نگرانیهای امنیتی، بحران جت و مشکلات بودجهای و نفتی در دهه گذشته. حجم سالانه تجارت بینالمللی انجامشده توسط پیمانکاران ترکیه به اوج خود (۳۰.۳ میلیارد دلار) در دوره ۲۰۱۰-۲۰۱۳ رسید، قبل از اینکه دوباره بهطور قابلتوجهی به ۱۴ میلیارد دلار در سالهای ۲۰۱۶-۲۰۱۷ کاهش یابد. سال گذشته با حجم تجارت ۱۹ میلیارد دلاری بهخوبی پیش رفت.
علاوه بر روسیه و سایر بازارهای سنتی، پیمانکاران ترکیه اکنون سعی میکنند از فرصتها در بازارهای کمتر سنتی مانند آمریکای لاتین و آسیای جنوب شرقی استفاده کنند. آنها از نزدیک عراق، الجزایر و عربستان سعودی را دنبال میکنند که فرصتهای قابل توجهی را برای ترکیه فراهم میکنند، مگر اینکه تحولات سیاسی یا قیمت نفت چشمانداز را تضعیف کند. هدف این بخش رسیدن به ۵۰ میلیارد دلار در سال تا سال ۲۰۳۰ است.
بد نیست نگاهی به بازارکار ترکیه برای معماران هم بیاندازیم!
برای پیمانکاران، بازار داخلی نیز بسیار مهم است که بتوان آن را نادیده گرفت. ترکیه بزرگراهها، فرودگاهها، راهآهنها، بیمارستانها، تأسیسات انرژی و بنادر را از طریق مدل PPP ساخته است که در آن این پروژه توسط کنسرسیومی متشکل از شرکتهای بخش خصوصی انجام میشود. فرودگاه استانبول توسط کنسرسیومی متشکل از شرکتهای ساختمانی پیشرو ترکیه ساخته شده است که هر ساله حدود ۲۲ میلیارد یورو به دولت برای بهرهبرداری از این فرودگاه طی ۲۵ سال پروژه پرداخت میکند. این فرودگاه بهزودی به بهرهبرداری میرسد و در نهایت قادر به جابهجایی ۱۵۰ میلیون مسافر در سال خواهد بود که میتواند آن را به بزرگترین فرودگاه جهان تبدیل کند. آی تی. دیگر پروژههای بزرگ PPP شامل ساخت پردیسهای بهداشتی/بیمارستانهای شهری در ۳۰ شهر (۹ شهر تاکنون تکمیل شده است) و تونل اوراسیا (۱۴ کیلومتر) با عبور از زیر تنگه بسفر، اولین جاده دو طبقه زیردریایی جهان، که به روی مسافران باز شد. ترافیک در سال ۲۰۱۶
کانال استانبول که عموماً بهعنوان «پروژه دیوانهکننده اردوغان» شناخته میشود، نیز در خط لوله پروژه دولت قرار دارد. کانال پیشنهادی به طول ۴۵ کیلومتر، غرب استانبول را به یک جزیره تبدیل میکند. هدف آن منحرف کردن تانکرهای نفت از بسفر است، جایی که آنها ترافیک را مسدود کرده و خطرات زیستمحیطی ایجاد میکنند. پس از مناقصه کارهای زمینشناسی و مهندسی، مناقصه ساختوساز در مدت دو سال برنامهریزی شده است. کارشناسان محیطزیست نگران هستند که این پروژه، که هزینه تخمینی آن بیش از ۱۳ میلیارد دلار است، به اکوسیستمهای ظریف آسیب وارد کند و جریانها و دمای دریا را تغییر دهد.
یقیناً تا زمانی که اراده، تأمین مالی و تقاضای کافی وجود داشته باشد، پروژههای بزرگ توسط یک کشور نوظهور پایانی ندارد. ترکیه وارد دورهای پر از ابهامات جهانی شده است. رشد اقتصادی به این زودیها به رشد بالقوه ۵ درصدی خود نمیرسد، در غیاب برخی اقدامات غیرمتعارف مشابه خطوط اعتباری حمایتشده توسط صندوق ضمانت اعتباری در سال ۲۰۱۷ که به ترکیه کمک کرد تا ۷.۴ درصد رشد کند. بسیاری از اقتصاددانان موافق هستند که اتکای بیش از حد به بخش ساختوساز با توجه به ارزش افزوده پایین در این بخش و آسیبپذیری در برابر نوسانات ارزی، ضرر بیشتری نسبت به سود دارد. (هزینههای ساختوساز در سپتامبر ۲۰۱۸ در مقایسه با ماه مشابه در سال ۲۰۱۷ عمدتاً بهدلیل کاهش ارزش لیر حدود ۴۰٪ افزایش یافت).
پیمانکاران ترکیهای که دارای مزیت رقابتی مهمی در مرحله ساخت و ساز هستند، باید به فازهای با ارزش افزوده بالاتر زنجیره پروژه مانند طراحی روی آورند. همانطور که صندوق بینالمللی پول در گزارش ماده ۴ خود هشدار داده است، این کشور باید مدیریت بدهیهای احتمالی خود را تقویت کند. تقویت رویههای اولویتبندی سرمایهگذاری و انتخاب پروژههایی که حتی در سناریوهای نامطلوب اقتصاد کلان ارزش پولی را ارائه میکنند، قطعاً به نفع کشور خواهد بود. بخش ساخت و ساز میتواند مشکلات امروزی را به فرصت تبدیل کند و خود را با موفقیت متحول کند. یکی از راههای رسیدن به این هدف، همکاری با کشورهای پیشرفتهای مانند ایالات متحده است که دارای طراحی درجه یک و ظرفیت فناوری بالا هستند.
شرکتهای ساختمانی ترکیه برای دههها جای پای خود را در خارج از مرزهای این کشور افزایش دادهاند. لیبی، عربستان سعودی و عراق بازارهای کلیدی بودهاند، که بین آنها حدود ۵۵.۲ درصد از کل تجارت خارج از کشور تا پایان دهه ۱۹۸۰ را تشکیل میدادند. منطقه MENA برای مدت طولانی منطقهای حیاتی برای ساخت و ساز ترکیه بوده است. اگرچه در سالهای اخیر، شرکتها یاد گرفتهاند که این را با فعالیت در کشورهای مستقل مشترک المنافع متعادل کنند، زیرا بیثباتی سیاسی خاورمیانه را تکان داده است. این بخش به ویژه با درگیریهای اخیر در عراق، لیبی و سوریه در جایگاه خوبی قرار گرفته است. هنگامی که این درگیریها نیز به پایان برسد، ترکیه احتمالاً یکی از اولین کمککنندگان در بازسازی خواهد بود. فرصتهای قابل توجهی در خارج از کشور برای پیمانکاران ترک، به ویژه در خاورمیانه، شمال آفریقا و جنوب صحرای آفریقا وجود دارد. کشورهایی مانند عراق، اردن، لیبی، الجزایر و غنا پتانسیل قابل توجهی دارند. آفریقا، به ویژه، در حال تبدیل شدن به اهمیت فزایندهای است و در پنج سال آینده با ادامه رشد اقتصاد این کشور، اهمیت بیشتری خواهد یافت.
جمعبندی صنعت ساختمان ترکیه
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه