نرم افزار رندرینگ وی ری یا کرونا؟
20
اردیبهشت

نرم افزار رندرینگ وی ری یا کرونا؟

نرم افزار رندرینگ وی ری یا کرونا؟

موتور رندرها به هنرمندان و طراحان امکان می دهند تا آثار خود را در بهترین حالت ممکن شبیه سازی کنند. موتور رندرهای زیادی برای این کار وجود دارند اما در حال حاضر، دو موتور رندر وی ری (V-Ray) و کرونا (Corona Renderer) از بقیه قدرتمندتر و محبوب تر هستند. در این مقاله قصد داریم به تفاوت موتور رندرهای وی ری و کرونا بپردازیم و آن‌ها را مقایسه کنیم تا کسانی که نمی دانند از کجا شروع کنند یا چه چیزی را انتخاب کنند بتوانند انتخاب بهتری داشته باشند.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید

 

 

نرم افزار رندرینگ وی ری یا کرونا؟

وی ری چیست؟

V-Ray توسط یک شرکت بلغاری به نام Chaos Group، در سال ۱۹۹۷ تأسیس شد. وی ری یک افزونه برای نرم افزارهای سه بعدی سازی کامپیوتری است که اغلب برای شبیه سازی و ساخت انیمیشن های معماری استفاده می شود. البته موتور رندر وی ری در زمینه هایی مانند رسانه، سرگرمی، تبلیغات، تولید فیلم، بازی های ویدئویی، طراحی صنعتی و طراحی محصول و … نیز کاربرد دارد.

 

رندر کرونا چیست؟

Corona نیز یک افزونه برای ارائه پروژه های معماری است که در ابتدا به عنوان یک پروژه دانشجویی در سال ۲۰۰۹ شروع به کار کرد. موتور رندر کرونا به دلیل داشتن مزیت های مانند کاهش زمان ارائه و یادگیری آسان تر در مقایسه با وی ری، توانست طرفداران خود را در بازار پیدا کند. از سال ۲۰۱۷، این موتور رندر نیز زیرمجموعه گروه Chaos، (توسعه دهندگان (V-Ray قرار گرفت و در حال حاضر این شرکت هر دو برنامه را به طور جداگانه توسعه می دهد.

 

ویژگی های وی ری و کرونا

رابط کاربری وی ری

بسیاری از افراد معتقدند وی ری موتور رندری بسیار پیچیده است اما در واقع رابط کاربری آن آنقدرها هم که فکر می کنید پیچیده نیست و اگر کمی با آن کار کنید متوجه می شوید که ساده و کاربردی است. رابط کاربری وی ری شامل چندین نوار ابزار می باشد که برای برخی از رایج ترین ویژگی های آن، میانبرهای آسانی نیز تعبیه شده است. در رابط کاربری وی ری، می توانید Frame Buffer را که در آن انواع مختلفی از ابزارهای رندر اضافه است بیابید. همچنین ابزار Color Picker مانند یک مدیر رنگ عمل می کند که امکان انتخاب رنگ بصورت عددی در فضاهای رنگی Screen (sRGB) و Rendering (RGB) را به شما می دهد. علاوه بر همه این ها، شما با مدیریت فایل می توانید همه فایل های ساخته شده خود را در یک مکان مدیریت کرده و یک بایگانی از صحنه ها ایجاد کنید. همچنین در وی ری ویژگی های دیگری نیز وجود دارد که باید خودتان آن‌ها را کشف کنید.

 

رابط کاربری کرونا

رابط کاربری کرونا Corona در ابتدا و در مقایسه با V-Ray ممکن است کمی پیچیده به نظر برسد اما تنظیمات راحت و کاربردی دارد که به سرعت با آن‌ها اشنا می شوید. موتور رندر کرونا روی پارامترهای کمی تمرکز دارد که به شما امکان می دهد بر روی واقع گرایی، نور و متریال مدل تمرکز کنید. رابط کاربری و منطق کلی این پلاگین مشابه Maxell Render معروف است. شما می توانید متریال های گوناگون را براحتی در کرونا Corona پیدا کنید، که به شما امکان می دهد به آسانی خواص فیزیکی را به آبجکت ها مانند رنگ و شفافیت اختصاص دهید.

 

سرعت وی ری و کرونا

سرعت رندرینگ یکی از مهم ترین معیارهایی است که کاربران قبل از انتخاب موتور رندر به آن توجه می کنند. وی ری دارای تعداد زیادی تنظیمات دستی می باشد که به کاربران امکان می دهد زمان رندر را به شدت کاهش دهند و در عین حال کیفیت تصویر خروجی را نیز حفظ کنند. بنابراین، اگر بخواهیم جانبدارانه مقایسه کنیم، در رندرینگ مبتنی بر سرعت V-Ray کمی قوی تر است. با این حال، اگر بخواهیم یک مقایسه بی طرفانه داشته باشیم، عکس آن می تواند درست باشد. یکی از مواردی که باید به آن اشاره کنیم این است که رابط کاربرپسند کرونا Corona سرعت آن را برای افرادی که به آن مسلط باشند افزایش می دهد؛ در واقع باید بگوییم موتور رندرهای وی ری و کرونا هر دو دارای سرعت فوق العاده ای هستند اگر بر آن‌ها تسلط داشته باشید. همچنین هر دو موتور عملکرد فوق العاده ای دارند و این امر باعث می شود در این مورد نتوان گفت که یکی به طور کامل برتر از دیگری است؛ هر دو موتور رندر از نظر سرعت و کارایی رابط کاربری با یکدیگر مطابقت دارند.

 

متریال کرونا

Corona دارای کتابخانه متریال خاص خود می باشد که به شما امکان می دهد بدون صرف ساعت های زیاد برای ساختن متریال از آن‌ها بصورت آماده استفاده کنید. این مزیت به ویژه برای افراد مبتدی بسیار کاربردی است. متریال ها در موتور رندر کرونا داراب دسته بندی های زیادی مانند شیشه، چوب، سنگ و … هستند و همه آن‌ها با یک کشیدن و رها کردن در دسترس شما برای استفاده قرار می گیرند.

 

متریال رندر وی ری

V-Ray نیز همانند Corona، کتابخانه ای از متریال های آماده دارد که باعث صرفه جویی در زمان شما می شود. به علاوه، شما می توانید طیف وسیع دیگری از آن‌ها را نیز در انجمن ها به صورت رایگان یا پولی پیدا کنید.

 

رندرگیری بر پایه CPU و GPU

طراحی سیستمی وی ری از پیچیدگی بالاتری برخوردار است زیرا می تواند رندر را در هر دو حالت تنظیمات CPU و GPU محاسبه کند. همچنین، هنگامی که وی ری در نسخه ترکیبی خود قرار دارد، می تواند بصورت بصری فایل ها را همزمان در سیستم های CPU و GPU نیز ارائه دهد. کرونا Corona، برخلاف V-Ray یک موتور رندر فقط بر پایه CPU است و از پردازنده و توانایی CPU برای ارائه رندر استفاده می کند. با پیشرفت تکنولوژی ، ممکن است روزی موتور رندر Corona را روی تنظیمات GPU نیز داشته باشیم.

 

کاربردهای این دو رندر در صنایع مختلف

درست است که Corona نسبت به V-Ray یک موتور جوان است، اما امروزه به دلیل همه کاره بودن آن، در شرکت های کوچک و استودیوهای بزرگ در سراسر جهان استفاده می شود. همچنین سایر صنایعی که از رندرهای سه بعدی کرونا استفاده می کنند عبارتند از: انیمیشن سازی، طراحی داخلی، خودرو، مد و طراحی محصول. V-Ray نیز توسط بسیاری از متخصصان و در بسیاری از صنایع مانند معماری، طراحی داخلی، تولید محصولات و صنعت بازی سازی استفاده می شود. علاوه بر این، طیف وسیعی از استودیوهای تولید کننده فیلم های هالیوودی نیز از آن استفاده می کنند. برای مثال در فیلم ” Avengers” و سریال ” Game of Thrones” از V-Ray استفاده کرده اند.

 

یادگیری رندر وی ری

وی ری یک موتور رندر نتیجه محور است. این ویژگی به کاربران امکان می دهد تنظیمات دلخواه خود را تعیین کرده و تعیین کنند که خروجی چگونه به نظر برسد. اگر شما به دنبال نورپردازی حرفه ای هستید، V-Ray انتخاب خوبی برای شما است؛ اما بهتر است خودتان در ابتدا اصول فوتورئالیسم را بیاموزید. به طور کلی، یادگیری V-Ray در صورتی که قبلاً با رندر سه بعدی آشنا باشید، حدود ۱ هفته طول می کشد. اگر از ابتدا شروع کرده اید، یادگیری اصول اولیه از دو هفته تا ۱ ماه طول می کشد. یادگیری ابزارهای V-Ray زمان زیادی از شما نمی گیرد، اما یادگیری تکنیک ها و ارائه یک تصویر کاملاً واقع بینانه چیزی است که زمان زیادی نیاز دارد.

 

یادگیری موتور رندر کرونا

موتور رندر کرونا کاربر پسند است زیرا در آن واقعاً نیازی به تنظیمات زیاد و پیچیده ندارید. اما نکته منفی این است که در کرونا زمان رندر شما بسیار به قدرت سخت افزار کامپیوتر شما و Corona Denoiser بستگی دارد. Corona Renderer یکی از ساده ترین موتورهایی است که می توانید تصویرسازی یا مدل سه بعدی را با آن یاد بگیرید. همچنین راه اندازی آن ساده است و اکثر کاربران جدید می توانند استفاده از آن را فقط در چند روز یاد بگیرند.

 

بالاخره کدام بهتر است؟ وی ری یا کرونا؟

V-Ray یک موتور رندر معروف و با سابقه است که صدها منبع برای آموزش و کتابخانه بزرگی از متریال دارد. وی ری امکانات زیادی دارد که اگر نحوه استفاده از آن‌ها را بدانید می توانید کرونا را در سرعت شکست دهید. همانطور که ذکر شد V-Ray از رندر با GPU نیز پشتیبانی می کند که می تواند در آینده باعث تغییر در بازی ها شود. به طور کلی Vray پیچیده تر از Corona است و می توان گفت برای کاربران حرفه ای عالی است اما برای کاربران متوسط زیاد آسان نیست. از طرف دیگر راه اندازی و به دست آوردن نتایج خوب در کرونا ساده تر از وی ری است اما کرونا برخی از ویژگی های پیشرفته را ندارد؛ به علاوه شما در کرونا انتخاب محدودتری در مورد نرم افزار سه بعدی میزبان دارید. در انتها با توجه به شرایط شما و ویژگی های این دو رندر، پاسخ ها بسیار متفاوت خواهند بود.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]