معماری شناور چیست؟
23
خرداد

معماری شناور چیست؟

معماری شناور چیست؟

همانطور که احتمالا در جریان هستید، با تغییرات آب و هوایی همانند گرم شدن جو کره زمین سبب بالا آمدن سطح آب دریا و رودخانه شده است به همین دلیل زمین های قابل استفاده در فضای شهری ارزش کم تری پیدا کرده و بر روی بازار املاک تاثیر گذاشته است.

روش احیای اراضی و جایگزینی ملک با توجه به تاثیرات منفی محیط زیستی بسیار دشوار شده و بایستی با رضایت عموم انجام گیرد. از آن جایی که بسیاری از مردم از زندگی و انجام فعالیت های تفریحی در کنار آب لذت می برند، ساختمان های شناور جدیدی همانند خانه، رستوران، مدرسه، نمایشگاه، هتل، پایانه ی مسافربری و کافه تریاهای بسیاری با معماری جالب در سراسر جهان ساخته شده است. در نتیجه معماری شناور بر روی آب، جایگزینی عملی و امکان پذیر است.

 

قبل از خواندن این مقاله توصیه می شود مقالات زیر را نیز مطالعه کنید:

 

 

معماری شناور چیست؟

ویژگی ها و مزایای استفاده از معماری شناور

ساختمان شناور به سهولت قادر به دریافت انرژی از منابع تجدید پذیر است زیرا موانع فیزیکی چندانی در دریا یا رودخانه وجود ندارد. همچنین، معماری شناور به صورت ساختمانی برای زندگی و کار قابل تعریف است که بر روی آب از طریق سامانه ی شناورسازی، ساخته شده است و بر روی مکانی ثابت قرار داده شده و دارای خدمات بنیادی (الکتریسته، آب/فاضلاب و گاز) است.

 

معماری شناور پل

معماری شناور پل معلق از قایق های سطحی برای نگاه داشتن عرشه ی به هم پیوسته برای عبور خودروها و عابران استفاده کرده است. خاصیت شناور بودن تکیه گاه ها، حداکثر باری را که آن ها بایستی تحمل کنند را محدود کرده است. بسیاری از برج های شناور، موقتی هستند و برای مقاصد نظامی استفاده شده اند پل های شناور ثابت و ماندنی، گذرگاه های سرپوشیده ای هستند که در جا هایی که ساخت پل های معلق از لحاظ اقتصادی به صرفه نیستند ساخته شده اند. چنین پل هایی نیازمند بخش مرتفعی اند که قابلیت از جا برداشته شدن را دارند تا اجازه ی عبور را فراهم کنند.

 

طراحی معماری شناور خانه

بنابر فناوری های جدید در ساخت و ساز خانه ی شناور، مدل هایی شناور طراحی شده در هلند، نیوزلند و کشور های دیگر از ترکیب سازه ی فلزی و بتن تقویت شده یا تنها بتن تقویت شده استفاده کرده اند. آخرین فنآوری ها برای ساختار خانه های معماری شناور در هلند عبارت است از پلی استایرین برای پر کردن حفره های بلوک بتنی که بسیار بی خطرتر و اقتصادی تر نسبت به کاربرد طراحی های قدیمی و سازه های فلزی است. اغلب، خانه های شناور ساخته شده از سازه های باربر نظیر دیوارهای آجری و بتن تقویت شده اند و استفاده از بتن سبک سبب کاهش وزن مرده ی خانه شناور شده است. واحدهای مسکونی ۱۰۰ مترمربعی است که دارای ۱۲ متر قطر و ۴ متر ارتفاع است و از چوب های چندلایه ای بازیافتی و آلومینیوم ساخته شده است.

 

معماری شناور ویلا

تسهیلات متعددی معماری شناور ویلا ها دیده شده است که عبارتند از عرشه های آفتاب گیر یا استخرهای سرپوشیده. برخی از مشخصه های سبز در طراحی ویلاها به شرح زیر است:

  • تهویه ی طبیعی مطبوع توسط نسیم های دریا
  • تعدیل درجه حرارت از طریق آب دریا
  • تعبیه ی پانل های خورشیدی بر روی بام برای تولید الکتریسیته

 

معماری شناور ساختمان تجاری

از مشخصه های معماری شناور ساختمان تجاری می توان موارد زیر را نام برد:

  • بازیافت مصالح و امکان جابجایی
  • سازگاری با انرژی های تجدید پذیر
  • دارنده ی واحدهای خود پشتیبان از لحاظ تولید الکتریسیته، آب و تصفیه ی فاضلاب
  • سامانه ی پیش ساخته و مدولار
  • استفاده از مصالح جدیدی نظیر پلاستیک ترکیبی و ای تی اف ای که یکی از بهترین و جدیدترین روش های دستیابی به معماری پایدار و مصالح تجدید پذیر است.

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]