درب های فریم لس چیست؟
درب های فریم لس چیست؟
دربهای فریم لس (Frame-less door) در معنای لغوی فاقد چهارچوب بوده و از لحاظ بصری با دیوار همباد و هم سطح هستند. در حقیقت هیچ اثری از چهارچوب و لولا دیده نمی شود و درب اصطلاحا با دیوار یکی شده است. به همین دلیل یک فضای یکنواخت، شیک و مدرن را تجربه خواهید کرد.
قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:
درب های فریم لس چیست؟
آیا در فریم لس واقعا چهارچوب ندارد؟
درب فریم لس از نظر مفهومی به درب بدون چهارچوب گفته میشود اما اصولاً چنین دربی وجود خارجی ندارد! تمامی دربها برای باز و بسته شدن و ایستایی بیشتر به چهارچوب نیاز دارند. آنچه که امروزه با عنوان درب فریم لس (frameless doors) در بازار، به فروش میرسد در واقع درب چهارچوب مخفی است و به شکل مخفی و توکار طراحی میشود. به همین دلیل به این دربها اصطلاحاً درب چهارچوب مخفی نیز گفته میشود.
تاریخچه درب فریم لس
اولین بار شرکت لوالدی (Lualdi) ایتالیا از درهای فریم لس رونمایی کرد و به جهت طراحی خاص و متفاوتی که داشت، در مدت کوتاهی توانست نظر بسیاری از معماران و سازندگان ساختمانهای مدرن را به خود جلب کند.
مزایای درب فریم لس
- طراحی مینیمال و بدون چهارچوب و روکوب
- کاربرد گسترده در پروژههای اداری و مسکونی مدرن
- تطابق رنگی با سایر المانهای محیط مثل دیوار
چه زمانی در فریم لس را نصب کنیم؟
بهترین زمان برای اجرای درب فریم لس در حین نازک کاری ساختمان است. به دلیل اینکه قبل از نصب چهارچوب اصلی که از جنس آلومینیوم است باید داخل دیوار ساب فریم (قوطی آهنی ۳۰ در ۶۰ یا ۴۰ در ۸۰) نصب شود و سپس با گچ یا هر مصالح دیگری که برای ساخت دیوار استفاده شده روی ساب فریم پوشش داده شود. (استفاده از ساب فریم یا همان قوطی آهنی باعث ایستایی بهتر درب و چهارچوب و جلوگیری از ترک خوردن دیوار اطراف درب میشود)
آیا بعد از پایان نازک کاری ساختمان میتوان درب فریم لس اجرا کرد؟
در صورتیکی نازک کاری ساختمان به پایان رسیده باشد و اندازه دهانه دیوار به اندازه کافی بزرگ باشد میتوان با کوچکتر در نظر گرفتن عرض دربها، ابتدا (sub frame) و سپس (frame) را نصب کرد. در ساختمانهایی که نوساز نیستند و چهارچوبهای فلزی دارند نیاز است که حتماً چهارچوب فلزی برداشته شود و بجای آن قوطی فلزی و سپس چهارچوب آلومینیومی نصب شود و در پایان با استفاده از گچ یا کناف، پوششی بر روی فریم و ساب فریم اجرا شود تا در معرض دید نباشند.
اجرای درب فریم لس
پروسه ساخت این نوع دربها با سایر دربهای چوبی به سبب توکار نصب شدن چهارچوب آلومینیومی درب تفاوت زیادی دارد. بنابر این لازم است که این کار به صورت ۳ فازی انجام شود. در مرحله اول sub fram که از جنس پروفیل فلزی به ابعاد ۶۰*۳۰ میلیمتر است با فاصله ۱cm از لبه بیرونی دیوار در حالت تمام شده نصب میشود و با گچ و خاک سنگ حد فاصل لبه داخلی دیوار تا ساب فریم پوشانده میشود.
در فاز ۲ فریمی از جنس آلومینیوم به ضخامت حدودی ۴/۵cm روی ساب فریم نصب میشود و مجدد با استفاده از گچ پوشش داده میشود در فاز ۳ درب چوبی با لولای مخفی نصب و ریگلاژ خواهد شد. تنها دلیلی که درب چوبی در مرحله آخر نصب میشود، جلوگیری از آسیب احتمالی درب در هنگام بنایی و گچکاری است.
یکی از اهداف تولید دربهای مخفی (Hidden doors) این است که بتوان هماهنگی و یکپارچگی میان درب و دیوارهای اطراف به وجود آورد. به همین منظور غالباً سعی بر این است که رنگ درب و دیوارها یکسان انتخاب شود. بنابر این در بسیاری از پروژهها، کارفرمایان ترجیح میدهند که در فریملس را به صورت خام و بدون رنگ تهیه کنند تا از پوشش رنگی یکسانی برای رنگ آمیزی درب و دیوارها استفاده نمایند.
رنگهای پلی اورتان و پلی استر خارجی بهترین رنگ هایی هستند که می توان برای این منظور استفاده نمود. این دو رنگ از نظر کیفی و قیمتی در یک سطح قرار دارند با این تفاوت که رنگ پلی اورتان به سرعت خشک میشود و روند اجرایی سریعتری دارد. البته علاوه بر این رنگ ها از پوشش های دیگری مانند میکروسمنت هم برای اجرای درب های مخفی استفاده می شود که به دلیل چسبندگی و مقاومت بالا، طرفداران زیادی دارد.
در فریم لس با روکش طبیعی
روکش چوب طبیعی به علت داشتن بافت زیبا و رنگ پذیری عالی کاربرد زیادی در نجاری و درب سازی دارد چرا که علاوه بر زیبایی باعث کاهش مصرف چوب و البته قیمت درب چوبی میشود. انواع روکش چوبی مصرفی در ساخت درب های فریم لس عبارتند از: راش، بلوط، گردو. دربهای روکش چوبی بعد از تولید احتیاج به رنگ آمیزی دارند تا هم ظاهر زیباتری پیدا کنند و هم در برابر رطوبت و خط و خش مقاومت بیشتری از خود نشان دهند.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه