معماری دیجیتالی یا طراحی معماری دیجیتالی چیست؟
معماری دیجیتالی یا طراحی معماری دیجیتالی چیست؟
معماری دیجیتال چیست؟
با گذشت زمان نرم افزار هایی طراحی شد که به وسیله ی آن می توان طرح های معماری را در کامپیوتر به راحتی طراحی کرد این نوع طراحی را طراحی دیجیتال نامیدند. معماری دیجیتال به استفاده از مدل سازی کامپیوتر، برنامه نویسی، شبیه سازی و تصویربرداری برای ایجاد اشکال مجازی و ساختارهای فیزیکی گفته می شود. سرعت طراحی های دیجیتالی چند برابر بیشتر از طراحی های سنتی است و در این طراحی ها دیگر خبری از وسایل فیزیکی نیست.
قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:
معماری دیجیتالی یا طراحی معماری دیجیتالی چیست؟
داستان معماری دیجیتال
هر مهندس معماری که حداقلِ سابقه کار در عرصه طراحی معماری داشته همواره دغدغه هایی از جنس زمان ناکافی برای انجام پروژه طراحی معماری و مشکل در پرزنتیشن مخاطب خود را حتما داشته و با توجه به ماشینی شدن روز افزون جامعه و بالا رفتن سرعت کارها و به موازات آن بالاتر رفتن انتظارات کارفرما در سرعت و کیفیت پروژه معماری بارها شاهد این هستیم که بعضا مسئله زمان به قدری اهمیت دارد که در اولویت بالاتری حتی نسبت به کیفیت پروژه معماری قرار میگیرد و کارفرما به علت روبرو بودن با محدوده زمانی خاص مجبور است سرعت انجام پروژه طراحی معماری خود را در اولویت قرار دهد. لذا با استفاده از روش های سنتی طراحی معماری نمیتوان همگام با سرعت دنیای مدرن امروز پیش رفت، در حال حاضر کاربرد و اثر گذاری ابزار سنتی در رشته مهندسی معماری و به خصوص در مبحث طراحی معماری دیگر به چشم نمی آید به کارگیری خط کش تی یا قلم های راپید، تخته رسم، کاغذ کالک، میز نقشه کشی معماری، کاغذ پوستی، طراحی معماری دستی و.. به آموزش سنتی طراحی معماری به صورت آکادمیک تقلیل یافته و در انجام پروژه های معماری یا طراحی معماری دیگر جایی ندارند.
گذر از معماری سنتی به معماری دیجیتال
اما جایگزین ابزار معماری سنتی که ذکر شد چیست؟ سال هاست که دیگر طراحی معماری به شیوه سنتی انجام نمیشه و جایگزینی به نام طراحی معماری دیجیتالی داریم معماری دیجیتالی تنها جایگزینی برای ابزار سنتی طراحی معماری نیست، بلکه معماری دیجیتال فرصت ها و افق های بی نظیری را به روی مهندسین رشته معماری گشوده است امروزه با استفاده از نرم افزار های مختلف طراحی و مدل سازی در کمترین زمان ممکن می توانید مفهوم کانسپت و طراحی اولیه معماری خود را به مخاطب ارائه دهید و درک درستی از چگونگی انجام پروژه را برای کارفرما ایجاد نمایید حتی با ابزار دیجیتال در عصر حاضر مسائلی مانند طراحی تاسیسات ساختمان نیز به صورت دیجیتالی صورت می پذیرد. یکی از پیچیدگی های دنیای مدرن حال حاضر ما همین موضوع است، در هنر-صنعت معماری و به خصوص در کشور ما بسیار زیاد اتفاق می افتد که کارفرمای یک پروژه معماری تقریبا هیچ درک واقعی و درستی از این رشته و اتفاقاتی که قرار است رقم بخورد ندارد (گرچه نمیتوان خرده گرفت و امری بدیهی است) به همین علت کم نیستند طرح ها و ایده ها و کانسپت هایی که به زعم داشتن کیفیت و استاندارد مناسب معماری، ازدید مخاطب راضی کننده نبوده و پروژه معماری باشکست مواجه شده و انجام آن به شخص دیگری که توانایی در معماری دیجیتالی داشته سپرده شده ولو با کیفیت پایین تر نسبت به قبل و علت آن نیز امکان پرزنتیشن و معرفی بهتر و سرعت بالای کار در معماری دیجیتالی است.
مشکلات و چالش های معماری دیجیتال
همه گیر شدن معماری دیجیتالی زنگ خطر بسیار جدی برای معماران با دانشی است که در زمان های قبل از پیدایش معماری دیجیتالی تحصیلات آکادمیک خود را انجام داده اند و همینطور آن دسته از معمارانی که همچنان به آموزش آکادمیک طراحی معماری بسنده میکنند است چرا که متاسفانه سیستم آموزش مهندسی معماری کماکان به روز نیست و معمار برای موفقیت در این عرصه و همینطور امکان ورود به مبحث طراحی معماری حتما باید شخصا دنبال فراگیری و درک مباحث معماری دیجیتالی باشد. در دنیای امروز با به کارگیری از ابزار طراحی معماری دیجیتال در کمترین زمان ممکن می توانید ایده ها و طرح های معماری خود را به صورت شات های سه بعدی و حتی انیمیشن به کارفرما ارائه دهید این ابزار طراحی دیجیتال کمک شایانی در معرفی و پرزنت کردن کارفرما میکند، هر چه مخاطب سطح آشنایی کمتری با نتیجه نهایی کار طراحی معماری دیجیتالی داشته باشد به کمک این شبیه سازی دیجیتالی بهتر می توان به او آموخت که چه پروسه ای در انتظار پروژه معماری مدنظر هست و تاثیر معماری دیجیتالی بر کار بیش از پیش نمایان می شود. در مقابل اگر بخواهیم همین پروسه را برای معرفی و انجام پروژه طراحی معماری با به کار گیری از ابزار سنتی معماری به انجام برسانیم با مشکلات زیادی روبرو می شویم در وهله اول قادر نخواهیم بود تصاویر سه بعدی و شبیه سازی شده کار را به صورت مو به مو ارائه نماییم و بحث بسیار حیاتی دیگر مسئله زمان است که چندین برابر بیش از طراحی معماری دیجیتالی خواهد بود.
گستردگی امکانات در معماری دیجیتال
در معماری دیجیتالی شما با دنیایی از امکانات متنوع برای پرزنتیشن و انجام پروژه معماری خود روبرو هستید و به شرط تسلط بر این امکانات دیجیتالی کار به مراتب برای شما سهل و هدف نهایی خود را پیش از انجام پروژه خواهید داشت. اما این تمام ماجرای معماری دیجیتالی نیست، در واقع طراحی معماری دیجیتالی تنها یک میان بر سریع و با امکانات وسیع تر برای به سرانجام رساندن کارهای معماری نیست بلکه چیزی به مراتب فراتر از اینست، این حجم امکانات دیجیتالی در طراحی معماری فقط به مدد طراح معمار برای تکمیل طراحی معماری خود نمی آید، بلکه خود این گستردگی امکانات طراحی دیجیتالی در های جدیدی به روی رشته مهندسی معماری و اصولا طراحی معماری خواهد گشود و با یاری جستن از طراحی معماری دیجیتالی حوزه ها و رشته های جدیدی در اختیار معماران قرار می گیرد به عنوان نمونه یکی از مواردی که این روزها مورد توجه قرار گرفته بحث کاربرد طراحی معماری دیجیتال در بازسازی مجازی معماری سنتی و بومی تمدن های کهن است آنچه که امروز دیگر وجود ندارد یا تنها نشانه هایی از معماری و فرهنگ و زیست اقوام گذشته در اختیار است و با بازسازی معماری دیجیتال یک فرهنگ و قوم را مورد مطالعه قرار میدهند در طراحی معماری دیجیتال می توان یک تمدن از بیت رفته را دوباره به صورت مجازی احیا کرد و بهتر و بیشتر درباره معماری آن زمان مطالعه نمود و به درک بهتری رسید.به کارگیری معماری دیجیتال تنها به بازسازی های معماری گذشته نیست و در حال حاضر برای بازسازی منزل و محل کار نیز از معماری دیجیتال استفاده می شود. استفاده دیگر از هنر طراحی معماری دیجیتال به کارگیری آن در پروژه های بصری مانند صنعت بزرگ سینماست.
اثر معماری دیجیتال بر دنیای طراحی و معماری
میزان اثر گذاری طراحی معماری دیجیتالی به حدی در دنیا همه گیر و روز افزون شده که صنایع مختلف نیز برای تولیدات خود در بخش مدل سازی و رندرینگ و همینطور تبلیغات روی به طراحی معماری دیجیتال آورده اند. گذشته از تمام موارد، طراحی معماری دیجیتالی بزرگترین کارکرد خود را در عینیت بخشی به قوه تخیل بشر و ذهن های خلاقی میبیندکه تا پیش از این امکان به تصویر در آوردن ایده های بکر خود را نداشتند زمانی که یک ذهن خلاق و هنرمند هیچ محدودیتی برای تصویرسازی دهنی خود نداشته باشند و با فراغ بال دست به ابتکاراتی بزند که بشر تاکنون تجربه آن را نداشته است طراحی های بس پیچیده که کمک شایانی به هنر طراحی معماری دیجیتالی کرده و از سوی دیگر امکان ساخت پروژه های بینظیری را در اختیار سایر رشته ها قرار می دهد و این خود سندی دیگر بر جهان شمولی و اهمیت طراحی معماری دیجیتال برای سایر رشته ها است که هم گام با پیشرفت هر چه بیشتر معماری دیجیتالی سایر زمینه های مهندسی و صنایع بزرگ را با خود به پیش ببرد و بزرگترین و خلاقانه ترین آثاری که بشر تاکنون به خود دیده را به منصه ظهور برساند.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۰ دیدگاه