تاثیر آب و هوای لواسان در صنعت ساختمان
17
آذر

تاثیر آب و هوای لواسان در صنعت ساختمان

تاثیر آب و هوای لواسان در صنعت ساختمان

آشنایی با اقلیم لواسان

لَواسان یکی از شهرهای شهرستان شمیرانات در استان تهران و مرکز بخش لواسانات است. در اصطلاح عامیانه به این شهر لواسون می‌گویند. لواسان درّه‌ای است ییلاقی و خوش آب و هوا در دامنه‌های جنوبی کوه‌های البرز که به خاطر داشتن چشم‌اندازهای بکر و زیبا از رودخانه جاجرود و دریاچهٔ زیبای دارک زون لواسان شهرت یافته‌ است. طبیعت سرسبز لواسان از دامنه‌ های شمالی این شهر آغاز می‌شود و تا ساحل دریاچه سد لتیان ادامه دارد. در چشم‌اندازهای این منطقه می‌توان طبیعت را در چهار فصل سال به زیبایی هرچه بیشتر تماشا کرد. شهر لواسان در ۱۱ کیلومتری شمال شرق تهران قرار دارد و به عنوان نزدیک‌ترین منطقه ی خوش آب و هوا و ییلاقی شهر تهران به‌شمار می‌آید. فاصله لواسان تا اتوبان بابایی تهران حدود ۷ کیلومتر می‌باشد که در کمتر از ۱۵ دقیقه می‌توان به آن دسترسی داشت. همچنین این باغشهر از طریق جاده لشگرک، به آسانی به اتوبان ارتش و شمیران دسترسی دارد و این شهر نیز به تکه ای از بهشت معروف است.

شهر لواسان در دامنه ی رشته کوه البرز و در موقعیت ۳۵٫۸° عرض شمالی و ۵۱٫۶° طول شرقی واقع شده‌است. متوسط ارتفاع شهر ۱۷۰۰ متر از سطح دریا است که در ساحل دریاچه سد لتیان به ۱۶۰۰ متر و در شمالی‌ترین نقاط شهر به ۱۸۵۰ متر می‌رسد.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

تاثیر آب و هوای لواسان در صنعت ساختمان

موقعیت مکانی لواسان

شهر لواسان را از شمال، کوه‌های ورجین، باغدره، کند و سینک افجه، از سمت باختر کوه‌های قصران، از سمت شمال خاوری و خاور کوه‌های ایرا، فیل زمین، لواسانکوه و جاجرود و از جنوب کوه‌های تلو، قوچک، زینکوه و اراکوه در بر می‌گیرند. این شهر مرکز بخش لواسانات می‌باشد. بخش لواسانات مناطق زیادی را دربر می‌گیرد اما بدنه ی شهر لواسان را از باختر به خاور محله‌های لشگرک، باغ سرهنگ قریب، نوشانی، اصطلک، توک مزرعه، اصطلک پایین (کشفیا)، چناربن، احمدآباد، باستی، شورکاب، جائیج (جاج)، گلندوک (گلهم دو رودک)، نجارکلا (شامل سیدپیاز)، دستگرد، قاضی‌آباد، ناران، کلاک، باغ دره، سبو کوچک، تیمورآباد، ناظم آباد و سبو بزرگ تشکیل می‌دهند. هر یک از محله‌های نامبرده فوق تا قبل از تأسیس شهرداری لواسان در سال ۱۳۴۹ توسط باغات و مزارع احاطه شده بودند اما با رشد شهرنشینی و مهاجرت و گسترش شهر لواسان که ناگزیر همراه با تخریب باغات و مزارع و تبدیل آن‌ها به ساختمان‌های مسکونی و ویلاها بوده‌است؛ به مرور بزرگتر شده و به همدیگر چسبیده، یکپارچه و ادغام گردیده‌اند.

 

اهمیت شناخت اقلیم در ساختمان سازی

اقلیم معماری، دانشی است که شیوه استفاده از عناصر اقلیمی در جهت طراحی اصولی ساختمان را امکان پذیر می سازد. اجرای روش های مناسب در طراحی مسکن که با اقلیم محل هماهنگی داشته باشد ، همواره مورد نظر معماری ساختمان بوده است. طراحان ساختمانی با کمک اقلیم شناسان، از حداکثر امکانات بالقوه آب و هوایی هر منطقه استفاده می نمایند.

 

آب و هوای لواسان و تاثیر آن بر ساختمان سازی

منطقه ی لواسانات یکی از مناطق خوش آب و هوای شمال شرقی تهران است که دارای روستاهای متعددی می باشد. محیط آن کوهستانی با هوای سرد و خشک است. در این منطقه بیشتر مصالحی که برای ایجاد بناهای مسکونی وجود دارد سنگ و خشت و گل است اما به دلیل کم بودن مقاومت این مصالح امروزه بناها مرمت یا بازسازی شده اند و مصالحی اعم از آجر و سیمان و آهن جای خود را به مصالح بومی داده است. چندی پیش معماران ایرانی به منظور بررسی آسایش و اقلیم معماری در روستاهای لواسانات به روش ماهانی آمارهای مربوط به میانگین حداکثر و حداقل دما، حداکثر و حداقل رطوبت، بارش و باد مربوط به دوره آماری ۱۹۸۶ تا ۲۰۱۰ میلادی را اخذ و با استفاده از نرم افزار اکسل مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. همچنین طی بررسی های میدانی برای این تحقیق به این نتیجه دست یافتند که دیگر مصالح بومی جایی در ساخت و سازها ندارند زیرا هم استحکام کافی ندارند و هم زیبایی دلخواه درآن ها دیده نمی شود. از طرفی به دلیل سرمای هوای این منطقه ترجیحا باید از مصالحی استفاده شود که جاذب انرژی حرارتی خورشید باشند نه اینکه آن را دفع کنند. این مسئله در ساخت ویلاها، خانه ها، آپارتمان ها و بناهای تجاری و تفریحی جدید کاملا رعایت می شود.

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]