راپل چیست؟
راپل چیست؟
رَپِل یا Rappel کلمهای فرانسوی است و معنای لغوی آن «بازیابی» میباشد. این کلمه در زبان انگلیسی با اصطلاح Abseiling شناخته میشود که بهمعنی پایین آمدن با طناب است. سنگنوردان، کوهنوردان، غارنوردان با این مهارت آشنا هستند. با این حال، رَپِل از جمله مهارتهایی است که بهوسیلهی آن میتوان در شرایط اضطراری جان افراد را نجات داد. با گذشت زمان، این تکنیک گستردهتر شده و با پیشرفته شدن ابزار آن، در سایر زمینهها نیز از این روش استفاده میشود. طنابهای محکم، گرههای مختلف و کارابینها ابزار اصلی این تکنیک بهشمار میروند.
به کلیهی مراحل فرود از یک ارتفاع معین و به نقطهی صفر و عبورهای عرضی بهوسیلهی ابزارآلات تخصصی کار در ارتفاع، راپل میگویند و از نظر عموم مردم به افراد فعال در این حوزه، راپلکار، بندباز، نماکار نیز گفته میشود.
راپل در گذشته بیشتر در فرود از صخرههای مرتفع صورت میگرفت. بعدها، نظر به کاربرد آن در برخی مناطق صعبالعبور، رواج بیشتری پیدا کرد؛ بهعنوان مثال، تخلیهی نفرات از بالگرد به منطقهی معین که این روش بیشتر در گروههای نظامی بهعنوان راپل نظامی یا نجات صورت میگیرد. در حال حاضر، بخش صنعتی، کاری و گردشگری حوزهی راپل گسترش بیشتری پیدا کرده و مشاغلی همچون کار در ارتفاع در مراکز صنعتی یا شهری، و همچنین زیپلاینها و جنگلنوردی بر روی درختان و غیره را نیز باید به این کار پر هیجان اضافه کرد.
قبل از خواندن این نوشته توصیه میشود نوشتههای زیر را نیز مطالعه کنید:
راپل چیست؟
پیچ و رولپلاک نمای ساختمان
در هنگام پیچ و رولپلاک نمای سنگی، راپلکار با استفاده از طناب و گرههای محکم از نمای ساختمان پایین میآید. راپلکار در ارتفاع ثابت میماند در حالی که پاهای خود را به ساختمان تکیه میدهد. در این حالت دستهای او آزاد است و بهراحتی قادر است با دریل کار کند. مزیت این روش نسبت به نصب داربستهای فلزی و پردردسر، امنیت بیشتر آن است. صرفهجویی در زمان و هزینههای مالی از دیگر خصوصیات این تکنیک است.
آموزش راپل یا کار در ارتفاع
برای یادگیری راپل یا کار در ارتفاع میبایست ترس معلق شدن را ندارید. اولین کار یادگیری راپل، آموزش با لوازم مربوطه است. بعد از یادگیری چگونگی استفاده از ابزار راپل، فرد کارآموز برای اولین بار از یک نقطهی دو متری یا سه متری آویزان میشود تا ترس و قلق کار را یاد بگیرد. در طول یک هفته کمکم از ارتفاعات کم شروع میکنیم تا به نقاط مرتفعتر میرسیم. بعد از یک هفته کار، روش انجام پیچ و رولپلاک را روی سنگ نما آموزش میدهیم.
لوازم برای آموزش پیچ و رولپلاک نما
- دریل هیلتی و غیر هیلتی برای سوراخ کردن سنگهای نما.
- پیچ گالوانیزه ۵ سانتی به اندازهی کافی.
- رولپلاک تک به اندازهی تعداد پیچها.
- دریل پیچسفتکن که برای محکم کردن پیچ پشت سنگ استفاده میشود.
- کلاه ایمنی برای حفاظت از سر.
- چسب آنتیک یا کاشی برای استفاده کردن روی پیچ بهعنوان بتونه.
- سطل برای ریختن ابزار روی کارابین.
- دریل هیلتی برای سنگهای پهن و بزرگ استفاده میشود و دریل سهنظام برای سنگهای رومی و دور پنجره مورد استفاده قرار میگیرد.
- پیچهای گالوانیزه خاصیت ضد زنگ دارند که بسیار کمک میکند به سفت شدن سنگهای نما.
- کلاه ایمنی حافظ جان و سر نیروی راپلکار است که حتماً در هر شرایطی باید استفاده شود.
- چسب آنتیک که با رنگ خود سنگ باید قاطی شود تا شکل خود سنگ را به خود بگیرد.
مزایای پیچ و رولپلاک نما با راپل
از جمله موارد مزیت این روش نسبت به داربست، سرعت و دقت کار در آن است. در این روش، راپلکار به تمامی نقاط نما دسترسی دارد. راپلکار میتواند تمام سنگها را بهطور صحیح و اصولی، پیچ و رولپلاک کند و آنها با استفاده از تکنیکهای خاص و بهوسیلهی بندبازی بر روی نمای ساختمان جابهجا میشوند. افزایش عمر مفید ساختمان از دیگر مزایای این روش است. شما با استفاده از این روش، از سقوط سنگ بر روی ساکنان و سایر مردم جلوگیری میکنید و مانع از بروز خسارات مالی و جانی خواهید شد.
برای مشاورهی رایگان میتوانید با شمارههای ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته ما بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
۳ دیدگاه