روف گاردن چیست؟
روف گاردن چیست؟
روف گاردن یا فضای سبز روی پشت بام در کل به مکانی گفته میشود که فضای سبز بر روی سقف (چه پشت بام، چه حیاط و…) اجرا شده باشد و بستر کشت گیاه، در ارتفاعی بالاتر از سطح خاک زمین بر روی بستر مصنوعی شکل گرفته باشد؛ مانند کف لابی ساختمان که سقف پارکینگ را تشکیل میدهد، یا کف حیاطی که بر روی پارکینگ شکل گرفته و امکان کاشت گیاه بر روی خاک طبیعی زمین محیا نباشد. روف گاردن میتواند از قراردادن چند گلدان روی پشت بام آغاز و به اجرای باغ و فضاهای سبزی همچون پارک ختم گردد. انتخاب نوع طراحی روف گاردن بستگی به عوامل مختلفی همچون، سازه ساختمان، کاربری، ویژگیهای اقلیمی و حتی سلیقه شما دارد. عوامل ذکر شده در روشهای گوناگون اجرایی به نامهای روف گاردن گسترده، روف گاردن متمرکز و روف گاردن پرتابل و مدولار خلاصه میشوند.
قبل از خواندن این نوشته توصیه میشود نوشتههای زیر را نیز مطالعه کنید:
روف گاردن چیست؟
به زبان عامیانه، روف گاردن گسترده شیوهای است که در آن شما خواستار سطح گسترده سبز و به صورت واضحتر اجرای سطوح چمنکاری شده روی پشت بام هستید. در این روش بعد از اجرای ایزولاسیون و زیرسازی مناسب پشت بام و تعبیه خروجی آب، سطح بام جهت کاشت چمن آماده است. اما در روش متمرکز میتوانید درختان و بوتههای زیبا و سرزنده نیز به پشت بام اضافه کنید. چرا که در این روش عمق کاشت بیشتری در اختیار شما است و اجرای باغچهها به روش سنتی این امکان را در اختیار شما قرار میدهد.
انواع روف گاردن
- روف گاردن گسترده: در این نوع بام از گیاهانی با رشد ریشههای کوتاه استفاده میگردد و باید قابلیت رشد در خاک با عمق کم را داشته باشند.
- روف گاردن متمرکز: در این نوع باغ بام از گیاهانی با عمق ریشه زیاد و حداقل ۳۰ سانتی متری استفاده میگردد. از مزایای این نوع بام باغ میتوان در عدم محدودیت در انتخاب نوع گیاهان اشاره کرد. هر نوع گیاهی حتی انواع هندوانه، توت فرنگی و حتی گیاهان دارویی مانند پونه، اسطوخودوس قابل کاشت است.
طراحی پلان روف گاردن
برای ساخت روف گاردن باید یک طرح ذهنی و شفاهی که نهایی و تصویب شده توسط کارفرما باشد، داشته باشیم که این طرح با توجه به خواستههای مشتری، میزان فضای موجود و قابل استفاده، میزان تحمل وزن و بار مجاز با توجه به پتانسیل ساختمان، جهت وزش باد و تابش نور خورشید با استفاده از نرمافزارهای طراحی چون اتوکد و… طراحی میشود و در عمل به این اقدام طراحی، پلان ویلا گفته میشود. دقت کنید که محاسبه دقیق این پارامتره،ا بسیار حساس و مهم است زیرا اگر به درستی صورت نگیرد امکان دارد خسارات جبران ناپذیری به ساختمان وارد شود.
ویژگیهای لازم برای ساخت روف گاردن چیست؟
روف گاردن، در هر بامی و اغلب قریب به اتفاق و در هر زیست بومی قابل اجرا است. باغ سبز یا همان روفگاردن محیطی زیبا و با طراوت برای اجرای سلیقه هر شهروند خوش ذوقی تلقی میشود. مکانی که میتوان آن را با عایق پوشاند و با سیستم درست زهکشی و آب رسانی کرد و با فراهم آوردن بستر مناسب از خاک حاصلخیز، گونههای گیاهی متنوعی، با توجه به شرایط و اقلیم آب و هوایی منطقه کاشت. روف گاردن با ایجاد محیطی مفرح و زیبا در ارتفاع با مناظری متفاوت از آنچه به طور معمول میبینیم، آن هم در فضای گمشدهای از ساختمان که تاکنون بلا استفاده به نظر میرسیده است، بدون شک ایده جالب و منحصر به فرد به منظور ارتقای سطح کیفی زندگی و همچنین افزایش ارزش بنا و ساختمان خواهد بود از دیدگاه مهندسی سازه، طراحی ساختمان با باغ بام منجر به افزایش پایداری و مدیریت صحیح بارانهای سیل آسا و آب باران میگردد.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۲۰ دیدگاه