فلاشینگ نما
22
مرداد

فلاشینگ نما

فلاشینگ نما

یکی از عوامل مهم در آسیب زدن به نمای ساختمان ، رطوبت می باشد که باعث به وجود آمدن مشکلات عمیق و پر هزینه ای برای مالک و ساکنین می شود.

در زمان طراحی و ساخت ساختمان باید از مواد و مصالحی استفاده شود که رطوبت را از نمای ساختمان دور نگه دارد و عمر مفید نمای خانه و نمای ساختمان را افزایش دهد که یکی از این راه کارها به کار گیری فلاشینگ نما می باشد.

در این روش ضمن حفظ ساختار نمای ساختمان از آسیب های درونی ساختمان که اکثراً ناشی از رطوبت است جلوگیری می شود و مزیت آن این است که اولاً باعث کاهش هزینه های نگهداری ساختمان و ثانیاً به افزایش خاصیت عایق پذیری نمای ساختمان کمک می کند.

 

فلاشینگ نما

رطوبتی که در نمای ساختمان نفوذ میکند آسیب های بسیار زیادی به مصالح کار شده در خارج و داخل نما وارد می کند و نمای آسیب دیده بر اثر رطوبت تاثیر مستقیم و مخربی بر فضای داخلی ساختمان می گذارد و عاملی برای رشد قاچ ها و کبک ها و … می شود.

همانطور که در ابتدای مطلب بیان شد فلاشینگ نما بهترین و پر کاربرد ترین شیوه برای جلوگیری از نفوذ آب باران و برف به نمای ساختمان می باشد.

فلاشینگ از موادی ساخته شده است که برای محافظت از درزها در نمای ساختمان برای جلوگیری از  نفوذ آب و رطوبت به کاربرده می شود و معمولاً در جاهایی که مستعد برای نفوذ پذیری آب و رطوبت می باشند مورد استفاده قرار می گیرد.

ورق هایی که در فلاشینگ مورد استفاده قرار می گیرند ار جنس گالوانیزه ، ورق سیاه روغنی و ورق آلومینیوم می باشند که از لحاظ هزینه و قیمت ورق سیاه روغنی از بقیه ورق ها ارزان تر می باشد ولی به لحاظ کیفیت ورق از جنس آلومینیوم دارای کیفیت بالاتری نسبت به بقیه ورق ها می باشد.

کاربرد های فلاشینگ نما در سازه های شیروانی، فلاشینگ بر روی دیوار، نمای پیشانی ساختمان، پوشش های سقف نورگیر، محوطه های سر باز مانند پارکینگ یا آلاچیق، پوشش بام سوله ها، انبارها، سالن های ورزشی، کار گاه های صنعتی ، کارخانه ها و … می باشد.

 

فواید به کار بردن فلاشینگ

  • عایق بندی و آب بندی نقاطی که در معرض رطوبت و آسیب می باشند
  • پنهان نمودن درز ها بین دو قطعه مانند اتصال بین دو دیوار
  • زیبا تر شدن نمای بیرونی ساختمان
  • پنهان شدن خر پای شیروانی

وقتی مصالح به کار برده شده در نمای ساختمان دچار ترک خوردگی می شود نفوذ رطوبت و آب به درون آن آسان تر می شود که فلاشینگ از طریق مهر و موم کردن این درزها نفوذ رطوبت و آب باران به داخل را غیر ممکن می کند.

در ساختمان ها با نمای سنگی و آجری دو نوع فلاشینگ وجود دارد، فلاشینگ در معرض دید فلاشینگ پنهان از دید که فلاشینگ در معرض دید یا فلاشینگ خارجی که در معرض نور می باشد از نفوذ کردن رطوبت و آب باران به دیواره های دور تا دور پشت بام ، دیوار های حیاط و لبه های جلویی پنجره ها جلوگیری می کند.

فلاشینگ داخلی یا فلاشینگ پنهان از دید آبی که به دیواره نفوذ کرده است را می گیرد و آن را به وسیله سوراخ هایی به سمت خارج از دیوار انتقال می دهد.

انواع فلاشینگ نما عبارتند از فلاشینگ پنجره، فلاشینگ پشت بام و فلاشینگ دیوار می باشند و انواع آنها فلاشینگ حلالی ، فلاشینگ پله دار و فلاشینگ آینه ای می باشد.

هر نمای ساختمان در نوع خود منحصر به فرد است و از این جهت همیشه باید مورد بازرسی و نگهداری قرار بگیرد تا بتوانیم مشکلات به وجود آمده را بررسی کنیم و قبل از آسیب های جدی به نمای ساختمان و داخل ساختمان آن را حل کنیم و با بررسی پوسته ساختمان و اتصالات مانند درزها و پنجره ها و موارد دیگر کاستی ها را شناسایی کنیم و اقدامات لازم را در برابر نفوذ پذیری رطوبت و آب باران انجام دهیم.

این نکته را باید توجه داشته باشیم که برای نما هایی که از قبل دچار آسیب دیدگی شده اند.

نخست ملی که رطوبت نفوذ کرده و دچار آسیب دیدگی شده است را تعمیر کنیم و بعد از آن اقدامات لازم برای جلوگیری از نفوذ رطوبت مانند فلاشینگ را انجام دهیم.

شایان ذکر است که هر کجا در نمای ساختمان فلاشینگ دیدید بدانید که آن ناحیه مستعد نفوذ آب و رطوبت می باشد.

 

پیشنهاد نویسنده: اجرای کناف سقف، معماری در اقلیم کوهستانی

 

پروژه های مرتبط با این مقاله که توسط شرکت دکوطرح طرح انجام شده است:

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله برای ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۷ میانگین: ۴.۹]