انواع شیشه در ساختمان
01
تیر

انواع شیشه در ساختمان

انواع شیشه در ساختمان

شیشه به دلیل قابلیت‌های بسیار بالایی که حوزه معماری و طراحی دارد، کاربرد روز افزونی در صنعت ساختمان سازی پیدا کرده است. از این رو، شناخت انواع شیشه ساختمانی، قابلیت‌ها و کاربردهای آن‌ها می‌تواند نقش مهمی در استفاده بهینه از این ماده مهم چه در افزایش بهره وری و چه در افزایش زیبایی ساختمان داشته باشد.

اگر چه تاکنون فرمول‌ها و روش‌های ساخت متعددی برای شیشه کشف و ارائه شده است اما همواره سه ماده آهک، سیلیس و کربنات سدیم، اصلی‌ترین مواد تشکیل دهنده شیشه هستند. شیشه، مایعی است که بسیار سرد شده است و در حرارتی پایین‌تر از نقطه انجماد آن، در حالت مایع قرار دارد و به‌ طور عمومی، جسمی است شفاف که نور بخوبی از آن عبور می‌کند و پشت آن به‌ طور وضوح قابل رویت است.

 

قبل از خواندن این نوشته توصیه می‌شود نوشته‌های زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

انواع شیشه در ساختمان

انتخاب شیشه ساختمانی

در انتخاب نوع شیشه ساختمانی ملاحظاتی از قبیل عایق صوتی، عایق حرارتی، نما و زیبایی بصری، استحکام، امنیت و‌… مد نظر قرار می‌گیرد و با توجه به درجه اهمیت هر کدام از معیارهای بالا، انواع شیشه ساختمانی مورد نیاز و مطلوب محل استفاده انتخاب می‌شود. در زیر به برخی از انواع شیشه ساختمانی و همچنین ویژگی‌ها و کاربردهای آن اشاره می‌شود.

 

شیشه فلوت در ساختمان سازی

شیشه فلوت یا شیشه تخت، اولیه‌ترین حالت شیشه تولید شده است. شیشه فلوت در ضخامت‌های مختلف از ۲ میلی متر تا بیش از ۲۰ میلی متر تولید و عرضه می‌شود اما به صورت متداول ضخامت های ۸-۴ میلی متر در ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. شیشه فلوت به دلیل روش تولید خاص خود، اغلب بدون موج و خمیدگی است، به همین دلیل در ساختمان‌ها و به خصوص پنجره‌ها کاربرد فراوانی دارد. شیشه فلوت را می‌توان به صورت اولیه و یا به صورت فراوری شده و افزایش کارایی‌های جدید مورد استفاده قرار داد.

 

شیشه مشجر در ساختمان سازی

نوع دیگر شیشه که معمولا برای ایجاد محیط خصوصی و خارج از دید در ساختمان‌ها از آن استفاده می‌شود، شیشه مشجر یا طرح دار است. شیشه‌های مشجر در طرح‌ها مختلف تولید و عرضه می‌شوند.

 

شیشه آینه‌ای در ساختمان سازی

یکی از فراورده‌های شیشه فلوت، شیشه آینه‌ای است که با ماده پوششی که روی شیشه فلوت قرار می‌گیرد خاصیت انعکاسی به خود می‌گیرد. شیشه رفلکس معمولا در نماهای خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شیشه نور خارجی را بازتاب داده و سبب کاهش نفوذ نور خورشید به ساختمان و همچنین ایجاد حالت آینه می‌شود در حالی که از سمت داخل ساختمان مشابه شیشه‌های معمولی عمل کرده و خاصیت بازتابدهنگی و آینه‌ای ندارد. این ویژگی در شب برعکس می‌شود.

 

شیشه دوجداره در ساختمان سازی

یکی از مهم‌ترین انواع شیشه ساختمانی، شیشه دوجداره و یا چند جداره است. ویژگی اصلی این شیشه مقاومت بسیار بالای آن در برابر نفوذ سر و صدا و همچنین حرارات است. به عبارت دیگر، شیشه‌های دوجداره عایق مناسب صوتی و حرارتی هستند. شیشه دوجداره از کنار هم قرار گرفتن دو قطعه شیشه و ایجاد فضای خلاء و یا هوای خنثی بین این دو شیشه ساخته می‌شوند. با توجه به کاربری و محل استفاده از شیشه دوجداره، می‌توان از ترکیب انواع شیشه‌ها برای دوجداره کردن استفاده کرد‌ مانند ترکیب شیشه فلوت، مشجر، آینه‌ای، سکوریت، لمینت و‌…

 

شیشه سکوریت در ساختمان سازی

یکی از مهم‌ترین انواع شیشه ساختمانی شیشه سکوریت است. این شیشه در تراس، دودبند، درب ورودی و سایر قیمت‌هایی که به شیشه مقاوم‌تری نیاز است مورد استفاده قرار می‌گیرد. شیشه سکوریت یا حرارت دیده، از انواع شیشه‌های ایمنی است. با فراوری مجدد شیشه فلوت و اعمال حرارت مجدد و خاص به شیشه، میزان مقاومت شیشه را تا چند برابر می‌توان افزایش داد. محصول به دست آمده شیشه سکوریت یا میرال (‌شیشه نشکن) است که مقاومت بیش‌تری در برابر فشار و شکستن از خود نشان می‌دهد. هرگاه نیاز به مقاومت بیش‌تر باشد، از شیشه سکوریت می‌توان استفاده کرد.

 

شیشه لمینت در ساختمان سازی

نوع دیگر شیشه‌ ایمنی، شیشه لمینت است. شیشه لمینت متشکل از دو یا چند لایه شیشه فلوت یا سکوریت است که با لایه طلق میانی که معمولا از جنس PVB است به هم چسبیده‌اند. شیشه لمینت هم مقاومت بالایی در برابر شکستن دارد و هم به دلیل وجود لایه PVB میانی، در هنگام شکستن با الگویی عنکبوتی شکسته و قطعات شیشه شکسته فرو نمی‌ریزد. معمولا در مکان‌هایی که ریزش قطعات شیشه موجب آسیب می‌شود و همچنین در جاهایی که نیاز به مقاومت بالایی است، از شیشه لمینت استفاده می‌شود. شیشه جلوی اتومبیل‌ها از نوع لمینت است.

 

شیشه مات شونده برقی یا اسمارت در ساختمان سازی

نوع جدید شیشه‌ها، شیشه مات شونده برقی یا شیشه هوشمند است. این نوع شیشه‌ها اغلب به صورت لمینت بوده و همه ویژگی‌های شیشه لمینت را دارا هستند، مضاف بر اینکه با طلق PDLC موجود بین دو شیشه امکان مات و یا شفاف شدن در کسری از ثانیه با استفاده از جریان برق را دارا هستند. شیشه‌های مات شونده برای ایجاد حریم خصوصی مورد استفاده قرار می‌گیرند و می‌توانند نقش بسزایی در طراحی‌های نوین ساختمانی داشته باشند.

 

 

برای مشاوره‌ی رایگان می‌توانید با شماره‌های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.

با آرزوی بهترین‌ها.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۴]