طراحی داخلی خانه هوشمند
05
اسفند

طراحی داخلی خانه هوشمند

همه چیز درمورد طراحی داخلی خانه هوشمند

ساخت خانه‌های هوشمند و مدرن، حاصل به کار بردن تکنولوژی در بخش‌هایی از آن است که مدرنیته بودن منازل مسکونی و طراحی داخلی خانه هوشمند را برای ما به ارمغان می‌آورد. در گذشته هوشمند سازی خانه‌ها، کاری زمان‌بر و کمی دشوار بود؛ اما امروزه با ابزارهای مختلفی که در دسترس قرار گرفته است، می‌توان در زمانی کوتاه خانه هوشمند مورد نظر را خلق کرد. در طول قرن‌ها تمرکز طراحی داخلی به واسطه موج‌های پی‌در‌پی نوآوری‌های تکنولوژیکی تغییر کرده است.

در دوره‌ی پیشا‌صنعتی ساختمان‌ها اساساً از اسکلت‌ پشتیبان و پوسته‌ی محصور‌کننده داخلی ساخته می‌شدند. در این حالت طراحی داخلی بیشتر مربوط به سازه و سازماندهی فضایی بود. با انقلاب صنعتی، ساختمان‌ها دارای فیزیولوژی ای مصنوعی شامل سیستم‌های مکانیکی و الکتریکی پیچیده‌ شدند، و طراحان داخلی به طور فزاینده‌ای دغدغه‌ی انتخاب و خرید تجهیزات تخصصی و سیستم‌های مجهز ماشینی برای پشتیبانی از فعالیت‌های خاص را داشتند. ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که شاهد نفوذ فناوری‌های نوین در همه عرصه‌ها مانند دستگاه‌های ارتباطی، صنعت، ساختمان‌سازی و موارد بسیار دیگر هستیم.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد طراحی داخلی خانه هوشمند مقالات زیر را نیز مطالعه کنید!

 

 

طراحی داخلی خانه هوشمند چگونه انجام می‌شود؟

ایده‌های فراوانی برای طراحی داخلی یک خانه به شیوه مدرن و هوشمند وجود دارد که می‌توان در مورد آن‌ها بحث کرد. مواردی مثل طراحی شیشه‌ها، رنگ دیوارها، معماری حرکتی و سیستم‌های خودکار، اتصال فضاهای داخلی و خارجی و… نمونه‌‌‌هایی هستند که می‌توان در طراحی داخلی خانه به شیوه‌ای جدید گنجاند.

 

خانه هوشمند چیست؟

به خانه‌های مجهز به تجهیزات الکتریکی و مکانیکی که شرایط کنترل بخش‌های مختلف را برای صاحبان خود فراهم می‌کنند، خانه هوشمند گفته می‌شود. در واقع، در چنین خانه‌ای کارها به‌ صورت خودکار انجام خواهد شد و دیگر نیازی نیست تا انسان‌ها خود، برای انجام آن‌ها اقدام کنند. شیوه عملکرد دستگاه‌هایی که وظیفه هوشمندسازی را به عهده دارند، می‌تواند بر اساس هوش مصنوعی، دستورات صوتی یا با کمک برنامه‌های مرتبط باشد.

طراحی خانه هوشمند

مهم‌ترین تفاوت آشکار میان طراحی خانه هوشمند و سایر خانه‌ها این است که در معماری داخلی مدرن‌تر، فضای داخلی به اتاق‌های خاص با اهداف مشخص شامل چندین اتاق خواب برای اعضای خانواده، اتاق نشیمن، اتاق ناهارخوری، آشپزخانه، حمام و دستشویی، لاندری و گاراژ تقسیم می‌شود. وظیفه‌ی اصلی طراح در اینجا سازماندهی و شکل‌دادن به این فضاها در پاسخ به یک برنامه و طرح کلی است، شامل اقداماتی از قبیل تعیین اندازه‌ی فضاها، تناسبات، روابط داخلی و جهت‌گیری‌های آن‌ها.

طراحی داخلی خانه هوشمند | شرکت معماری دکوطرح

هر یک از این اتاق‌ها به مبلمان و تجهیزات تخصصی برای پشتیبانی از عملکردهای مرتبط نیاز دارند. بنابراین دومین وظیفه مهم طراح، انتخاب، تعیین و تهیه موارد مورد نیاز، شامل مبلمانی برای اتاق خواب، اتاق نشیمن و اتاق ناهارخوری و لوازمی برای آشپزخانه، حمام و دستشویی، لاندری و همچنین وسایلی برای سرگرمی است. نور طبیعی پنجره‌ها توسط انواع مختلفی از چراغ‌های برقی تقویت می‌شود، که این چراغ‌ها با توجه به مکان و هدفشان، مشخصات متفاوتی دارند. علاوه‌براین وسایل گرمایشی و تهویه مکانیکی برای کنترل فعالانه‌ی دمای هوا وجود دارد.

طراحی داخلی خانه هوشمند | شرکت معماری دکوطرح

برای فعال نگه‌داشتن همه‌ی این دستگاه‌های تخصصی، خانه به طرز ماهرانه‌ای با سیستم‌های ورودی و خروجی شبکه‌بندی شده است. لوله‌کشی آب گرم و سرد و اتصالات فاضلاب به آشپزخانه، حمام و دستشویی و لاندری وجود دارد. طرح لوله‌کشی بخش مهمی از طراحی است. ممکن است لوله‌کشی گاز نیز وجود داشته باشد. مجاری تهویه هوا در همه اتاق‌ها وجود دارد. جانمایی این تجهیزات نیاز به نقشه‌ی ساختمانی دیگری دارد و معرف شغل دیگری است. علاوه‌بر‌این در همه جا سیم‌کشی برق وجود دارد.

همه‌ی این سیستم‌ها به دستگاه‌های کنترلی نیاز دارند‌، بنابراین طراح موظف است این موارد را انتخاب و مشخص کرده و به خوبی در ساختمان جانمایی کند. آن‌ها عمدتاً از لوله و شیرآلات برای لوله‌کشی و کلیدها و دیمرهای برای سیستم برق‌رسانی تشکیل شده‌اند. شاید برخی از کنتر‌های خودکار ابتدایی در ساختمان وجود داشته باشد، همانند ترموستات برای تهویه مطبوع و تایمر برای چراغ‌ها.

طراحی داخلی خانه هوشمند | شرکت معماری دکوطرح

سرانجام ، شبکه‌های داخلی خانه به شبکه‌های تجهیزات بزرگ مقیاس متصل می‌شوند. اتصالات مشخص و اندازه‌گیری شده‌ای به شبکه‌های آب، گاز و برق وجود دارد. سیستم های فاضلاب شهری و دفع زباله، پسماند را از محیط دور می‌کنند. بدون اتصال به خیابان از گاراژ استفاده نمی‌شود. بر خلاف خانه‌ی قبلی که در مورد آن صحبت شد، و اساساً از نظر عملکرد مستقل بود- خانه‌ی مدرن آنقدر به شبکه‌های تأسیسات وابسته است که در صورت ایجاد نقص در شبکه به سرعت غیرقابل سکونت می‌شود.

فناوری خانه‌های هوشمند با نام اتوماسیون خانگی نیز شناخته می‌شود که در آن امکان کنترل دستگاه‌ها از طریق اینترنت مانند گوشی موبایل وجود دارد تا امنیت، راحتی و آسایش بیشتری را برای صاحبان خانه‌ها فراهم کند. اصلی‌ترین عامل برای طراحی داخلی ساختمان به شیوه جدید و امروزی، نوع مصالح به کار گرفته شده در آن است. برای داشتن یک خانه شیک و به روز، باید مصالح ساختمانی جدید را به عنوان جایگزین مصالح سنتی در نظر داشته باشید. به عنوان مثال، استفاده از فایبرگلاس، چوب، بتن، پانل‌های عایق فلزی و… باید جایگزین سنگ و اجر‌های قدیمی شوند.

طراحی داخلی خانه هوشمند | شرکت معماری دکوطرح

ساختار خانه به اندازه ظاهر خانه مهم است. بنابراین، طراحی یک خانه جدید و امروزی فقط به معنای این نیست که از ابزار و وسایل شیک و لوکس درون آن استفاده کنیم، بلکه استفاده از مصالح مدرن نیز می‌تواند بسیار کمک کننده و چشمگیر باشد. همانطور که گفتیم، برای رسیدن به این هدف می‌توان از مصالحی مثل فایبرگلاس، بتن یا مواد کامپوزیت جدید استفاده کرد. همچنین می‌توان مصالح ساده و یا حتی سنتی را به شیوه‌ای به کار برد که نمای بیرونی خانه کاملاً مدرن به نظر برسد. به عنوان مثال، می‌توان از سنگ با یک طراحی جدید استفاده کرد یا آجرهای معمولی می‌توانند با ظاهری متضاد، اما کاملاً مدرن به نظر برسند.

استفاده از شیشه در طراحی داخلی منزل، زیبایی منحصر به فردی به آن می‌دهد. شیشه‌ها علاوه بر اینکه مناظر را برجسته‌تر نشان می‌دهند، نور طبیعی فراوانی را نیز به داخل خانه وارد می‌کنند. بدون شک، یک خانه با پنجره‌های بزرگ و پانل‌های شیشه‌ای کشویی، زیبایی وصف ناپذیری دارد. علاوه بر شیشه، رنگ آمیزی دیوارها نیز بسیار اهمیت دارد. انتخاب رنگ کاملا به سلیقه شخصی شما بستگی دارد و می‌تواند با دکوراسیون فضای منزلتان هماهنگ شود. بنابراین، از به کار بردن کمی رنگ در طراحی خانه‌های جدید و مدرن خود نترسید. می‌توانید از قرمز، زرد، سبز، بنفش، آبی و… استفاده کنید. حتی می‌توان از دیوارهای برجسته نیز برای ایجاد یک تأثیر بزرگ استفاده کرد. البته، حتی استفاده از طیف محدود رنگ‌ها مثل سیاه، سفید یا خاکستری هم می‌تواند بسیار جذاب و مدرن به نظر برسد. در هر صورت، رنگ از مواردی است که در مراحل اولیه طراحی منزل خود باید در نظر داشته باشید.

طراحی داخلی خانه هوشمند | شرکت معماری دکوطرح

هنگام طراحی یک آپارتمان مدرن و پیشرفته، کار خود را با یک سوال ساده آغاز کنید. آیا دوست دارید که خانه شما متناسب با منطقه باشد یا کاملا با آن متفاوت بوده و برجسته‌تر به‌نظر برسد؟ پس از آن می‌توانید تصمیم بگیرید که از چه ابزار و وسایلی استفاده کنید و کدام گزینه‌ها را در طراحی بگنجانید. به عنوان مثال، اگر می‌خواهید خانه شما با دیگر خانه‌های موجود در آن محله تفاوت چندانی نداشته باشد، می‌توانید از برخی عناصر استفاده شده در طراحی بومی محلی الگو بگیرید و برداشت مدرن از آن‌ها را در کار خود پیاده سازی نمایید.

 

فناوری در طراحی داخلی خانه هوشمند

یک خانه هوشمند با ابزار و وسایل هوشمند پر می‌شود. وسایلی مانند لامپ‌های رنگی فیلیپس، قفل‌های هوشمند، تختخواب‌های هوشمند و… از مواردی هستند که در این خانه‌ها وجود دارند. ترموستات‌هایی وجود دارند که خود را بر اساس الگوهای شما برنامه‌ریزی می‌کنند. این ابزار به شما این امکان را می‌دهند که هنگامی که خارج از منزل و دور از محیط خانه به سر می‌برید، با ابزار و وسایل آن در ارتباط باشید و پیام خود را به آن‌ها برسانید. معماری حرکتی و سیستم‌های خودکار، یکی دیگر از این ایده‌ها برای به کارگیری در خانه‌های هوشمند امروزی است. معماری حرکتی در واقع به معنای متحرک بودن قطعات خانه‌ها و ساختمان‌ها است. قطعات می‌توانند به صورت دستی یا کنترل از راه دور حرکت کنند.

طراحی داخلی خانه هوشمند | شرکت معماری دکوطرح

داشتن یک خانه که در آن قطعات از راه دور کنترل می‌شوند، می‌توانند یک خانه را مدرن، هوشمند و کاملا آینده نگرانه کند. این خانه‌ها دارای قطعات متحرک زیادی هستند که تنها با لمس یک دکمه حرکت کرده و برنامه ریزی می‌شوند. مثلاً درب‌های اتوماتیک، پرده‌ها، دیوارهای متحرک، لوازم خانگی مانند تلویزیون، ماشین لباسشویی و هودآشپزخانه، پانل‌های دیواری و… از نمونه‌هایی هستند که حتی زمانی که بیرون از منزل هم هستید، می‌توانید کنترل آن‌ها را کاملاً در دست داشته باشید.

طراحی داخلی خانه هوشمند | شرکت معماری دکوطرح

در این خانه‌ها، تهویه مطبوع و گرمایش زیر کف برای تعدیل فضای داخلی را می‌توان، از طریق یک صفحه نمایش لمسی مرکزی یا به طور جداگانه، از دستگاه‌های غیر متمرکز در اتاق‌های مختلف کنترل کرد. به طور کلی، امروزه فناوری خانه‌های هوشمند و مدرن، لایه‌ای جدید و تقریبا نامرئی ایجاد می‌کند که نوید انعطاف‌پذیری بیشتری را در فضای داخلی خانه می‌دهد. این مورد می‌تواند در زمینه مساعدت سالمندان و با هدف ایجاد استقلال و ایمنی بیشتر برای افراد دارای معلولیت نیز انجام شود.

 

اتصال فضاهای داخلی و خارجی در طراحی خانه هوشمند

در طراحی خانه‌های مدرن و لوکس، اتصال فضاهای داخلی و خارجی یکی دیگر از ویژگی‌های عالی طراحی مدرن خانه است. البته این مورد به شرایط محلی، آب و هوا، زمین و… نیز بستگی دارد. شما می‌توانید این کار را به روش‌های مختلف انجام دهید. به عنوان مثال، استفاده از دیوارهای خارجی کشویی، درختان داخلی، سان روم گاردن‌، به کارگیری درب‌های شیشه‌ای کشویی و متعدد به سمت خارج، تراس‌ها، پنجره‌های بزرگ قابل اجرا، سقف‌های تاشو و موارد دیگر. با به کارگیری این ابزار می‌توانید در یک روز خوب بهاری، دیوارها و سقف‌های خانه خود را کاملاً باز کنید و کمی از فضای باز بیرون را به داخل دعوت کنید.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان‌‌‌‌‌ می‌توانید با شماره‌‌‌‌‌‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]